Tesla CEO’su, Twitter’ın sahibi ve Dogecoin savunucusu Elon Musk, The Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda kripto para sektörü ve Dogecoin hakkında açıklamalarda bulundu. Musk, DOGE’u tercih ettiğini ifade ederken, yatırımcılara tüm varlıklarını meme coin üzerinde riske atmamalarını tavsiye etti. Musk, kendisini kripto para birimi Dogecoin’i desteklemek için bir saadet zinciri yürütmekle suçlayan 258 milyon dolarlık bir davayla mücadele ediyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, tokene olan yoğun sevgisine rağmen kimseyi kriptoya, hatta Dogecoin’e girmeye teşvik etmediğini söyledi.

Musk’ın Dogecoin ile uzun bir ilişkisi oldu, Saturday Night Live’da tanıttı, oğlu için satın aldı ve hatta daha geniş çapta benimsenmesi adına daha uygun hale getirmek için geliştiricileriyle birlikte çalışmayı teklif etti. Şirketi satın aldıktan sonra Twitter logosunu geçici olarak bir Dogecoin görseline dönüştürme taahhüdünü bile yerine getirdi.

Milyarder İsimden “Her Şeyinizi Dogecoin’e Yatırmayın” Uyarısı

WSJ’ye göre Wall Street Journal’ın Londra’daki CEO Konseyi Zirvesi’nde sanal olarak konuşan Musk, “Kimseye kripto satın almasını ya da Dogecoin’e yatırım yapmasını tavsiye etmiyorum” dedi.

Bu uyarıya rağmen, Dogecoin’in kendisi için özel bir yere sahip olduğunu açıkça ifade etti. Coin’in cazibesini karakteristik mizahına ve köpek motifine bağlayan Musk, Dogecoin’i dijital para birimleri alanında kişisel favorisi olarak teyit etti.

Konferansta, DOGE’un neden bu kadar hayranı olduğunu da açıkladı. Musk konuşmasında, “Dogecoin, benim en sevdiğim kripto para çünkü çok iyi bir mizahı ve köpekleri var.” diye ekledi.

Tesla CEO’su geçtiğimiz günlerde ABD’de bir yargıç tarafından, Musk’ı Dogecoin’i desteklemek için bir saadet zinciri yürütmekle suçlayan 258 milyon dolarlık davayı reddetmesini istedi. Musk’ın yorumları ve en sevdiği kripto para DOGE’a 2022 yılı boyunca tweet, meme ve açıklama şeklinde verdiği destek ifadesi, meme coin’in fiyatında bir ralliye neden olmuştu.

Dogecoin, Musk’ın Tweet’leriyle Ralliler Yaşamıştı

Meme coin rallileri genellikle belirli bir varlığı kapsayan coşku ve varsayım tarafından yönlendiriliyor.

DOGE’un değeri 2021 yılının şubat ayında, 24 saat içinde yüzde 37’lik önemli bir artış yaşamış ve 0,0849 dolara yükselmişti. Değerdeki bu ani artış, Musk’ın meme tabanlı kripto para birimini onayladığını ifade eden tweet’lerine atfedilmişti. Benzer bir şekilde, Musk’ın Twitter’ın amblemini değiştirerek mavi kuş yerine Shiba Inu köpeğini koyması, DOGE’un değerinde tek bir gece içinde yüzde 27’lik bir artışa neden olmuştu.

Bu örnekler, Musk’ın yorumlarıyla beslenen DOGE fiyat rallileri tezini destekliyor.

Geçtiğimiz hafta Binance CEO’su Changpeng Zhao Dogecoin’in henüz bitmemiş olmasına şaşırdığını ifade etmiş ve Musk’ın meme coin’in ömrünün uzatılmasında rol oynamış olabileceğini söylemişti.

Musk’ın temkinli tavsiyesinin, piyasa üzerindeki özel etkisinin ışığında olabileceği söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.