Davos Zirvesi’nde bir araya gelen düzenleyiciler ve bankacıların, kripto para birimi ve dijital varlıklara ilişkin zorlukları çözmek amacıyla fikir teatisinde bulunduğu ve tartışmaların odak noktasının düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiği yönünde olduğu aktarıldı.

Kripto topluluğu tarafından yakından takip edilen kripto para düzenlemeleri konusunda, Davos’ta bir araya gelen düzenleyiciler ve bankacıların ortak bir paydada buluştuğu bildirildi.

Bankaların karşılaştığı zorluklarla ilgili bir panelde konuşan Singapur Kıdemli Bakanı Tharman Shanmugaratnam ve Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, kripto düzenlemesinin gerekliliği vurgusu yaptı.

UBS Group AG Yönetim Kurulu Başkanı Colm Kelleher tarafından da destek verdiği kripto düzenlemelerinin bir ihtiyaç olduğu belirtildi.

Kelleher, dijital varlıklara ilişkin konuşmalara, düzenleyicilerin ‘bankacılık dışı sektörlerle ilgili gözlerini kapattıkları” yorumunu yaparak başlamıştı.

“Kripto Para Birimleri Konusunda Acilen Bir Düzenleme Yapılmalı”

Panelde günümüzün en büyük meselesinin banka dışı sektörler olduğunu dile getiren Villeroy, para piyasası fonlarının performansı, yükümlülük odaklı yatırımların etkilediği Birleşik Krallık emeklilik fonları ve Sam Bankman-Fried’in kripto para borsası FTX’in çöküşü gibi son dönemdeki finansal istikrarsızlıklara değindi.

Villeroy, “Bunları hepsinin ortak bir özelliği var: hepsi banka dışı kuruluşlarla bağlantılı. Ve biz bu noktada geride kalıyoruz. Dolayısıyla zaman ilerledikçe her şey daha da zorlaşıyor. Bu sebeple kripto para birimleri konusunda acilen bir düzenleme yapmamız gerekiyor.” diyerek düzenlemelerin gerekliliğinin önemini vurguladı.

Diğer taraftan Singapur Kıdemli Bakanı Tharman ise, “İster kripto ister geleneksel finans olsun, kara para aklama gibi şeyler için düzenleme yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kelleher: “Blok Zinciri Durdurulamaz”

Hem geleneksel bankacılık kurumlarının hem de kripto para işletmelerinin yöneticilerinin sıklıkla dile getirdiği bir düşünceyi doğrulayan Kelleher, dijital tokenlere yatırım yapma konusu ile ilgili, UBS müşterilerinin taleplerine uyum sağlamalarına izin verecek bir düzenleyici yapı aradıklarını belirtti.

Ayrıca KYC (müşterinizi tanıyın) standartlarını ve kara para aklamayı önleme kurallarını çevreleyen yasalara ve politikalara uyum sağlamanın zor olduğu yönünde bir uyarı notu veren Kelleher’in blok zinciri teknolojileri konusunda iyimser olduğu aktarıldı. Kelleher’in blok zinciri teknolojisini “durdurulamaz” olarak tanımladığı ifade edildi.

Banka çevrelerinin önde gelen isimlerinden Citigroup CEO’su Jane Fraser’ın ise kripto tartışmaları esnasında araya girerek katılımcıları daha geniş bir pencereden bakmaya davet ettiği aktarıldı. Popüler kripto para birimleri meselesini tartışmak yerine başka konulara odaklanılması gerektiğini ifade eden Fraser’ın bu müdahalesi sonrasında kripto tartışmasının sona erdiği belirtildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.