Cameo CEO’su ve kurucu ortağı Steven Galanis, bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Korsanlar, Galanis’ten 231 bin dolar değerinde kripto para ve NFT çaldı.

Popüler video paylaşım uygulaması Cameo CEO’su Steven Galanis, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Galanis’in iCloud hesabını ele geçiren korsanlar, değeri 200 bin dolardan fazla olan kripto para ve NFT çaldı.

NFT pazaryeri OpenSea’ye ulaşan CEO, hesabının kilitlenmesini istedi ancak korsanların çoktan parayı hesaptan çektiği anlaşıldı.

Galanis, çalınan dijital varlıklar arasında en değerli olanın 9012 numaralı Bored Ape Yacht Club NFT’si olduğunu açıkladı.

Galanis’in yılın başlarında 319 bin dolara satın aldığı BAYC NFT’sinin korsanlar tarafından sadece 77 Wrapped ETH (WETH) yani 130 bin dolara satıldığı öğrenildi.

BAYC NFT’ye ek olarak korsanlar, 9 binden fazla ApeCoin ($APE), Otherside’da 3 sanal arazi, 2 Captains Club NFT’si ve 1 Phanta Bear NFT de çaldı.

Çalınan dijital varlıkların toplam değerinin 231 bin dolar civarında olduğu belirtildi.

Steven Galanis Nasıl Hacklendi?

Korsanların hesabına nasıl eriştiğine dair birkaç detay da paylaşan Galanis, iPhone’da MetaMask kripto cüzdanını kullandığını söyledi.

Ancak bu yılın başlarında iPhone’daki MetaMask uygulamasında bir güvenlik açığı olduğu anlaşılmış ve bir cüzdana ait 12 kelimelik kurtarma ifadesinin cihaza bağlı olan iCloud’a yedeklendiği ortaya çıkmıştı.

Kurtarma ifadesi, bir cüzdanı herhangi bir cihaza geri yüklemek için kullanılabildiğinden bilgisayar korsanları bu kodu MetaMask kripto cüzdanlarının içini boşaltmak için kullanabiliyor.

iPhone’daki MetaMask kripto cüzdanı, piyasadaki en popüler kullanımlardan biri olduğundan bahsi geçen güvenlik açığının büyük bir sorun teşkil edebileceği söyleniyor.

Kripto endüstrisindeki bilgisayar korsanlığı saldırılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle yatırımcıların fonlarını korumak için alacağı önlemler, gittikçe daha büyük ehemmiyet kazanıyor.

Yatırımcıların hesaplarını koruma altına alabilmesi için güçlü ve benzersiz parolalar tercih etmesi gerekiyor.

Yüksek değerdeki dijital varlıklar veya uzun vadeli cüzdanda tutma işlemleri için sıcak cüzdanlar yerine kullanılabilecek en iyi kripto soğuk cüzdanları inceleyebilirsiniz.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.