Dünya Ekonomik Forumu (WEF), “Dogecoin katili” olarak bilinen meme coin Shiba Inu ile Metaverse üzerine çalışma yapılacağı iddialarını reddetti.

Popüler meme token Shiba Inu (SHIB) geliştirici ekibi geçtiğimiz hafta Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kendilerini küresel Metaverse politikaları üzerine çalışmaya davet ettiğini iddia etmişti. WEF, iddialara yanıt olarak geliştirici ekip ile bir telefon görüşmesi yapıldığını ancak Shiba Inu’ya çalışma daveti gönderildiğini reddetti.

Shiba Inu baş geliştiricisi Shytoshi Kusama 22 Kasım tarihinde paylaştığı bir Twitter gönderisinde takipçileriyle, WEF’in çalışma davetini kabul edip etmeyecekleri yönündeki fikirlerini sorduğu bir anket yayınlamıştı.

Topluluğun kararını merak ettiğini belirten Kusama ayrıca yetkililerle masada oturup Facebook, Sand ve Decentraland gibi devlerle birlikte Metaverse için küresel politikanın şekillendirilmesine yardımcı olunabileceğini belirtmişti.

22 binden fazla oy kullanılan ankette katılımcıların yüzde 62.3’ü, Shiba Inu’nun WEF’in davetini kabul etmesi yönünde oy kullanmıştı. Bazı takipçiler ise WEF ile yapılacak bu tür bir iş birliğinin topluluğun merkeziyetsiz yapısıyla ters düşeceğini belirtmişti.

Yapılan anketin ardından Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Shiba Inu’yu küresel Metaverse konusunda davet ettiği iddialarını yalanlayarak konuya açıklık getirdi.

Dünya Ekonomik Forumu, Shiba Inu’yu Listeye Eklemeyi Planlamıyor

Bu yılın mayıs ayında Davos’ta tanıtılan WEF’in Metaverse girişiminin misyonu, açık ve kapsayıcı bir Metaverse tanımlamak ve inşa etmek olarak belirtilmişti.

WEF bugüne kadar Meta, Decentraland, Animoca Brands, Polygon ve Somnium Space’in de aralarında bulunduğu 100’den fazla şirket ile farklı stratejik ortaklıklar kurmuştu.

WEF’in ayrıca VR şirketleri, devlet kurumları, bankalar, akademik kurumlar ve Interpol ile de çalışmalarına devam ettiği biliniyordu.

Son yapılan açıklama ile Dünya Ekonomik Forumu’nun kısa vadeli hedefleri arasında Shiba Inu’yu çalıştığı şirketler listesine ekleme planlarının olmadığı aktarıldı.

“Dogecoin katili” olarak adlandırılan ve 2020’de piyasaya sürülen Shiba Inu, kendisine “Shib Ordusu” adını veren sadık bir takipçi kitlesi oluşturmayı başarmıştı.

Günden güne ekosistemini geliştiren ve kitlesini büyüten Shiba Inu geliştirici ekibi, bu yılın başlarında halen geliştirilme süreci devam eden SHIB: The Metaverse olarak bilinen bir Metaverse platformu için planları olduğunu açıklamıştı.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF)’nun Shiba Inu’yu davet ettiği yönündeki iddiaların yalanlanması üzerine popüler meme coin geliştirici ekibinden henüz bir yorum gelmediği belirtildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.