ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Ethereum Merge sırasında Ethereum ve ERC-20 tokenlerinin para yatırma ve çekme işlemlerini önleyici tedbir amaçlı askıya alacak.

Merakla beklenen Ethereum Merge’ün önümüzdeki ay gerçekleşmesi ve blok zincirinin PoW (iş kanıtı) ‘dan PoS (hisse ispatı) ‘a geçmesiyle kripto para borsalarından uyarılar geldi.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Ethereum çekirdek geliştiricilerinin blok zincirini PoS’a geçireceği Merge esnasında, belirli token yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak askıya alacağını duyurdu. Borsa ayrıca, Merge öncesinde stake edilen Ethereum’ların alınabilmesi için ek bir işleme gerek olmadığını söyleyerek yatırımcıları ETH2 tokenleri sunan dolandırıcılara karşı uyardı.

Coinbase blog yazısında, askıya alımların ihtiyati bir tedbir olduğu vurgulanırken bu sürecin borsaya “geçişin sistemler tarafından başarıyla gerçekleştiğinden emin olunmasını” sağlayacağı söylendi.

Coinbase’e göre Merge, kripto ekonominin benimsenmesini ölçeklendirmeye yönelik büyük bir adım ve dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırmaya uygun olarak çeşitli şekillerde desteklenecek. Öte yandan siber saldırılara karşı daha savunmasız kalacağı da diğer beklentiler arasında.

Coinbase blog yazısında ayrıca, ETH ve ERC-20 tokenlerinin para yatırma ve çekme işlemleri normale döndüğünde yatırımcıların Twitter sayfasından bilgilendirileceği belirtildi.

Diğer kripto borsaları muhtemelen benzer prosedürleri izleyecek olsa da şimdiye kadar sadece Coinbase yatırımcılarına bilgilendirmede bulundu. Ancak bir Binance temsilcisi, ETH ve ERC-20 tokenlerinin para yatırma ve çekme işlemlerini askıya almayı planladıklarını aktarırken yakında daha fazla ayrıntı paylaşacağını belirtti.

Ethereum’un Merge’ü 15 Eylül 2022’de tamamlaması bekleniyor. Altı yıl süren bu dönüm noktasıyla Ethereum ağının enerji tüketiminin PoW’a kıyasla yüzde 99,95 oranında azaltılacağı ön görülüyor.

“Merge”, Ethereum ana ağının, PoW zinciri ile birleştiğini görecek ve ağın PoW’a geçişini tamamlayacak önemli bir protokol güncellemesini ifade ediyor.

Para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınması neden önemli?

Eğer işlemler sürerse Ethereum fiyatı ve yatırımcıların pozisyonlarına girip çıkmaları etkilenebilir. Coinbase, gecikmenin kısa olmasını tahmin ettiğini söylerken analistler, Merge gerçekleştiğinde yatırımcıların ‘söylentiyi satın al, haberi sat’ yönünde işlem yapmasının zorlaşacağını düşünüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.