Dogecoin yatırımcıları, ünlü meme coinle ilgili paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen ünlü iş insanı Elon Musk’a açtığı toplu davada yeniden değişiklik talep etti.

31 Mayıs tarihinde ABD New York Bölge Mahkemesi’ne yapılan değişiklik başvurusunda bir grup yatırımcı, Musk’ın Twitter’daki sosyal medya paylaşımlarını ve medya görünürlüğünü, kar elde etmek amacıyla bir kripto para biriminin manipülasyonu için kullandığını iddia etti.

Elon Musk’ın Dogecoin manipülasyonu yaptığını iddia eden ilk dava başvurusu 2022 yılının Haziran ayında, Musk’ın Twitter’ı devralmasından önce yapılmış ancak davacılar ünlü CEO’nun hareketlerine dayanarak davada bugüne kadar en az iki kez değişiklik talebinde bulunmuştu.

Değişiklik talebinde bulunulan dava dosyasında, söz konusu davanın kasıtlı piyasa manipülasyonu içerdiği ve içeriden bilgi alanların ticaretinden (insider trading) kaynaklanan bir menkul kıymetler dolandırıcılığı olduğu ifadelerinin kullanıldığı aktarıldı.

Twitter Logosunun Değiştirilmesi Dogecoin Dava Dosyasında

Dava dosyasında Musk’ın Twitter’ın logosunu Dogecoin logosuna çevirmek de dahil olmak üzere bir dizi eylemler yoluyla tokenin fiyatını yükselterek DOGE varlıklarından kar elde ettiği öne sürüldü.

Musk, hukuk ekibinin değiştirilmiş ikinci davanın reddedilmesini talep etmesinden birkaç gün sonra, 3 Nisan tarihinde, Twitter logosunu Dogecoin logosuyla değiştirmiş ve sonrasında yaklaşık 124 milyon dolarlık Dogecoin satmıştı.

Yatırımcılar bahsi geçen eylemler sonrasında Dogecoin fiyatında yaşanan yüzde 30’luk artışın, Musk’ın piyasayı manipüle etme çabasının sonuçları olarak yorumladı.

Musk ve Tesla’nın avukatı Alex Spiro’nun konuya ilişkin yorum yapmadığı reddettiği belirtilirken yatırımcıların avukatının ise yorum taleplerine yanıt vermediği ifade edildi.

Musk’ın Paylaşımları Kripto Coin Fiyatlarını Etkiliyor

Bilindiği üzere Musk, Dogecoin ve diğer kripto para birimleri hakkında bugüne kadar Twitter üzerinden sık sık açıklamalarda bulunmuş ve token fiyatlarının artmasına neden olmuştu.

Musk ayrıca 2021 yılında NBC’nin “Saturday Night Live” isimli programına katılmış ve yaptığı Dogecoin şakası sonrasında meme tokenin çok ciddi bir değer kaybı yaşadığı görülmüştü. Musk’ın söz konusu programdaki açıklaması esnasında Dogecoin fiyatı yaklaşık yüzde 30 değer kaybetmişti.

Dava dosyasında bu programdaki açıklamaların da yer aldığı görüldü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.