Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ın satın alma anlaşmasını tamamlaması üzerine ünlü milyarderin hayranı olduğu Dogecoin yükselişe geçti. Dogecoin’in yanı sıra diğer pek çok köpek coin’de de yükseliş kaydedildi.

Bu yılın nisan ayından beri devam eden ve çeşitli sorunlar sebebiyle sürüncemede kalan Twitter’ın satışı, 28 Ekim tarihinde nihayete erdi. Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ın yeni sahibi olurken satış anlaşmasının son günlerinde Dogecoin (DOGE) fiyatında ciddi yükseliş gösterdi.

CoinGecko verilerine göre Dogecoin, ilk olarak Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifini yenilediği Ekim ayı başında artış gösterdi ve 0,06 dolar seviyelerinden 0,085 dolar seviyesine yükseldi. Dogecoin fiyatındaki yükseliş, Musk’ın Twitter merkez binasını ziyaret etmesi ve sonrasında satın alma anlaşmasını tamamlaması ile devam etti.

Ünlü iş insanının Şubat 2021’de ‘halkın kripto para birimi’ olarak tanımladığı ve ‘en sevdiği kripto para birimi’ olarak desteklediği Dogecoin, son 14 gün içerisinde yüzde 97.1 ve son 7 gün içerisinde tam yüzde 92.3 yükseliş gösterdi. Dogecoin bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 0,11 dolardan işlem görüyor.

Elon Musk’ın kripto para birimiyle ilgili Twitter’ın premium özellikleri için Dogecoin ile ödeme alma gibi planları bulunuyor.

Dogecoin, Cardano ve Solano’yu Geride Bıraktı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından en popüler kripto para birimleri arasında yerini alan Dogecoin (DOGE), son altı ayın en büyük rallisini yaşadı. Dogecoin bu yükselişiyle Cardano (ADA) ve S&P 500 borsa endeksindeki 120’den fazla figürü geride bıraktı.

Yükseliş trendi ile dikkatleri çeken Dogecoin, CoinGecko listesinde an itibarıyla 8. sırada konumlanıyor. Cardano (ADA) ve Solana (SOL) gibi coinler ise sırasıyla 9. ve 10. sırada yer alıyor.

Dogecoin işlem hacminde de ciddi oranda yükseliş görüldüğü belirtiliyor. Son 24 saatte 202 milyon dolarlık işlem hacmiyle Dogecoin, Coinbase kripto para borsasında Ethereum ve Bitcoin’in arkasından en çok işlem gören üçüncü token oldu.

Binance borsasındaki Dogecoin/Tether işlem çiftinde ise yine kaydedeğer yükseliş görüldü. Dogecoin/USDT çiftinin işlem hacmi, son 24 saatlik zaman diliminde 969 milyon doları aştı ve kripto para borsasındaki söz konusu zaman dilimindeki işlem hacminin yüzde 6,58’ini oluşturdu.

Rallisini önümüzdeki günlerde de devam ettirmesi beklenen Dogecoin, halen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,73 doların yüzde 84 altında seyrediyor. Dogecoin fiyatı 1 dolar olacak mı? sorusu ise kripto para yatırımcılarının yanıtını en çok merak ettiği soruların başında geliyor.

Köpek Temalı Meme Coinlerde Yükseliş Trendi

Elon Musk’ın Twitter anlaşmasının netlik kazanmasından yararlanan tek coin Dogecoin olmadı. Tüm köpek coinlerde yükseliş kaydedildiği görüldü.

Musk’ın hamlesinden olumlu etkilenen kripto paralardan ilki Shiba Inu oldu. Dogecoin kadar ciddi bir yükseliş göstermese de Shiba Inu fiyatı, son 7 gün içerisinde yüzde 18.1 artış gösterdi.

Dogecoin’in adındaki Doge’den yararlanan bir diğer kripto para birimi de Dogechain oldu. Son 7 gün içerisinde Dogechain fiyatında, yüzde 42.4 oranında artış kaydedildi.

Floki Inu (FLOKI), son 7 gün içerisinde yüzde 39.4 oranında yükseliş göstererek Musk’ın Twitter’ı satın almasından faydalanan coinlerden biri oldu.

En popüler köpek temalı meme coinler arasında yerini alan TamaDoge (TAMA) token de Dogecoin’in yükselişinden nasibini aldı. Kullanıcıların evcil hayvanlarını bebeklikten yetişkinliğe kadar büyütmesine ve savaşa girmesine izin veren Oyna-Kazan (P2E) Metaverse ekosistemi TamaDoge oyununun native tokeni TAMA token son 7 gün içerisinde yüzde 19.9 oranında yükseldi. TamaDoge tokenin yükselişi halen devam ediyor. Köpek temalı meme coin, son 24 saatte yüzde 21 oranında artarak yükselişini sürdürüyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.