Binance USD’nin geçtiğimiz günlerde anlık olarak 20 cent’e kadar düşerek 1 dolar sabitliğini (peg) kaybettiği ancak sonrasında hızla toparlanarak peg’ini geri kazandığı kaydedildi.

Piyasa değerine göre üçüncü en büyük stablecoin olan Binance’nin USD (BUSD) Çarşamba günü DAI stablecoin karşısında kısa süreliğine hızla 20 cent civarına düştüğü aktarıldı.

Binance USD’nin 1 doların altına düşmesinin yani peg’inin bozulmasının gerekçesinin Binance kripto para borsasındaki likiditenin azalması olduğu belirtildi.

Kısa süreliğine de olsa 1 doların altına düşen stablecoin BUSD’nin bu düşüş sonrasında hızla toparlandığı ve eski konumuna geri dönerek peg’ini kazandığı aktarıldı.

647 Bin Dolarlık Satış Sonrası BUSD’nin Peg’i Bozuldu

BUSD peg’inin bozulmasının ve stablecoin fiyatının 1 doların anlık da olsa çok altına düşmesinin, tek seferde gerçekleştirilen 647 bin dolarlık bir piyasaya satış emriyle tetiklendiği kaydedildi.

647 bin dolarlık satış emrinin bu büyüklükte bir aşağı yönlü hareketi tetiklemesi sonrasında, likiditenin ya satış yapılmadan kısa bir süre önce defterden çekildiği ya da bir fiyatlandırma hatasının bekleyen alım emirlerini hesaba katmadığı anlamına geliyor yorumları yapıldı.

Binance USD’nin değerinin 20 cente kadar düşmesinin ardından yatırımcıların vakit kaybetmeden düşük fiyattan BUSD satın alıp başka bir borsada popüler stablecoin’i 1 dolardan satması üzerine BUSD’nin peg’ini geri kazandığı aktarıldı.

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Binance USD CoinGecko verilerine göre 1 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Binance USD piyasa değeri an itibarıyla 11,561,326,998 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Binance Düzenleyiciler İle Karşı Karşıya

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance düzenleyicilerle karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD New York Mali Hizmetler Departmanı (NYDFS), kripto altyapı sağlayıcısı Paxos’a, Binance USD stablecoin’e dahil olmasıyla ilgili olarak bir bildirim yayımladığı öğrenilmişti.

Paxos Dollar ve Binance USD stablecoin’lerinin arkasındaki şirket olan Paxos, BUSD’nin menkul kıymet olduğu yönünde SEC ile aynı fikirde olmadığını açıklamış ancak NYDFS’den gelen emir doğrultusunda BUSD ihracını sonlandıracağını ifade etmişti.

Bu haber sonrasında BUSD’nin peg’inin bozulduğu kaydedilmiş ancak yeniden 1 dolara olan sabitliğini kazanmıştı.

Paxos CEO’su Charles Cascarilla ise yaptığı açıklamada BUSD ihraççısı Paxos’un düzenleyiciler ile yapıcı bir müzakere yürüttüğünü söylemişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.