Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Crypto.com, bir müşterisinin hesabına yanlışlıkla 10,5 milyon Avustralya doları (7,2 milyon dolar) yatırdı. Borsa, yatırdığı parayı ancak 7 ay sonra fark etti.

Bir Super Bowl reklamında dünyaca ünlü oyuncu Matt Damon tarafından ön plana çıkarılan dijital para uygulaması Crypto.com, Avustralya’nın Melbourne şehrinde yaşayan Thevamanogari Manivel isimli kadına aktardığı yanlışlıkla aktardığı yaklaşık 10,5 milyon Avustralya dolarının iadesini istiyor.

Ev Alıp Kız Kardeşine Verdi

Ancak bu süreçte şirket yanlışlığı fark edene kadar olanlar oldu. Aktarılan paranın bir kısmı, Melbourne banliyösünde 1,35 milyon Avustralya doları tutarındaki beş yatak odalı bir ev de dahil olmak üzere şimdiden harcandı. Evin mülkiyet hakkının daha sonra Manivel’in Malezya’da yaşayan kız kardeşi Thilagavathy Gangadory adına devrettiği duyuruldu.

Gönderilen Servet Ancak 7 Ay Sonra Fark Edildi

İlk olarak Avustralya haber kaynağı 7News tarafından bildirilen mahkeme belgelerine göre firma aralık ayındaki bir denetim sırasında, yedi ay önce 100 Avustralya doları tutarındaki bir geri ödemeyi işleme koyarken bir hata yaptığını keşfetti.

Transfer, Mayıs 2021’de bir çalışanın yanlışlıkla ödeme tutarı alanına yanlış bir miktar girmesi sonucu gerçekleşti. Crypto.com hatayı ancak, Aralık 2021’de denetim yaparken fark etti.

Victoria Eyaleti Yüksek Mahkemesi, kadının kız kardeşi tarafından alınan evin satılmasına ve paranın faiziyle birlikte şirkete iade edilmesine karar verdi. Davanın ekim ayında yeniden görülmesi planlanıyor.

Haziran Ayında Çok Sayıda Çalışan İşten Çıkarılmıştı

Crypto.com haziran ayında, kripto para piyasasındaki gerilemeler nedeniyle 260 çalışanını işten çıkardığını açıklamıştı. Ancak Verge, şirketin diğer çalışanlara haber vermeden sessiz bir şekilde çok daha fazla çalışanını işten çıkardığını ileri sürmüştü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.