Dünyaca ünlü kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, kaleme aldığı bir makalede Çin’in dijital atılımının ABD için oluşturduğu tehlikelere ve atılması gereken adımlara dikkat çekti.

30 Mayıs tarihinde MarketWatch’ta yayımlanan bir yazıda Armstrong, Çin’in ABD’de uygulanan kısıtlayıcı kripto kuralları sebebiyle oluşan istifade etmeye hazır olduğunu belirti.

Alipay ve Tencent ödeme sistemlerine değinen ünlü CEO, “ABD ve diğer demokratik ülkeler, hırslı bir rakip olan Çin tarafından desteklenen dijital sistemlerle karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Çin’in dijital atılımının oluşturduğu tehlikelere vurgu yapan Armstrong, “Dijital Yuan’ın yakın zamanda piyasaya sürülmesiyle Çin, ABD dolarına ve onun küresel ticaretteki rolüne doğrudan meydan okumayı hedefliyor.” dedi.

Coinbase CEO’su: “Bedelini Bir Sonraki Nesil Öder”

Yazısında kripto para teknolojilerine karşı uzun süredir gündemde olan kısıtlayıcı politikaları ele alan Coinbase CEO’su, ABD’nin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Sektördeki fırsatları gören tek ülkenin Çin olmadığına değinen Armstrong,“Amerika’nın teknoloji şirketleri ve bu alandaki diğer yöneticiler, ülkeden kaçmakta olan bu sektörün bir bölümünü mutlaka yönetmelidir.” dedi.

Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yeni kripto kuralları konusunda uzun süredir bir anlaşmazlık içerisinde olduğu biliniyor. Sektörün önde gelen isimleri, ABD’nin daha önce 5G teknolojisinde ve yarı iletken çiplerde yaşadığı gibi bir ulusal güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalabileceğini savunurken düzenleyici kurumların sektöre uyguladığı baskının istenmeyen sonuçlar yaratmasından korkuyor.

Armstrong bu konuya ilişkin düşüncelerini, “Biz ve sektördeki diğerleri, politika yapıcılardan ve düzenleyicilerden, tüketicinin korunmasını sağlamak ve kripto vaadini gerçekleştirmek için gereken düzenleyici netliği vermelerini istiyoruz. Ancak bu çabalara yardımcı olacak sağlam yeni kurallar yerine yaptırım tehdidi alıyoruz.” dedi.

ABD’nin aksiyon alması gerektiğini savunan isimler arasında yer alan Armstrong MarketWatch’taki makalesinde, “Bugün geride kalırsak, bedelini bir sonraki nesil ödeyecektir.” diyerek yetkililere bir nevi çağrıda bulundu.

Çin’den Kripto Atılımı

Bilindiği gibi 2021’de kripto paraları tamamen yasaklayan Çin, bu sene Hong Kong üzerinden bir kripto para atılımı başlatmış ve ülkenin ulusal para birimi olan Yuan’ı dijitalleştirme çabalarına yönelmişti.

Son olarak Web3 teknolojileri ile ilgili bir teknik analiz dokümanı (whitepaper) yayımlayan Çin’in Hong Kong’daki gelişmeler ışığında iki yıl önce yasakladığı kripto para birimlerini serbest bırakabileceği konuşuluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.