Bitcoin, Asya’daki yeni ay yıl tatili kutlamaları öncesinde ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelerine yükselerek hafta sonu başında üst üste ikinci kez artış kaydetti.

Çin, 22 Ocak Pazar günü, geleneksel olarak piyasalarda volatilitenin arttığı bir haftalık ulusal tatilin başlangıcı olan Çin Yeni Yılını kutladı.

“Altın hafta” olarak bilinen bu bayram Çin’in en uzun ve en çok büyük bayramı olarak biliniyor. Her yılı temsil eden on iki hayvan var bulunuyor. 2023 yılı da “Tavşan Yılı” olarak adlandırılıyor.

Çin Yeni Yılı öncesi en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yüzde 2,1’lik bir artışla 18 Ağustos’tan bu yana en yüksek seviye olan 22.786 dolara yükseldi. Geçtiğimiz hafta sonu cuma ve cumartesi günleri de güçlü kazançlar elde etti. İkinci sıradaki Ethereum da Asya’nın büyük bölümünde kutlanan Çin Yeni Yılı tatilinin başladığı bir dönemde yüzde 2,4’e kadar yükselerek eylül ayından bu yana görülmeyen seviyelere ulaştı.

“Çin Yeni Yılı Başlangıcı Long Pozisyonlar İçin İdeal Bir Zaman”

Kripto para platformu Matrixport araştırma müdürü Markus Thielen cuma günü yayınladığı bir notta, “Çin Yeni Yılının ilk gününün sonunda Bitcoin satın almak ve 10 işlem günü sonra satmak, son sekiz yılın (2015-2022) tamamında pozitif getiri göstererek ortalama yüzde 9 getiri sağlayacaktır.” dedi. Thielen ayrıca Çin Yeni Yılı başlangıcının uzun pozisyonlar için ideal bir giriş zamanlaması olduğunu da kaydetti.

2023 yılı başlarken, Bitcoin ve Ethereum, makroekonomik görünümün iyileşmesinin bir sonucu olarak yüzde 35’in üzerinde önemli fiyat artışları gördü. Michigan Üniversitesi’nin ön anket sonuçlarına göre, ABD’de kısa vadeli enflasyon beklentileri ocak ayı başında neredeyse son iki yılın en düşük seviyesine gerileyerek tüketici duyarlılığında beklenenden daha büyük bir artış sağladı. Fiyatlar düşmeye devam ettikçe, Fed’im daha küçük faiz artışlarına geçmesi bekleniyor. Ancak baskılar daha kesin gevşeme işaretleri gösterene kadar artırmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

Yakın Gelecek İçin Uyarılar

Tüm bunlar bir yana yine de boğalar bile biraz temkinli davranıyor. Fundstrat dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, Bitcoin’in bu yıl 35 bin dolar ila 44 bin dolara yükseleceğini ve Ethereum’un da 2 bin 400 ila 3 bin 200 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Ancak Farrel, Digital Currency Group’taki kargaşa gibi devam eden endişeler nedeniyle piyasalarda sorun yaşanabileceğine ilişkin tavsiyelerde bulunuyor.

Ana dallar için “mutlak düşükler” görülmüş olsa da Farrell ve şirketi yakın gelecekte halen farkında olunması gereken riskler olduğu konusunda uyarıyor. Başkan Farrell, “Hâlâ zincir üstü ayı piyasası olarak adlandırabileceğimiz bir durumdayız, DCG’den kaynaklanan ekstra serpintiler var ve yaklaşan FOMC toplantısı riskli varlıklara bir darbe daha vuracak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.