Eski ABD Başkanı Donald Trump, ilk değiştirilemez tokenlerinin (NFT) “büyük başarısının” ardından dijital Trump kart koleksiyonunun ikinci serisini duyurdu.

Bu ayın başlarında, orijinal Trump NFT koleksiyonunun taban fiyatı tutuklama haberinin ardından yükseldi, ancak ikinci sürüm ilk koleksiyonun fiyatını aşağıya çekti.

Trump, Polygon’da basılan 47 bin dijital kart içeren yeni bir NFT koleksiyonuyla geri döndü. Aralık 2022 ortasında piyasaya sürülen ilk NFT koleksiyonu saatler içinde tükenmişti. Kartların değeri ikincil piyasalarda iyi bir performans gösterirken Trump’ın Manhattan büyük jürisi tarafından suçlanmasının ardından da yükselmişti.

“Yatırım İçin Değil, Zevk İçin Tasarlandı”

Trump, 30 Mart 2023’te, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’a yapıldığı iddia edilen ödemelerle bağlantılı olarak şirket belgelerini manipüle ettiği iddiasıyla 34 ağır suçla itham edilmişti. Trump suçsuz olduğunu beyan ederken savunma ekibi 2024 baharında bir duruşma tarihi talep etmişti. Bu olaylardan sadece 19 gün sonra Trump, Truth Social’da ikinci NFT koleksiyonunu sunduğunu duyurdu. Her bir kartın fiyatı 99 dolar ve eski başkanın açıklamasına göre bunlar “yatırım aracı olarak değil, yalnızca bireysel zevk için koleksiyonluk ürünler” olarak tasarlandı.

Trump Digital Trading Card’ın her biri, “önceden atanmış benzersiz bir nadirliğe” sahip. Trump’ın NFT’lerinden 47 tane satın alan koleksiyoncular Trump ile eski başkanın Florida’daki Mar-a-Lago tatil beldesinde yemek yeme fırsatına sahip olacak.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yayınladığı bir gönderide, “Daha önce piyasaya sürdüğüm dijital trading kartlarımın büyük başarısı nedeniyle, bunu tekrar yaptığımızı bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Seri 2, şu anda mevcut.” İfadelerini kullandı.

Trump, NFT’lerinde Fiyatı Uygun Tuttuğunu Söyledi

Eski başkan ayrıca ikincil piyasadaki başarılarına rağmen kart fiyatlarını tutarlı tuttuğuna da dikkat çekti.

Ayrıca nftpricefloor.com’a göre, Seri 1 Trump kartlarının taban fiyatı 18 Nisan’da yaklaşık 0,17 Ethereum veya mevcut döviz kurlarıyla 353,58 dolar.

Bu da Seri 1 Trump NFT’lerine yaklaşık 15,91 milyon dolar veya 7 bin 650 Ethereum’luk bir piyasa değeri sağlıyor. Buna ek olarak koleksiyonu en iyi NFT derlemeleri arasında 68. sıraya yerleştiriyor. Öte yandan Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT koleksiyonu, 1,1 milyar dolar veya 530 bin 500 Ethereum fiyatıyla taban değeri açısından 1 numaralı pozisyona sahip.

Bu arada, yeni koleksiyon haberinin ardından, ikincil piyasa OpenSea’deki orijinal koleksiyonun taban fiyatı değerinin yaklaşık yarısını kaybederek yaklaşık 0,4 ETH’den (840 dolar) 0,2 ETH’ye (yaklaşık 420 dolar) düştü.

Trump, İlk NFT Koleksiyonundan Ne Kadar Kazandı?

ABD Hükümet Etik Ofisi’nin yakın tarihli bir dosyasına göre, Trump aralık ayında piyasaya sürdüğü ilk NFT koleksiyonundan 500 bin ila 1 milyon dolar arasında para kazandı.

İlgili Haberler ve İçerikler