Kripto para yatırım şirketi CoinFund, erken aşama kripto girişimleri için 300 milyon dolarlık Web3 fonu ayırdığını duyurdu.

Hızla büyüyen kripto para piyasası şirketlerin geleceğe yönelik yatırım stratejilerinin önemli bir unsuru olmaya devam ediyor.

Özel bir kripto para yatırım şirketi olan CoinFund, kurumsal yatırımcılar, aile işletmeleri ve kripto kökenli şirket sahipleri tarafından desteklenen 300 milyon dolarlık bir erken aşama en iyi Web3 coinleri fonu olan CoinFund Ventures I’i piyasaya sürüyor.

CoinFund yönetici ortağı ve girişim yatırım başkanı David Pakman TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “2015 yılında başladığımızdan bu yana 100’den fazla portföy şirketine yatırım yaptık.” dedi.

Şirket yöneticisi yaptığı açıklamada CoinFund’ın uzun zamandır devam eden Web3 risk sermayedarlarından biri olduğunu ve tohum aşamasındaki girişimlere tahmini 1 milyar dolar yatırım yaptığını belirtti.

Pakman yeni fonun, 1. katman blok zincirleri, Web3 altyapısı, DeFi (merkeziyetsiz finans), NFT’ler, oyun ödemeleri, varlık yönetimi, pazar yerleri ve merkeziyetsiz uygulamalara odaklanan kripto projelerine ve şirketlere ayrılacağını dile getirdi. 

300 milyon dolarlık fon, iki ila üç yıllık bir zaman dilimi içerisinde kullanılmaya başlayacak. 

Piyasanın geçen yılki gibi bir yükseliş trendinde olmamasına rağmen Pakman, endişeli olmadıklarını belirtti.

Pakman, “Biz uzun vadeli yatırımcılarız ve kripto ve Web3’ün tüm teknoloji endüstrisinde kurumsal değer yaratma yolunda en geniş alanı sunduğuna inanıyoruz. Bu görüşümüz piyasa koşullarından bağımsızdır. Piyasaların durumuna göre zamanlama yapmak yerine uzun zaman dilimleri için yatırım planı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pakman, kripto varlık fiyatlarında yaşanan son düşüşün CoinFund gibi risk sermayesi fonları için sektöre daha uygun giriş fiyatları sağladığını ancak Web2.0’dan Web3.0’a geçişin hala erken erken aşamalarında olduğunu söyledi.

Pakman, “Bizim gibi kripto kökenli yatırım ekiplerinin günümüz piyasasında, Web3’ün gittiği yönü ve uzun vadeli fırsatları anlamada belirgin bir avantaja sahip olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Pakman, yaşanan belirsizlik ve düşüşe rağmen kripto piyasalarının önceki dönemlerden daha fazla bireysel ve kurumsal ilgi gördüğünü de belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Örneğin varlıklarının ilk iki yılında 30 milyar dolardan fazla satış hacmi üreten NFT’lerin akıllı telefonlardan bu yana piyasaya sürülmüş en başarılı yeni tüketici ürünü haline geldiğine inanıyoruz. NFT’ler, sadece blok zincirleri üzerinde inşa edilebilen kripto tabanlı ürünlere gösterilen ilginin kanıtı niteliğinde.”

Pakman’a göre yeni fon sayesinde CoinFund, “Web3’ün devasa kapsamı” ile uyumlu kripto para birimi işletmelerine yatırım yapmaya ve bunları geliştirmeye devam edecek. 

David Pakman, “Bu yaklaşım, geleceğin ağlarını oluşturmak için modası geçmiş ve uygun olmayan stratejiler olarak gördüğümüz eski iş modellerine ve tarihi geçmiş yöntemlerle teknoloji inşa etme çabasına karşı “temiz” bir yatırım disiplini imkanı yaratıyor.” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.