Terra LUNA krizinin öne çıkan stablecoin’i UST’nin yeni versiyonu olan USTC fiyatı, stablecoin için verilen yeniden dolara sabitleme (repeg) önerisi sonrasında yükselişe geçti.

Terra (LUNA) geliştiricisi Tobias Andersen tarafından TerraClassicUSD’nin (USTC) tekrardan dolar sabitliğini kazanması (repeg) için sunulan öneri sonrasında kripto para birimi yüzde 40 civarında değer kazandı.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve piyasadan 40 milyar dolardan fazla para kaybolmasına yol açan Terra çöküşünün mimarı olarak bilinen UST, sabitliğinin bozulması (depeg) sonrasında USTC ile yeni bir imaj oluşturmuş ve kaybettiği güveni yeniden inşa etme yolunu seçmişti.

Zaradar olarak da bilinen Terra geliştiricisi Andersen’in 9 Ekim’de Medium sayfasında yayınladığı bir blog gönderisinde USTC’yi yeniden 1:1 olarak şekilde dolara sabitleme (peg) önerisi yayınlaması anlık yükseliş hareketini beraberinde getirdi.

0,030 dolar seviyesindeki USTC fiyatı önerinin ardından ciddi artış kaydederek 0,060 dolara kadar yükseldi. CoinMarketCap verilerine göre USTC ani yükseliş sonrasında an itibarıyla 0,51 dolardan işlem görüyor.

Terra LUNA Alınır mı? LUNC Neden Yükseliyor?

Tobias Anderden’den USTC’yi Dolara Sabitleme Yöntemleri

Ünlü geliştirici blog yazısında, Mayıs ayındadaki çöküşten bu yana değer kazanmak için çabalayan USTC’nin yeniden 1 dolar sabitliğini nasıl kazanabileceğine dair fikirlerini paylaştı. Andersen, Terra Classic topluluğu için Kantitatif Sıkılaştırma (QT) ve Parasal Genişleme (QE) olmak üzere iki farklı yöntem önerisinde bulundu.

Andersen ilk yöntem olarak merkez bankaları tarafından kullanılan ve ekonomik faaliyeti başlatmak için devlet tahvili satın alınması şeklinde uygulanan Parasal Genişleme (QE) yoluyla yeniden dolara sabitleme yöntemine değindi. Andersen bu yöntemin işe yarama ihtimalinin sınırlı ve riskin büyük olduğuna inandığını belirtti.

İkinci yöntem olarak Kantitatif Sıkılaştırma (QT) metodunu öneren ve bu yöntemi “daha acılı” alarak tanımlayan Andersen, nasıl uygulanacağına dair fazla detay vermedi. Kantitatif Sıkılaştırma (QT) merkez bankaları tarafından ekonomideki likiditeyi azaltmak amacıyla kullanılıyor.

Terra geliştiricisinin planları arasında mevcut yakım mekanizmaları ve staking ödüllerinin yanı sıra bölünmüş havuzlar, havale koridorları, dilimler ve kısmi takaslar gibi yeni kavramlar da yer alıyor. Andersen bu kavramların, ağın büyümesinde etkili olacağını belirtiyor.

Andersen ayrıca staking ödüllerini artırarak daha fazla stake etmeyi teşvik etme ve kripto parada yaşanan volatiliteyi dengeleme yoluyla USTC’nin yukarı yönlü hareketini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Andersen’in USTC Repeg Önerisine Destek

Zaradar’ın repeg önerisi, Terra Classic topluluğu üyeleri Alex Forshaw, Edward Kim ve Maximilian Bryan tarafından USTC’nin yeniden dolara sabitlenmesi yönünde planlarını paylaşmasından bir hafta sonra geldi ve kripto topluluğu tarafından onaylandı.

Topluluk içindeki en tanınmış influencerlardan biri olan Classy Crypto, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile Andersen’in önerisinin şu ana kadarki en iyi repeg önerisi olduğunu dile getirdi.

USTC ile ilgili bundan sonra ne şekilde ilerleneceği, topluluk arasında yapılacak tartışmalar ve fikir paylaşımları sonrasında netlik kazanacak.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.