2022 Dünya Kupası heyecanı sona ererken Lionel Messi’nin Arjantin’i üçüncü kez kupayı kaldırmayı başarsa da Arjantin fan tokenin aynı başarıyı gösteremediği kaydedildi. Dünya Kupası final gününde yükseliş kaydeden ARG tokenin kupanın sora ermesi ile düşüş yaşadığı gözlemlendi.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin’in taraftar tokeni ARG tokenin final maçı sonrasında düşüş yaşadığı ifade edildi.

Socios ile yapılan ortaklık kapsamında taraftarlara sunulan ARG taraftar tokeni, FIFA Dünya Kupası final maçının oynandığı 18 Aralık’ta 6,40 dolara sıçramıştı. Ancak bu seviyede kalmayı başaramayan ARG token 20 Aralık tarihinde adeta çakıldı ve yüzde 58 oranında düşüş kaydederek 2,67 dolar seviyesine geriledi.

CoinMarketCap verilerine göre bu seviyenin de altına indiği görülen ARG token an itibarıyla 2,40 dolardan işlem görüyor.

Arjantin Milli Takımının Başarısı ARG Token Fiyatını Etkiledi

Arjantin milli takımının FIFA Dünya Kupası’ndaki başarılarına endeksli bir şekilde yükseliş ve düşüş gösteren ARG taraftar token, benzer bir ciddi düşüşü Suudi Arabistan maçı sonrasında yaşamıştı.

Suudi Arabistan’ın Arjantin’i 2-1 mağlup etmesiyle darbe alan Arjantin taraftan tokeni yüzde 23 değer kaybetmişti.

Finalde oynayacağı belirlendikten sonra 5 dolar bandında seyreden ARG token, Arjantin’in FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçının başlama vuruşu öncesinde 7,20 dolar seviyesinden işlem görüyordu.

Arjantin, Portekiz ile birlikte taraftar tokeni sunan iki uluslararası takımdan yalnızca biri olarak konumlanıyordu. Portekiz’in taraftar tokeninin ise 20 Aralık itibarıyla 1,20 dolar seviyesine gerilediği belirtildi. Cristiano Ronaldo’nun kadrosunda yer aldığı Portekiz, çeyrek finalde Fas’a karşı sürpriz bir yenilgi ile ülkesine geri dönmüştü.

FIFA Dünya Kupası NFT Satışlarını Artırdı

NFT veri platformu CryptoSlam, FIFA Dünya Kupası’nın NFT tabanlı oyun platformu Sorare’deki futbol kartları üzerindeki etkisini paylaştı.

Final maçının oynandığı 18 Aralık tarihinde futbol kartlarının Sorare’deki satışları domine ettiği belirtilirken 4 bin 435 alıcıdan 503 bin dolardan fazla satış gerçekleştiği kaydedildi.

Taraftar tokenlerde yaşanan düşüşün NFT’lerde görülmediği ve hatta FIFA Dünya Kupası sonrasında artış yaşandığı da belirtildi. Arjantin’in galibiyetinin ardından Sorare satışlarının yüzde 6,42 oranında arttığı ifade edildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.