Çin Merkezli Kripto Paralar Hangileri? Geçen hafta blok zinciri özellikli SIM’leri piyasaya getirmek için China Telecom ile bir anlaşma imzalayan ve kendini “Çin’deki tek mevzuata uygun, halka açık, izinsiz blok zinciri” olarak tanımlanan Conflux’un native coin’i CFX’in performansı çok konuşuluyor. Yüzde 400’e yakın yükseliş kaydeden CFT, 2023’ün şimdiye kadar en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biri oldu.

Son zamanlarda, kripto fenomenleri, Hong Kong’daki düzenleyici gevşeme nedeniyle Çin merkezli kripto paralar hakkında olumlu tahminlerde bulunuyor.

Gemini kurucu ortağı Cameron Winklevoss bu hafta sonu Twitter’da “Şu anda üzerinde çalıştığım tez, bir sonraki boğa koşusunun Doğu’da başlayacağı yönünde” demişti. Winklevoss, kriptonun küresel bir varlık sınıfı olduğunu ve Batı’nın, aslında ABD’nin, önünde “onu kucaklamak ya da geride kalmak” gibi iki seçeneğinin olduğunu bildirdi.

Winklevoss ikizlerinden Cameron’ın yorumları, Asya ülkelerinden gelen girişlerin kripto para birimi için büyük bir olumlu itici güç olacağı yeni bir kripto hikayesinin ortaya çıkışıyla aynı zamana denk geliyor. Kuşkusuz, araştırmacılar bu yılki kripto yükselişi ile yılın başından bu yana Çin’in finansal piyasa sistemine likidite enjeksiyonlarındaki artış arasında bir korelasyona işaret ediyorlar.

Çin Merkezli Kripto Paralara Giriş Var

Son zamanlarda, Twitter’da artan sayıda kripto fenomenleri, Hong Kong’daki düzenleyici gevşeme nedeniyle Çin merkezli kripto paralar hakkında olumlu tahminlerde bulunuyor. CoinMarketCap verilerine göre bu tokenlerden bazıları şu anda yüzde 300’ün üzerinde yedi günlük performansa sahip.

2021’de Çin’de Kripto Yasaklanmamış Mıydı?

Evet, kripto Çin’de yasaklandı. Ancak Hong Kong’da yasaklanmadı. Ve Hong Kong büyük bir küresel kripto merkezi olma yolunda adımlar atıyor gibi görünüyor. Bu yılın başlarında, Hong Kong’un mali sekreteri bir teknoloji zirvesinde, ülkedeki milletvekillerinin kısa süre önce yeni bir sanal varlık hizmet sağlayıcı lisans sistemi oluşturmak için yasayı kabul ettiklerini açıkladı.

Bazı analistler, Hong Kong’da olup bitenler üzerinde esasen kontrol sahibi olan Çin’in ülkeyi bir tür test alanı olarak kullanıyor olabileceğini düşünüyor. Hong Kong’un, Çin sermayesinin küresel kripto piyasalarına erişmesi için bir geçit görevi görebileceği düşünülüyor.

Çin Merkezli Kripto Paralar Hangileri?

Peki, Çin ve Doğu’dan gelen akışlar bir sonraki kripto boğa piyasasını yönlendirecekse, göze çarpan en iyi kripto para birimleri hangileri olabilir?

Bazıları, Huobi, KuCoin ve Bitget gibi Asya merkezli kripto para borsalarının native tokenlerinin fiyatında artışlar olabileceğini tahmin ediyor. Kripto influencer’ı Andrew Kang, Twitter’dan, “Çin’in coin hikayesi”nin Filecoin, Polkadot, Vechain, EOS, Internet Computer, Klaytn, Binance Coin ve Ethereum gibi kripto paraları öne çıkaracağını düşündüğünü paylaştı.

Diğer analistler, kurucusu Justin Sun’ın Çinli olması nedeniyle Tron’un TRX tokeninin iyi performans göstereceğini öngördü.

Ayrıca, Alchemy Pay (ACH) önceki gün Bitcoin ve Ethereum karşısında yüzde 70’in üzerinde artış gösterdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.