Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com iki yerel girişimi satın alarak Güney Kore pazarına giriş yaptı.

8 Ağustos tarihinde resmi internet sitesinde yayınladığı basın açıklamasında Crypto.com, ödeme hizmetleri sağlayıcısı PnLink Co.Ltd’yi ve kripto para borsası OK-BIT’i satın aldığını duyurdu. Crypto.com bu satın almalar ile Elektronik Finansal İşlem Yasası ve VASP kayıtlarını da güvence altına almış oldu.

Bu hamle, Crypto.com‘un kullanıcı tabanını büyütmek için Avrupa ve Asya’daki birden çok ülkede yasal faaliyet göstermesi amacına yönelik son adımı oldu.

Belirli bir ülkede düzenlenmiş bir platform olarak faaliyet göstermenin, Celcius Network ve Voyager Digital’in çöküşü gibi kripto kışında meydana gelen bazı olaylar da göz önüne alındığında, Crypto.com‘un güvenilirliğini artırması bekleniyor.

Crypto.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek yaptığı açıklamada, “Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi, özellikle Güney Kore gibi tüketicilerin dijital para birimlerine büyük ilgi gösterdiği ülkelerin pazarlarına sunmaya devam etmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya kararlıyız.” dedi.

Crypto.com, yerel düzenlemelere uygun olarak müşterilere çeşitli hizmetler sunmak amacıyla Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (CySEC) 22 Temmuz tarihinde onay almıştı.

Şirket bu gelişmeyle ilgili olarak, “Avrupa, Crypto.com için öncelikli bölge niteliğindedir ve pazarda devam eden genişlememiz, düzenleyicilerle uyum ve işbirliğine olan bağlılığımızın bir kanıtıdır.” demişti.

Bu lisansların yanı sıra Crypto.com’un Singapur, Dubai, İtalya ve Yunanistan’da faaliyet göstermek için de yasal izni bulunuyor.

Kripto Para Borsası Crypto.com

Başlangıçta Monaco adı altında dört girişimci tarafından kurulan Crypto.com, 2016 yılından beri hizmet veriyor.

Şirket daha sonra 2018’de, o zamanlar 5 ila 10 milyon dolar arasında bir değere sahip olan Crypto.com alan adını satın aldı ve operasyonunu bu adrese taşıdı.

Crypto.com, merkeziyetsiz bir borsa olarak çalışıyor ve kullanıcılar, tüm işlem ücretlerini ödemek için ağın native CRO tokenini kullanıyor.

Platform şu an itibarıyla, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi köklü tokenler ve Filecoin (FIL) ve Shiba Inu (SHIB) gibi daha egzotik kripto para birimleri dahil olmak üzere 200’den fazla kripto varlığına erişim imkanı sunuyor.

CoinMarketCap verilerine göre Crypto.com, sağlayıcının likiditesi, işlem hacimleri ve internet sitesi trafiği değerlendirmesine dayalı olarak 6.5 puanla tüm borsalar arasında 15. sırada yer alıyor.

Bu veriler incelendiğinde son 24 saat içerisinde Crypto.com üzerinde 471.8 milyon dolarlık kripto para işlemi yapıldığı görülüyor.

Crypto.com tarafından alınan işlem ücretleri, işlemin boyutuna bağlı olarak yüzde 0.1 ila yüzde 0.4 arasında değişiyor. Platform aynı zamanda stablecoinler de dahil olmak üzere birden fazla kripto para birimini stake etme imkanı sunuyor.

Bunlara ek olarak Crypto.com geçen yıl NFT’ler için bir pazar yeri kurmuş ve yatırımcılara yeterli sayıda kaliteli dijital sanat eseri sunmak için birkaç sanatçıyla işbirliği yapmıştı.

Yatırımcılar Crypto.com’un Büyümesinden Nasıl Yararlanabilir?

Merkeziyetsiz yapısının Crypto.com’u, bazı rakiplerinin çöküşüne yol açan durumlara maruz kalmaktan kurtarmış olabileceği düşünülüyor.

Şirketin bu tarihe kadar, kapatılan kripto serbest yatırım fonu Three Arrows Capital (3AC) veya Babel Finance ile herhangi bir ilişkisi olmadığı görülüyor.

Kripto kışının tetiklediği kargaşaya dayanmayı başaran Crypto.com, yatırımcılar için herhangi bir noktada para çekme işlemlerini de askıya almadı.

Bu zorlu zamanlardaki esnekliğinin Crypto.com’un lehine olması bekleniyor zira yatırımcıların aralarında seçim yapabileceği seçeneklerin azalmasının platforma gösterilen ilgiyi artırabileceği tahmin ediliyor.

Yatırımcılar Crypto.com’un artan popülaritesinden faydalanmak için kripto para borsasının native tokeni CRO’ya yatırım yapabiliyor.

Daha fazla kullanıcı platforma kayıt oldukça token’e olan talep de artıyor. CRO token yalnızca platformda işlem ücretlerini ödemek için kullanılmıyor, aynı zamanda ödül kazanmak amacıyla stake de edilebiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.