Kripto dünyasına hakim olan belirsizlik ve düşüşlerden nasibini alan ve son dönemde hisseleri tarihin en düşük seviyelerine gerileyen Coinbase borsasının piyasa değerinin Dogecoin’in altına düştüğü bildirildi.

Bir şaka coini olarak kripto yolculuğuna başlayan ancak özellikle ünlü milyarder Elon Musk’ın gösterdiği yoğun ilgi ile hızlı bir yükselişe geçen meme coin Dogecoin’in piyasa değerinin Coinbase borsasını geride bıraktığı kaydedildi.

Kripto veri platformu CoinMarketCap’ten alınan bilgilere göre Dogecoin’in (DOGE) piyasa değeri bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 9 milyar 926 milyon dolar olarak görülürken Google verilerine göre Coinbase borsasının piyasa değerinin 7,89 milyar dolar olarak kaydedildiği belirtildi.

Söz konusu piyasa değeri kıyaslaması, meme coin Dogecoin’in ABD’nin en büyük borsasından çok daha fazla “somut” değere sahip olduğunu göstermese de kripto para sektörünün içerisinde bulunduğu kaotik duruma dair fikir veriyor şeklinde yorumlara yol açtı.

Coinbase Borsası Kripto Kışından Olumsuz Etkilendi

FTX kripto para borsasının çöküşü ile perçinlenen kripto kışı sebebiyle yatırımcıların varlıklarını borsadan çekme kararından en çok etkilenen şirketlerden birinin Coinbase borsası olduğu kaydedildi.

Sık sık ortaya atılan iflas söylentilerine karşı henüz böyle bir tehlike yaşamamış olsa da Coinbase, bu yıl ekip küçültme kararı almış ve yaklaşık bin 200 çalışanını işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Hisse değeri gün geçtikçe düşen ve sürekli tüm zamanların en düşük seviye rekorunu kıran Coinbase’in önümüzdeki yılı da bu şekilde geçirmeyi planladığı belirtildi.

Coinbase Finans Direktörü Aleecia Haas, Coinbase’in 2023’te daha muhafazakar bir tutum sergileyeceğini ifade etmişti.

Coinbase’in Yıllık Değer Düşüşü Yüzde 85

Kripto odaklı iş yapan pek çok şirketin hisselerinde yaşanan düşüşler gündemi meşgul etmeye devam ederken Coinbase’deki yıllık değer kaybının ciddi boyutlara ulaştığı ifade edildi.

Google verilerine göre hisse değerinde düşüş trendinde seyreden Coinbase borsasının geçtiğimiz yıldan bugüne son bir yılda yaşadığı değer kaybının yüzde 85 civarında olduğu kaydedildi.

Kripto sektörü uzmanları kripto kışının çetin geçtiğini belirtirken Marathon, RIOT, Irıs ve Core Scientific gibi madencilik şirketlerinin hisselerinin de son 2 yılın en düşük seviyesini gördüğünü belirtti.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.