ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in Borsa Başkanı görevindeki üst düzey yöneticisi Vishal Gupta’nın şirketten ayrılmaya karar verdiği aktarıldı.

İş odaklı sosyal bir platform olan LinkedIn sayfasına göre Coinbase borsasında iki buçuk yıldan fazla bir süredir çalışan Gupta’nın yeni kripto projesi için görevinden ayrıldığı belirtildi.

Geçmişte Goldman Sachs’ta birkaç yıl görev alan Gupta’nın, üzerinde çalıştığı ve bu sebeple Coinbase’deki yöneticilik görevinden ayrıldığı kripto projesi ile ilgili henüz bir detayın açıklanmadığı ifade edildi.

Bloomberg’in 10 Nisan tarihinde yayımladığı ve konuya ilişkin bilgisi olan kişilere dayandırdığı haberde Gupta’nın şirketten ayrılışı için yalnızca “yeni bir proje üzerinde çalışmak için” ifadelerine yer verildiği görüldü.

Coinbase borsasında öne çıkan ürünlerden sorumlu olan Vishal Gupta, şirketteki kurumsal ürünleri denetleyen Greg Tusar’a rapor vermekle yükümlüydü.

Gupta Coinbase’de çalışmaya başlamadan önce de USDC stablecoin ihraççısı Circle’da görev almıştı.

Coinbase Borsası Regülasyon Baskıları İle Karşı Karşıya

ABD merkezli kripto para borsasının üst düzey yöneticilerinden olan Vishal Gupta’nın şirketten ayrılma kararı Coinbase için oldukça çalkantılı bir dönemde geldi.

Krizlerle geçen mart ayında yaşanan banka ve şirket iflasları kripto sektörünü etkisi altına almaya devam ederken Coinbase borsası da düzenleyicilerin hedefi oldu.

Kısa bir süre önce Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), borsaya bir Wells Bildirimi göndermiş ve şirketin borsası, staking hizmetleri, Coinbase Earn ve Coinbase Wallet ürünleri ile ilgili uyarıda bulunmuştu.

Wells Bildirimi üzerine ABD’nin en büyük kripto para borsası konumundaki Coinbase, düzenleyicilerle iş birliği içerisinde olduklarını ve tüm hizmetlerinin yasal olduğunu ifade etmişti.

Gerekirse mahkemede mücadele etmeye hazır olduğunu belirten Coinbase, daha önce düzenleyicilere netlik çağrısı yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını da dile getirmişti.

Düzenleyici baskıları devam ederken şirketin üst düzey yöneticilerinden birinden gelen işten ayrılma haberi, Coinbase kripto borsasında neler oluyor sorularını tetikledi.

Bununla Vishal Gupta, kripto para borsasının kaybettiği ilk üst düzey yönetici değil. Coinbase borsasının Baş Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee de bu yılın başlarında kripto borsasındaki görevinden ayrılmıştı. Planlı bir şekilde istifa eden Chatterjee, 2022 yılında borsadan ayrılacağının haberini vermişti.

İlgili Haberler ve İçerikler