Yüksek getiri vaadiyle piyasaya sürülen Blur Finance yatırımcıların parasını toplayıp kayıplara karıştı.

Birikim havuzları oluşturup ve yüksek kâr payı oranları vadeden Blur Finance merkeziyetsiz platformundan kötü haber geldi.

Blur Finance’ın geliştiricileri tokenin değerini, Polygon ve BNB Chain’den aldıkları 600 bin dolardan fazla BLR ile yüzde 90’ın üzerinde düşürdü.

Güvenlik firması PeckShield, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Blur Finance geliştiricilerinin Polygon ve BNB Chain üzerinden 600 bin dolardan fazla para aldığını açıkladı.

BLR tokeni, 24 saat önceki 0,06 dolarlık zirvesinden yüzde 99 düşüşle 0,0064’e kadar geriledi.

Tüm sosyal medya hesapları silinen Blur Finance merkeziyetsiz platformundaki geliştirici ekibinin 600 bin dolarla kaçtığı iddia ediliyor.

Aynı Model Dolandırıcılık

PeckShield, iki gün önce Dragoma geliştiricileri tarafından 1 milyon doları aşan bir dolandırıcılık olayına dikkat çekti. PeckShield, 420 bin USDT ve 880 bin MATIC’in Polygon ağından kaybolduğunu bildirdi.

Kendi projelerinin değerini yükselttikten sonra alım satım işlemlerine son verip elde edilen parayla kaçma yöntemi olarak bilinen ‘rug pull’ dolandırıcılığı TEDDY’de de görülmüştü. 25 Temmuz’da Teddy Doge geliştiricileri, 4,5 milyon doları alıp kaçmıştı. Haberlere göre, 30 milyar TEDDY tokeni BNB ve BUSD ile takas edildi. Takasın ardından tokenler kripto para borsası Binance üzerinden nakde çevrildi.

Rug Pull Nedir?

Türkçe’ye ‘halı çekme’ olarak çevrilen Rug Pull, sahtekâr kripto para geliştiricilerinin projelerini agresif bir şekilde pazarlayıp değerini yükselttikten sonra, alım satım işlemlerine son verip elde ettikleri parayla kaçtığı bir dolandırıcılık yöntemi. Bu yöntemle merkeziyetsiz finans projesi likiditesiz bırakılıyor ve proje ekibi yatırımcılara ait fonlarla kayıplara karışıyor. Yatırımcıların da emekleri buhar olmuş oluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.