Bitcoin dünyanın en büyük kripto para birimi olmayı sürdürüyor. Milyonlarca insan getiri elde etme umuduyla dijital cüzdanlarında Bitcoin tutuyor. Bitcoin ile ödeme yapmak ve ödeme almak da giderek yaygınlaşıyor. Yine de popüler kripto para birimi son zamanlarda düşüş trendinden bir türlü kurtulamadı.

Peki Bitcoin satın almak için çok mu geç? Bu yazıda Bitcoin’in son durumunu değerlendirip uzman ve yatırımcı yorumlarını inceleyeceğiz.

2022 Yılı Bitcoin İçin Nasıl Geçti?

2022’nin başlarında Bitcoin, Reddit’te hala satın alınacak en iyi kripto olarak gösteriliyordu. Bitcoin Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin dolara ulaştı fakat Haziran 2022’ye kadar değeri yaklaşık %74 düştü. İlk zamanlarda yatırımcılar bu düşüşü bir geri çekilme olarak yorumladı fakat geçici bir geri çekilme olarak görülen durumun aslında uzun süreli bir düşüş trendi olduğu anlaşıldı.

Ancak şunu da belirtmeliyiz ki 2022 yılı dünyada yaşanan jeopolitik riskler, rekor düzeydeki yüksek enflasyon, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararları ve en son yaşanan FTX krizi gibi nedenlerle kripto para yatırımcıları için genel olarak iyi geçmedi. Bu sebeple çoğu kripto yorumcusu 2023’e kadar kripto kışının devam edeceğini öngörüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Bitcoin İçin Uzmanlar ve Yatırımcılar Ne Diyor?

Bitcoin yeni bir kripto para birimi değil ve hatta kripto piyasasında ‘olgun’ coinlerden biri olarak kabul ediliyor. Bu, coinin fiyatının daha az değişken olduğu anlamına geliyor. Ancak patlayıcı bir büyümenin olası olmadığını da gösteriyor. Dolayısıyla yatırımcılar Bitcoin ile ne elde ettiklerini zaten biliyor, büyük bir sürpriz yaşama durumları ve BTC almak için aceleleri de yok.

Uzmanlar, ortaya çıkan yeni kripto paraların, dikkati yavaş yavaş Bitcoin’den uzaklaştırdığını belirtiyor. Bununla birlikte, birçok yatırımcı BTC’nin geleceğine odaklanıyor. Son zamanlarda Bitcoin’i tartışan üç yatırımcının söylediklerine yakından bakalım:

Michael Novogratz

Michael Novogratz kripto pazarlarına odaklanan ve net değeri 1 milyar doların üzerinde olan yatırım şirketi Galaxy Investment Partners’ın CEO’su ve kurucusu.

Novogratz, CNBC’ye verdiği bir röportajda, her ne kadar kripto piyasalarında bir balon yaratılmış olsa da Bitcoin için bunun uzun vadeli bir satın alma fırsatı olduğunu çünkü “Bitcoin’in hiçbir yere gitmediğini” belirtti. Ayrıca Novogratz daha önceki konuşmalarında Bitcoin’in ilerlemesini engelleyen durumlardan biri olarak kurumsal sermaye eksikliğini göstermişti.

Jack Dorsey

Jack Dorsey Twitter’ın ve Block Inc.’in kurucu ortağı. Dorsey’in ateşli bir kripto destekçisi olduğu biliniyor. Bilindiği gibi Twitter,geçtiğimiz yıl Bitcoin ve Ethereum ile bahşiş verme hizmeti olan Twitter Tips’i hayata geçirmişti. Ayrıca Dorsey kripto para birimleri konusunda farkındalığı artırmak için müzisyen Jay Z ile birlikte Bitcoin Academy adlı bir eğitim platformu kurdu.

Dorsey, “Bitcoin her şeyi değiştirir” ve “Eninde sonunda dünyanın tek bir para birimi olacak ve bunun Bitcoin olacağına inanıyorum” sözleriyle biliniyor. Uzmanlar, Dorsey’in Twitter’ı satmasının bir nedeninin de Bitcoin yatırımlarına daha çok zaman ayırmak istemesi olduğunu söylüyor.

Elon Musk

Dünyanın en zengin insanı, Tesla’nın kurucusu ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk kısa bir süre önce FTX krizi hakkında konuşmak için Twitter’da 60 binden fazla dinleyiciyle bir tartışmaya katıldı. Bunu yaparken şunları söyledi:

“Bitcoin, Ethereum ve DOGE için muhtemel iyi bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Diğerleriyle ilgili gerçekten konuşamam. Ancak bu üçünden herhangi birine soğuk bir cüzdanda ve bir borsada sahipseniz, bence iyi.”

Ayrıca Musk yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in başaracağına dair duruşunu yineledi, ancak bunun uzun bir kış olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.