Kripto hedge fonu Three Arrows Capital’den borcunu tahsil edemeyen Londra merkezli kripto girişimi blockchain.com, çalışanların yüzde 25’ini işten çıkaracağını açıkladı. İşten çıkarma kararından 150 civarında personel etkilenecek.

Kripto girişimi blockchain.com, zorlu ayı piyasası koşullarını ve finansal kayıpları karşılama ihtiyacını gerekçe göstererek çalışanların yüzde 25’ini işten çıkaracağını açıkladı.

İşten çıkarmalar 150 civarında personeli etkileyecek. Operasyon sonrasında şirketin personel sayısı Ocak 2022’deki haline geri dönmüş olacak.

İşten çıkarılan personele 4 hafta ile 12 hafta arasında değişen kıdem tazminatı verilecek.

Üst düzey yönetici ve CEO maaşlarında da kesintiye gidileceği açıklandı.

Son 16 ayda hızla büyüyen blockchain.com, çalışan sayısını 150’den 600’e çıkarmıştı.

Blockchain.com Arjantin Ofisi Kapatılıyor

Hacim olarak en büyük 50 kripto para borsası listesinde 42. sırada yer alan blockchain.com, Arjantin ofisini kapatacağını ve çeşitli ülkelere genişleme planlarını askıya alacağını da duyurdu.

Şirket CEO’su Peter Smith geçtiğimiz yıl Güney Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede genişleme planları yaptıklarını duyurmuştu. Şirket bu çerçevede Arjantinli kripto yatırım platformu Sesocio’yu satın almış ve Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya ve Meksika ofisleriyle ilgili planlarını açıklamıştı.

İşten çıkarmaların yüzde 44’ünü kapatılan Arjantin ofisi çalışanları oluşturacak. İşten çıkarmaların yüzde 26’sı ABD ve yüzde 16’sı ise Birleşik Krallık’ta yapılacak ve süreç sonunda 150 civarında çalışan işten çıkarılacak.

Konuyla ilgili personel bilgilendirmesi geçtiğimiz perşembe günü yapıldı.

Three Arrows Capital Çöküşü, Darboğaza Soktu

Blockchain.com, kripto para hedge fonu Three Arrow Capital (3AC) çöküşünden etkilenen şirketler arasında yer alıyor.

Temmuz ayı başlarında Chapter 15 iflas başvurusunda bulunan 3AC’nin, Celcius ve Voyager Digital gibi kripto şirketlerine yüz milyonlarca dolar borcu bulunuyor.

Şirketin kurucu ortakları izini kaybettirirken alacaklıları temsil eden avukatlar, 3AC yöneticilerinin nerede olduğunu tespit etmeye çalışıyor.

Three Arrow Capital’a borç verenler arasında blockchain.com da bulunuyordu.

Blockchain.com 3AC’ye 270 milyon dolar değerinde kripto para borç vermişti. Şirket bu borcu tahsil edebileceği konusunda oldukça umutsuz.

Blockchain.com Yalnız Değil

Londra merkezli blockchain.com işgücünde kesintiye giden ilk kripto para şirketi değil.

Geçtiğimiz ay ABD merkezli kripto para borsası Coinbase gereğinden fazla işe alım yaptığını kabul etmiş ve çalışanların yüzde 18’ini işten çıkarmıştı.

New York merkezli NFT pazaryeri OpenSea de geçtiğimiz haftalarda personelin yüzde 20’sinin işine son vermişti.

Borsaların durumundan etkilenerek işten çıkarmaya giden diğer şirketler arasında Gemini, Bitso, Bybit, Rain Financial ve Brezilya merkezli 2TM bulunuyor.

14 Milyar Dolar Değerleme ile Decacorn Ünvanı Almıştı

2011 yılında kurulan Londra merkezli blockchain.com, kripto dünyasının en eski şirketlerinden biri.

14 milyar dolar değerleme ile D Serisi fonlama turunda yatırım toplayan blockchain.com, Mart 2022 tarihinde “decacorn” ünvanı kazanmıştı.

Decacorn nedir?

Girişim sermayelerinin değerlendirilmesinde önem arz eden decacorn, oldukça yenibir terim.

Decacorn, değeri 10 milyar doları aşan şirketlere verilen bir ünvan.

Değeri 1 milyar dolara ulaşan şirketler 2013 yılında Cowboy Ventures kurucusu Aileen Lee tarafından “Unicorn” (Tek boynuzlu at) olarak isimlendirilince 10 milyar dolar değerini aşan şirketler için de “Decacorn” yani “on boynuzlu at” terimi türetildi.

Türkiye’nin Decacorn Ünvanlı Şirketleri: Trendyol ve Getir

Türkiye’de 10 milyar dolar değerlemeyi aşan ilk şirket e-ticaret girişimi Trendyol. 9 Ağustos 2021 yılında 16.5 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Trendyol, Türkiye’nin ilk decacorn’u oldu.

İkinci decacorn ise hızlı teslimat girişimi Getir oldu. Çıktığı son yatırım turunda 768 milyon dolar yatırım toplayan şirket, değerini 11.8 milyar dolara yükseltti ve Mart 2022’de Türkiye’nin “decacorn” ünvanlı ikinci şirketi olmayı başardı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.