ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Binance USD (BUSD) paritesindeki alım satım işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Kripto sektöründe yaşanan gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son dönemde yaşanan Silicon Valley Bank iflası ile gözler kripto dünyasına çevrilmişken stablecoin yatırımcılarını ilgilendiren bir açıklama da Coinbase’den geldi.

ABD’nin en büyük kripto para borsası konumundaki Coinbase, Binance USD (BUSD) işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Borsa, BUSD işlemlerinin askıya alınacağını 27 Şubat tarihinde duyurmuştu.

BUSD işlemlerinin askıya alındığını resmi Twitter hesabından kamuoyu ile paylaşan Coinbase yaptığı açıklamada, “Binance USD (BUSD) alım satım işlemlerini devre dışı bıraktık.” ifadelerini kullandı.

Coinbase ayrıca kullanıcıların BUSD fonlarına erişiminin devam edeceğini ve istedikleri zaman bu fonları çekebileceklerini belirtti.

BUSD alım satımının durdurulması kararının açıklandığı 13 Mart tarihli paylaşımda, 27 Şubat’ta yapılan açıklamanın alıntılandığı görüldü.

Coinbase BUSD İşlemlerini Neden Durdurdu?

Şubat ayındaki açıklamada kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, BUSD işlemlerinin durdurulma kararına gerekçe olarak potansiyel likidite sorunlarını göstermişti.

Açıklamada, “BUSD işlemlerini askıya alma yönündeki kararımız, takip etme ve inceleme süreçlerimize dayanıyor. BUSD’yi incelerken varlığın artık listeleme standartlarımızı karşılamadığını düşündük ve işlemleri askıya almaya karar verdik” denilmişti.

Coinbase, bu kararın Coinbase.com, Coinbase Pro, Coinbase Exchange ve Coinbase Prime için geçerli olacağını da dile getirmişti.

Söz konusu hamle, BUSD ihraççısı Paxos şirketinin, New York Finansal Hizmetler Departmanı ve federal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun düzenleyici eylemlerinin bir sonucu olarak stablecoin basımının durdurulmasını emretmesinin ardından gelmişti.

Binance, GBP İşlemlerini Askıya Alıyor

Coinbase borsasında BUSD işlemlerinin durdurulması haberi gündemi meşgul ederken bir başka açıklama da Binance borsasından geldi. Kripto para borsası Binance, ödeme ortağı Paysafe’in desteğini çekmesi üzerine GBP yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınacağını duyurdu.

Yatırımcılara e-posta yoluyla bildirilen açıklamada Binance sözcüsü, işlemlerin askıya alınmasının 13 Mart’tan itibaren yeni kullanıcıları ve 22 Mayıs’tan itibaren tüm kullanıcıları etkileyeceğini belirtti.

Açıklamada, “Binance, etkilenen kullanıcıların GBP bakiyelerine erişebilmelerini sağlayacaktır.” ifadelerine yer verildiği öğrenildi.

GBP para yatırma ve çekme işlerinin askıya alınmasının Binance kullanıcılarının yüzde 1’inden daha azını etkileyeceği tahmin ediliyor. Ancak borsanın yine de bu kullanıcılar için alternatif bir çözüm bulmak üzere çalıştığı belirtiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler