ABD merkezli kripto para odaklı yatırım firması Digital Currency Group’un portföyündeki varlıklar, haftanın son gününe doğru büyük bir darbe alarak piyasa spekülasyonlarına yol açtı.

Kripto piyasası birkaç gün önce büyük bir satış yaşadı. Yatırım şirketi Digital Currency Group (DCG) Grayscale’in NEAR, Filecoin, Ethereum Classic dahil olmak üzere yatırım ürünleriyle ilgili çeşitli varlıkların ortalama yüzde 10’un üzerinde değer kaybetmesi korkulara yol açtı.

Digital Currency Group’un (DCG) alt şirketi olan Genesis Global Capital’in itfaları askıya almasından bu yana ise bir ay geçti.

Kripto para piyasa yapıcısı GSR’nin kurucu ortağı olan Rich Rosenblum, cumartesi günü The Block’a verdiği demeçte, “DCG ve Genesis’in son derece yetkin ekipleri var. Normal koşullarda hiçbiri hafta sonu uzun süredir tuttuğu pozisyonlardan hızla çıkmak için yüzde 15 ila yüzde 30 oranında kayma bedeli ödemezdi, bu nedenle gözlemciler doğal olarak bunun bir tür zorunlu olay olduğunu düşünüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Altcoin’lerde Yüzde 40’tan Fazla Düşüş

Genel olarak bakıldığında özellikle Filecoin’in yüzde 43’lük oranda önemli bir düşüş yaşadığı görülüyor. Benzer bir sert düşüş, RSR’de de görüldü. Kripto para, 0,0038 dolardan yüzde 20’den fazla düşerek 0.030 dolara indi. FLOW, 0,90 dolardan yüzde 21 düşüşle 0,71 doları gördü.

Rosenblum cumartesi gübğ yaptığı açıklamada ayrıca, “Son 24 saat içinde portföyde açık ara en çok işlem gören kripto para oldu.” dedi. Rosenblum’a göre bunun nedeni, FIL için oldukça gelişmiş bir borçlanma piyasası olması olabilir bu da gün içi yüzde – 15 eşiği aşıldığında daha fazla satışla sonuçlandı.

GSR’nin kurucu ortağı ayrıca, “Madencilik yapmak için FIL’e sahip olmanız gerekir. Madenciler genellikle diğer varlıklarına kaldıraç uygulayarak FIL’i borç olarak alırlar.” diye konuştu.

“Krediyi Geri Ödemek İçin Damping Yapılmış Olabilir”

Onchain Capital CEO’su Ran Neuner, paylaştığı bir tweet’inde DCG’nin Genesis’e 1,5 milyar dolarlık bir krediyi geri ödemeye çalışırken damping yapıyor olabileceğini veya likit varlıklarını tükettiği için iflasa doğru ilerliyor olabileceğini tahmin etti.

Onchain Capital CEO’su Ran Neuner, attığı bir tweet’te DCG’nin bir kolu olan Genesis’e 1,5 milyar dolarlık bir krediyi geri ödemeye çalışırken ‘damping’ yapıyor olabileceğini ya da likit varlıklarını tükettiği için iflasa doğru gidiyor olabileceğini iddia etti.

DGC “İflas Noktasına Gelmiş Olabilir”

Söz konusu şirketin son günlerde zor günler yaşadığı biliniyor. DGC’nin iştiraki şirketlerinden olan Genesis’in, iflas noktasına geldiği medyada oldukça yer almış ve geçtiğimiz haftalarda şirketin 1 milyar dolarlık acil durum kredisi arayışında olduğu bildirilmişti. Hollandalı kripto para borsası Bitvavo Bitvavo da cuma günü paylaştığı blog yazısında, DCG’nin “likidite sorunları yaşadığını” ve “geri ödemeleri askıya aldığını” bildirmişti. Borsa, yaklaşık 300 milyon dolarının Digital Currency Group ve onun iştiraklerinde kaldığını, fonların geri alınmaya çalışıldığını belirtmişti.

Digital Currency Group Portföyünde Hangi Kripto Paralar Var?

Kripto analiz ve araştırma şirketi Messari’nin aktardığuna göre, DGC’nin portföyünde bulunan kripto para birimleri şu şekilde sıralanıyor;

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ethereum (ETH)
  3. Ethereum Classic (ETC)
  4. Hedera Hashgraph (HBAR)
  5. Filecoin (FIL)
  6. Flow (FLOW)
  7. Zcash (ZEC)
  8. Decentraland (MANA)
  9. The Graph (GRT)
  10. Stacks (STX)
  11. Basic Attention Token (BAT)
  12. Livepeer (LVP)
  13. Reserve Rights (RSR)
  14. Horizen (ZEN)
  15. Ocean Protocol (OCEAN)
  16. Civic (CVC)
  17. API3 (API3)
  18. Handshake (HNS)

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.