Kripto para piyasasında dev borsa Binance’in BNB tokenine yönelik short (kısa) pozisyonlarda bir artış görülüyor ki bu da ufuktaki düşüş momentumunun endişe verici bir işareti olarak yorumlanıyor.

Yatırımcılar gözlerini BNB token ile bağlantılı sürekli vadeli işlem piyasasına dikerken, göstergeler en büyük kripto parayı çevreleyen çeşitli tartışmalar nedeniyle zorlu bir manzaranın ortaya çıktığını gösteriyor. Bu durum kısa pozisyonlar yani fiyat düşüşünden kâr edilen pozisyonların baskın olduğunu ve düşeceğine yönelik işlemleri açık tutmak için uzun pozisyonlara ödeme yapmaya istekli olduklarını gösteriyor.

Tedirgin Edici Veriler Piyasa Endişesini Körüklüyor

Kripto para veri sağlayıcısı Coinglass tarafından takip edilen temel göstergeler, BNB sürekli vadeli işlemlerindeki açık faiz ve hacim ağırlıklı fonlama oranlarının yüzde -0,18 ile rekor düşük seviyeye gerilediğini ortaya koyuyor.

Nisan sonundan bu yana en düşük seviye olan bu rakam, kısa pozisyonların üstünlüğü ele geçirdiğine işaret ediyor. Fonlama oranlarının her sekiz saatte bir tahsil edilmesiyle, düşüş momentumu sürekli olarak körükleniyor.

Pear Protocol’ün takma ismi Huf olan kurucu ortağına göre, BNB tokeni, son derece negatif fonlama oranlarının da gösterdiği gibi, yoğun bir açığa satış hedef.

Binance, Baskılarla Mücadele Ederken İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

Bu duyguya katkıda bulunanlar arasında son zamanlarda yaşanan yüksek profilli istifalar, Binance’nin ABD kolu olan Binance.US’den BCH çekimleriyle ilgili tutarsızlıklar ve Binance’in CZ lakaplı CEO’su Changpeng Zhao’ya karşı Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından açılan dava yer alıyor.

Dünya çapında düzenleyici baskılarla karşı karşıya kalan Binance, son haftalarda bin veya daha fazla çalışanını işten çıkardı.

Hafta sonu CZ, son işten çıkarmaları gönülsüz fesihler olarak nitelendirerek ve medya tarafından FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) olarak bildirilen işten çıkarma rakamını reddederek piyasadaki sinirleri yatıştırmaya çalıştı. CZ cumartesi günü attığı bir tweet’te “Hâlâ işe alım yapıyoruz” dedi.

Negatif Fonlama Oranları Geleceğe İlişkin Kötü Haberlerin İşareti Olabilir

Yine de son derece negatif fonlama oranlarından da anlaşılacağı üzere piyasa gerginliğini koruyor ve bazı gözlemciler ileride daha kötü haberlerin geleceğinden korkuyor.

Negatif fonlama oranının varlığı, yatırımcıların şu anda ABD mahkemesinin Ripple lehine verdiği son kararın Binance’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile olan yasal mücadelesi üzerindeki potansiyel etkisini değerlendirme sürecinde olduğunu gösteriyor.

SEC, haziran ayı başında Binance ve Coinbase’e karşı suç duyurusunda bulunmuş ve her iki platformun da kayıtsız menkul kıymetlerin alım satımını kolaylaştırdığını iddia etmişti.

Kısa Süreli Sıkışma Potansiyeli

‘Short squeeze’ yani “kısa süreli sıkışma” terimi negatif pozisyonlarını terk etmek zorunda kalan düşüş eğilimli trader’ların neden olduğu hızlı bir yukarı yönlü fiyat hareketini tanımlıyor. Böyle bir durumun, şu anda BNB sürekli vadeli işlemlerinde olduğu gibi, piyasa ayı faaliyetlerine aşırı doygun olduğunda bir fiyat artışını tetikleyebileceği söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler