Coinbase borsası CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun borsaya dava açmadan önce BTC dışındaki tüm kripto para birimlerinde işlemleri durdurmasını istediğini söyledi.

Haziran ayında kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, aracı kurum ve takas ajansı olarak faaliyet gösterdiği gerekçesiyle SEC’in dava ettiği Coinbase’den sürecin detaylarına ilişkin açıklama geldi.

Financial Times’e verdiği demeçte kripto para borsasının CEO’su Brian Armstrong, SEC’in yasal işlem başlatmadan önce bir takım taleplerde bulunduğunu ve kendilerine dava açmaktan başka çare bırakmadıklarını söyledi.

6 Haziran’da SEC Coinbase’i federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlamış, Coinbase ise SEC’in bu eyleminin yasal süreci ihlal ettiğini ve komisyonun yetkisini kötüye kullandığını iddia etmişti.

Armstrong: “SEC, BTC Dışındaki Varlıkların Menkul Kıymet Olduğuna İnanıyor”

Yaptığı açıklamada ünlü CEO, SEC’in Bitcoin dışındaki her varlığın bir menkul kıymet olduğuna inandığını söyledi.

Armstrong SEC’in söz konusu talebine, “Biz de dedik ki, bu sonuca nasıl varıyorsunuz. Çünkü bizim kanun yorumumuz bu değil.” şeklinde yanıt verdiklerini ancak komisyonun kendilerine bir açıklama yapmayacağını ve Bitcoin dışındaki her varlığı listeden çıkarmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Financial Times’a yaptığı yorumda komisyon, SEC’in uygulama bölümünün, “şirketlerin kripto varlıklarını listeden çıkarması” için resmi bir talepte bulunmadığını söyledi.

Haberde SEC’in ayrıca “Bir soruşturma sırasında personel, menkul kıymetler yasaları uyarınca komisyon için hangi davranışların soru işareti oluşturabileceği konusunda kendi görüşünü paylaşabilir.” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Dava dosyasında SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH, NEXO gibi kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak değerlendirildiği ve Coinbase’in bu faaliyetlerden SEC’e bildirim yapmadan gelir elde ettiği iddia edilmişti.

Mahkeme, SEC’in SPIKES Kararını “Keyfi ve Kaprisli” Buldu

Coinbase CEO’sunun SEC aleyhindeki yasal süreci ihlal etme ve görevi kötüye kullanma iddiaları gündemde önemli yer tutarken bir haber de SPIKES davasından geldi.

ABD Bölge Temyiz Mahkemesi, düzenleyicinin SPIKES Index menkul kıymetlerinin vadeli menkul kıymetler yerine vadeli işlemler olarak ele alınmasını emreden kararını bozarak komisyona bir gerileme daha yaşattı.

Mahkemenin jüri heyeti SEC’in kararını “keyfi ve kaprisli” olarak nitelendirirken yargıç, komisyonun gerekçesini yeterince açıklayamadığını ve sorunun önemli bir yönünü dikkate almadığını söyledi.

2020 yılında SEC, bir hisse senedi volatilite endeksi olan SPIKES Index’i menkul kıymet vadeli işlemler tanımından muaf tuttuğunu ve böylece “menkul kıymet” terimine bağlı ağır vergiler ve diğer düzenleyici gerekliliklerini ortadan kaldırdığını belirtmişti. SEC bu kararla volatilite endeksleri arasındaki rekabeti teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Mahkeme ise SEC’in “muafiyetin piyasa katılımcıları arasında kafa karışıklığına yol açma olasılığını dikkate almadığına” karar verdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.