ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, New York merkezli dev yatırım şirketi BlackRock ile el sıkıştı. Coinbase ile Blackrock arasındaki ortaklık kararının ardından Coinbase hisseleri yükselişe geçti.

Kripto para borsası Coinbase, kurumsal müşterilerine kriptoya erişim sağlayan dünya devi varlık yönetim şirketi BlackRock ile çalışacak. Şirketin portföy sistemini kullanan müşteriler, yakında ortaklık aracılığıyla kriptoya doğrudan erişim elde edebilecek. Her iki şirketin müşterileri de başlangıçta Bitcoin ile işlem yapabilecek.

Coinbase hisseleri, BlackRock ile kurumsal müşterilerinin Bitcoin satın almasına olanak tanıyan ortaklık açıklamasının ardından yükseldi. Çarşamba günü 80,81 dolardan kapatan Coinbase (COIN) hissesi duyurunun ardından 100 doları aştı.

Öte yandan, Coinbase ile BlackRock arasındaki yeni ortaklık kapsamında, kurumsal kripto ana aracılık platformu Coinbase Prime, Blackrock’un yatırım yönetim platformu Aladdin’e entegre edilecek.

BlackRock’un risk sermayesi şirketi olan Aladdin’in müşterileri, 13 binin üzerinde müşteriye sahip olan Coinbase Prime’a kaydolmaları halinde kripto ticareti, saklama, ana aracılık ve raporlama hizmetlerinden faydalanma imkanına sahip olacak.

300’den fazla varlık için saklama hizmeti, staking özelliği, veri ve raporlama hizmetleri sunan Coinbase Prime, Aladdin’in kurumsal müşterilerine ilk olarak Bitcoin (BTC) ile başlayarak kriptoya doğrudan erişim imkânı sunacak.

forex.com’un küresel pazar araştırması başkanı Matt Weller, The Block’a, yaptığı açıklamada, yatırımcıların Coinbase’in BlackRock ile ortaklığı ve çokça kullanılan Aladdin platformuna entegrasyonundan heyecan duyduğunu söyledi.

Weller, “Yıllardır yaşanan heyecanın ardından bugünkü duyuru kriptonun geleceğine dair bir umut ışığı sunuyor. Ayrıca bugünkü duyurudan sonra Coinbase bu trendin kazananı olmaya hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

BlackRock’un Stratejik Ekosistem İş Birlikleri Küresel Başkanı Joseph Chalom gelişmelere ilişkin olarak, “Aladdin ile sağlanan bu bağlayıcılık, müşterilerin doğrudan mevcut portföy yönetiminden Bitcoin yatırımlarını yönetebilmelerine olanak sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Coinbase Başkanı Emilie Choi ise, “BlackRock’un yatırım yönetimi teknolojisindeki derin uzmanlığı, Coinbase’in güvenli alım satım, saklama ve ana aracılık ürün paketi ile birleştiğinde dijital varlık yatırımına daha fazla kurumsal erişim ve şeffaflık sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Coinbase Son Dönemde Gündemden Düşmüyor

Coinbase, son zamanlarda bir dizi düzenleyici anlaşmazlıkları yaşadı. Geçen ay, ABD makamları içeriden bilgi ticareti iddiasıyla eski bir Coinbase yöneticisini tutukladı.

Yönetici ve suç ortakları 25 farklı kripto varlığından ve en az 14 ayrı Coinbase halka açık listesinden yasa dışı işlemlerle yaklaşık 1,5 milyon dolar kar elde etti. Son zamanda bildirilenlere göre, eski yönetici o zamandan beri suçsuz olduğunu iddia ediyor.

Eş zamanlı olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, Coinbase’in kullanıcıların kayıt dışı menkul kıymetler alım satımı yapmasına izin verip vermediğini araştırıyor.

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.