Sıfır bilgi (ZK) teknolojisine dayalı 2. katman blok zinciri ağı olan CryptoGPT (GPT), piyasaya yapıcı şirket DWF Labs’ten 10 milyon dolarlık yatırım aldı.

Yapay zekanın başarısından faydalanmaya çalışan CryptoGPT’nin 250 milyon dolarlık token değerlemesiyle A Serisi finansman turunda 10 milyon dolar toplamayı başardığı aktarıldı.

Her iki taraftan yapılan resmi açıklamada CryptoGPT kurucu ortağı ve CTO’su Dejan Erja, yatırımın 285 güne dağılacağını belirtti.

10 milyon dolarlık yatırımın hepsinin tek seferde alınmadığını ifade eden Erja, şimdilik yalnızca 420 bin dolar yatırım aldıklarını ve geri kalan miktarın 285 günlük bir süreç içerisinde yatırılacağını aktardı.

Yapılan açıklamada, CryptoGPT’nin tokenomisinde bir değişiklik olmayacağı ve hak kazanma (vesting) takviminin daha önceden belirlendiği şekilde devam edeceği ifade edildi.

CryptoGPT’den Erja konuya ilişkin olarak, “”DWF Labs, token ekonomimizde ana hatları çizilen hak kazanma programını takip ediyor. Yatırım, bu tokenlerin kazanılmasıyla uyumlu olarak 285 günlük bir süre içinde yapılıyor.” dedi.

Anlaşmanın bir parçası olarak aynı zamanda bir Web3 yatırım şirketi olan DWF Labs’ın CryptoGPT’nin GPT tokeni için de piyasa yapacağı belirtildi.

DWF Labs, mart ayında da içerik üreticilerin, toplulukların ve pazarların sınırlar ve protokoller arasında bağlantı kurmasını sağlayan bir kripto para projesi olan Conflux’a (CFX) 10 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

CryptoGPT Asya’da Büyümeyi Hedefliyor

Yapay zeka teknolojisinin yaşadığı gelişmeler sonrasında özellikle kişisel verilerin daha fazla önem kazandığı günümüzde CryptoGPT, sıfır bilgi teknolojisini kullanarak bireylere kripto para kazanma imkanı tanıyan bir proje olarak konumlanıyor.

DWF Labs yatırımı ile CryptoGPT’nin mevcutta 22 kişilik olan geliştirici ekibini büyütmeyi ve Asya’da genişlemeyi hedeflediği aktarıldı.

“Fitness, flört, oyun ve eğitimde uygulamalarımızı kullanın. CryptoGPT verileri yakalar ve paketler. Verilerinize sahip olun ve bunları satarak para kazanın” diyen Erja, CryptoGPT’nin ana ağının bu yılın üçüncü çeyreğinde canlıya geçmesinin beklendiği de sözlerine ekledi.

DWF Labs Yatırımı Sonrası CryptoGPT Token Fiyatı Yükseldi

DWF Labs yatırımı haberi sonrasında projenin geçtiğimiz ay piyasaya sürülen tokeni GPT tokenin yükseliş yaşadığı kaydedildi.

CoinGecko verilerine göre GPT token’in mevcut seyreltilmiş değerlemesinin, DWF Labs’ın yatırımından daha düşük olan 210 milyon dolar seviyesinde oturduğu görülürken tokenin an itibarıyla 0,071679 dolardan işlem gördüğü aktarıldı.

GPT token fiyatının son 24 saat içerisinde yüzde 0,8 ve son 30 gün içerisinde yüzde 53,4 yükseliş kaydettiği belirtildi.

2022’nin Temmuz ayında kurulan CryptoGPT geçtiğimiz ay da 3 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler