Bitcoin’le Pizza Alan Adam Kim? Bitcoin kullanarak fiziksel bir malın kayıtlara geçen ilk satın alımının gerçekleştirildiği gün olan Bitcoin Pizza Günü (Bitcoin Pizza Day) her sene kripto topluluğu tarafından kutlanıyor.

Kripto tutkunları önceki yıllara benzer şekilde bu sene de günü pizza yiyerek kutlamıştı. Peki nedir bu Bitcoin Pizza Günü?

Bitcoin Pizza Günü (Bitcoin Pizza Day) Nedir?

Bitcoin Pizza Günü, bir kişinin 22 Mayıs 2010 tarihinde iki adet Papa John’s pizzası satın almasını anmak için kutlanan bir gün. Bitcoin’le pizza satın alan kişi ise Laszlo Hanyecz isimli bir adam. Papa John’s Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmediğinden, Bitcointalk.org’da 10 bin Bitcoin’lik bir teklif yayınlanmıştı. O zamanlar 19 yaşında olan Jeremy Sturdivant isimli genç, tahmini 41 dolar karşılığında teklifi kabul etti, iki pizzayı satın aldı ve teslim etti.

Hanyecz, BitcoinTalk.org’daki teslimata ise, “Bu pizza lezzetli görünüyor! Çok sevimli bir çocuk. (Peynirli Emoji).” şeklinde yanıt verdi.

Bitcoin’le Pizza Alan Adam Kim?

Daha sonra gelecekteki pizza teslimatları için 10 bin Bitcoin ödemeye hazır olduğunu belirtti. Aynı başlıkta, “1 yaşındaki kızım da pizzayı çok seviyor! Eğer ona bütün bir dilim verirseniz yüzüne bulaştırıyor ama eninde sonunda büyük bir kısmını ağzına götürmeyi başarıyor (tabii ki birkaç gevşek malzeme hariç).” diye yazdı.

Bitcoin’le Pizza Alan Adam Kim?

Bugün, dünya çapındaki Bitcoin topluluğu 22 Mayıs’ı Bitcoin’in fiziksel bir mal satın almak için kullanıldığı ilk kayıtlı gün olarak anıyor. Topluluk bunu iki pizza satın alıp paylaşarak kutluyor. Pizza restoranları da Bitcoin ile ödeme yapan müşterilerine indirim sunarak kutlamaya katkıda bulunuyor.

İki Pizzanın Günlük Bitcoin Değeri

Bu hikayeyle yeni tanışan herkesin ilk yaptığı bugün iki pizza için harcanan Bitcoin’in dolar değerini kontrol etmek oluyor. Bu yazı yazıldığı sırada bir Bitcoin 25 bin 910 dolardan işlem görüyor. Bu da 10 bin Bitcoin’in bugün yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olacağı anlamına geliyor.

Bu arada Bitcoin Pizza isimli bir Twitter sayfasında da her gün alınan pizzanın o günkü değeri yazılıyor.

Küresel Bitcoin topluluğunun bu olayı kutlamasının nedeni, esas olarak Bitcoin’in teknolojik bir devrim ve sağlam paranın icadı olmasıyla ilgili. 2010 yılı küresel mali krizden yaklaşık 24 ay sonraydı. İnsanlar mevcut ekonomik modelleri, ekonomi politikalarını ve bir değer deposu olarak parayı sorgulamaya başlamıştı. Bitcoin ise insanlara yeni bir umut sunmuştu.

22 Mayıs’taki pizza işlemi, 21 milyonluk sabit sermaye ile izinsiz gönderilip alınabilen merkeziyetsiz bir para biçiminin yolunu açtı. Dünya henüz merkezi bir ihraççısı olmayan ve sensörlere karşı dayanıklı bir dijital para birimi görmemişti.

22 Mayıs 2010’dan bu yana Bitcoin topluluğu büyüdü ve bugün lightning ağında Bitcoin kullanarak bir pizza satın almanıza olanak tanıyan gelişmeler kaydedildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.