Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu hafta Çin’i ziyaret etmesinin beklendiği aktarıldı. Konuyla ilgili kaynaklardan alınan bilgilere göre ünlü iş insanının üst düzey Çinli yetkililerle görüşeceği kaydedildi.

İsmi paylaşılmayan kaynaklara atıfta bulunduğu haberinde Reuters haber ajansı, Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu hafta Çin’i ziyaret edeceğini bildirdi.

Çin ziyaretinin Musk’ın üç yıl sonra gerçekleştireceği ilk ziyaret olacağı belirtilirken Tesla CEO’sunun üst düzey Çinli yetkililer ile temaslarda bulunacağı ve Tesla’nın Şangay’da bulunan fabrikasına gideceği aktarıldı.

Bu ayın başlarında Musk, Çin ile ülkedeki kapasiteyi artırma konusundaki “kısıtlamalara” işaret eden bir anlaşmazlıktan bahsetmişti.

Musk’ın iddia edilen ziyareti gerçekleştirmesinin arkasındaki sebeplerden birinin bu kısıtlamalar olup olmadığı merak konusu oldu.

Reuters Mart ayındaki bir haberde de, Musk’ın Çin’e bir gezi planladığını ve Çin Başbakanı Li Qiang ile Nisan gibi erken bir tarihte, Li’nin uygunluğuna bağlı olarak bir görüşme yapmak istediğini bildirmişti.

Çin, Tesla’nın ABD’den Sonraki İkinci En Büyük Pazarı

Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra Tesla’nın en büyük ikinci pazarı olarak konumlanıyor ve şirketin Şanghay’daki fabrikası, elektrikli otomobil üreticisinin en büyük üretim merkezi olarak kabul ediliyor.

Gerçekleşmesi beklenen gezi, Musk’ın 2020’nin başlarında Tesla’nın Şangay fabrikasında düzenlenen bir etkinlik sırasında sahnede dans ederek heyecan yaratmasından bu yana geçen üç yıl aradan sonra Çin’e ilk seyahati olarak görülüyor.

Diğer bir taraftan söz konusu ziyaret, Tesla’nın, dünyanın en büyük otomobil pazarındaki talep zayıflarken Çin yapımı elektrikli araçlarını ihraç eden Çinli otomobil üreticileriyle artan rekabet de dahil olmak üzere birçok sorunla boğuştuğu bir zamanda gündeme geliyor.

Ayrıca Tesla’nın, Çin’deki fabrikasındaki kapasiteyi 450 bin araç ile genişletmek için bir talepte bulunduğu ancak henüz onay alamadığı biliniyor.

Şirketin yerel makamlara sunduğu planlar arasında Şangay fabrikasındaki aktarma organları üretme kapasitesini yılda 1,75 milyon adede çıkarma hedefi bulunuyor.

Bununla birlikte Tesla ve Çin Devlet Konseyi Bilgi Ofisi’nden konuya ilişkin henüz herhangi bir yanıt alınamadığı belirtiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.