Son yıllarda Bitcoin’e yaptığı yatırımlarla tanınan yazılım firması MicroStrategy, 2022’nin dördüncü çeyreği için 249,7 milyon dolar net zarar bildirdi. Bu sonuçlar, 2021’in aynı dönemi için bildirilen 90 milyon dolarlık net zarara kıyasla büyük bir artışı temsil ediyor.

Bitcoin’in 2022’deki performansına rağmen alımlarına devam eden küresel yazılım firması MicroStrategy’nin zararı dikkat çekti. Analistler, 2020’nin dördüncü çeyreğinden bu yana ilk çeyrek karı olacak olan 10,7 milyon dolarlık net gelir bekliyorlardı. TradingView’e göre, şirketin hisseleri piyasa sonrası işlemlerde 2,9 geriledi.

Şirketin geliri, geçen yılın aynı çeyreğindeki 134,5 milyon dolara kıyasla 132,6 milyon dolar olarak gerçekleşerek analist beklentilerini aştı.

MicroStrategy, net zararın toplam 197,6 milyon dolar tutarındaki dijital varlık değer düşüklüğünden etkilendiğini ve dönem boyunca piyasadaki düşüşün şirketin Bitcoin varlıklarının değerini düşürdüğünü açıkladı. Dördüncü çeyrekte şirket, 11,8 milyon dolar nakit karşılığında 704 Bitcoin satarak 900 bin dolarlık kazanç elde etti.

Yazılım şirketi genel olarak, üçüncü çeyrek sonunda 130 bin olan toplam Bitcoin varlığını 2022 sonunda 1,8 milyar dolara karşılık gelen 132 bin 500’e yükseltti. Şirket, elde tuttuğu söz konusu dijital varlıklar için kümülatif yatırım kayıplarının toplam 2,2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bitcoin Stratejilerinde Hedefler Değişmedi

CFO Andrew Kang yaptığı açıklamada, “Bitcoin pozisyonumuzu uzun vadede elde tutma ve büyütme konusundaki kurumsal stratejimiz ve inancımız değişmedi” dedi.

2022’de makroekonomik ve döviz kaynaklı zorluklarla karşılaşmış olmalarına rağmen bulut hizmetleri işini büyüteceklerini söyleyen Kang, daha yüksek kaliteli, gelir artışını sağlayan alanlara odaklandıklarını söyledi.

Kurucu ortak Michael Saylor da Twitter hesabından “Bitcoin bir görevdir” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

MicroStrategy’nin Nakit Varlıkları ve Bitcoin Maliyeti

MicroStrategy’nin nakit ve benzeri varlıklarının 31 Aralık 2022 itibarıyla 43,8 milyon dolar olduğu belirtildi. Bir önceki yılın aynı dönemine 63,4 milyon dolar olan bu rakamda 19,5 milyon dolarlık bir düşüş söz konusu.

Şirketin 31 Aralık 2022 itibarıyla, Bitcoin’lerinin orijinal maliyet esası ve piyasa değeri sırasıyla 3,993 milyar dolar ve 2,194 milyar dolar olduğu bildirildi. Bu da Bitcoin başına ortalama maliyetin yaklaşık 30 bin 137 dolar ve Bitcoin başına piyasa fiyatının 16 bin 556 dolar olduğunu yansıtıyor.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar yüzde 43,5 artışla 23 bin 700 dolara yükselirken, MicroStrategy’nin son kazanç raporunu açıklamasının kapsadığı dönemde yaklaşık yüzde 65 düşüş göstermişti.

MicroStrategy Nasıl Bir Şirket?

MicroStrategy halka açık en büyük bağımsız analitik ve iş zekâsı şirketi olarak konumlandırılıyor. MicroStrategy analitik platformu, Fortune Global 500’de yer alan dünyanın en beğenilen markalarının birçoğu tarafından kullanılıyor. Kurumsal stratejileri arasında ise Bitcoin’i satın alıp tutmak ve kurumsal analitik yazılım işlerini büyütmek yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.