Dijital varlık piyasasına odaklanan girişim sermayesi şirketi Digital Currency Group (DGC), sert kripto piyasası koşullarını gerekçe göstererek kurumsal trading kolu TradeBlock’u kapatıyor. TradeBlock, kurumsal yatırımcılara alım satımlarını yürütme, fiyatlandırma ve ana aracılık hizmetleri sağlamaya odaklanmıştı. Bloomberg’in haberine göre DCG, ana aracılık iştiraki Tradeblock’u ay sonuna kadar kapatacak.

TradeBlock, Ocak 2021’de bir başka DCG iştiraki olan CoinDesk tarafından satın alınmıştı. Bloomberg’e göre, TradeBlock’un işlerinin bir kısmı CoinDesk’e dahil edilirken, diğer unsurlar ayrı bir varlık haline getirildi.

Uzun Süreli Kripto Kış Sezonu

Bir DCG sözcüsü, “Daha geniş ekonominin durumu ve uzun süren kripto kışının yanı sıra ABD’deki dijital varlıklar için zorlu düzenleyici ortam nedeniyle, işin kurumsal alım satım platformu tarafını kapatma kararı aldık” dedi. Kapanış 31 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak.

TradeBlock, Goldman Sachs’ta kurumsal varlık hizmetleri (Amerika) başkanı da dahil olmak üzere 15 yıl geçiren ve aynı zamanda Ripple’da küresel kurumsal pazarlardan sorumlu başkan yardımcısı olan Breanne Madigan tarafından yönetiliyordu.

Daha önce DCG, Genesis’in iflasıyla uğraşırken varlık yönetimi bölümü merkezini kapatmıştı.

Şirket, TradeBlock iştirakini kapatma kararı almadan önce iflas eden kredi şirketi Genesis’in alacaklılarıyla görüşüyordu.

DCG ayrıca geçen yıl FTX ve kripto çöküşünün domino etkisiyle 1 milyar doları aşan kayıplarını açıklamıştıı. Ocak ayında DCG’nin kripto kredi verme kolu Genesis Global, 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmuştu.

DCG, Gemini’ye 630 Milyon Dolarlık Kredi Ödemesini Kaçırdı

Gemini, DCG’nin bir yan kuruluşu olan ve şu anda feshedilmiş olan Genesis’e 900 milyon dolar vermişti. Daha önce bildirildiği üzere, Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu kripto şirketi ve diğer alacaklılar, 630 milyon dolarlık kredi ödemesini kaçırmasının ardından temerrüde düşmesini önlemek için DCG’ye bir tolerans sağlayıp sağlamamayı değerlendiriyor. Gemini daha önce DCG’nin bu ödemeyi kaçırması halinde temerrüde düşme riski taşıdığı uyarısında bulunmuştu. DCG, bu ay içinde bünyesinde kredi şirketi Genesis’in 630 milyon dolarlık borcunu ödeyemedi. Şirket bu nedenle, kripto para borsası Gemini ile müzakerelerine devam ediyor.

DCG Yasal ve Maddi Sorunları Devam Ediyor

DCG, varlık yönetimi birimi HQ Digital’i ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek bu yılın başlarında kapattı. Firma şu anda, alacaklılara milyarlarca dolar borcu olan Genesis iştirakinin iflas eden kredi birimiyle ilgili uzun süren bir yasal çileye bulaşmış durumda.

Ünlü Winlevoss ikiz kardeşlerin borsası olan Gemini, Genesis’in para çekme işlemlerini durdurması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamıştı. Borsanın “Gemini Earn” programına dahil olan kullanıcıların fonları, Genesis’te tutuluyordu. Şirketin iflas sürecine girmesi, Gemini kullanıcılarının fonlarına erişememesine yol açmıştı. Cameron Winklevoss, birçok kez Barry Silbert’i suçlamış ve “kötü niyetli oyalama taktikleri” kullanmakla itham etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.