Tesla CEO’su Elon Musk, geçen yıl ekim ayında 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’ı yönetmenin “oldukça sancılı” ve “bir rollercoaster” olduğunu söyledi. Musk ayrıca, doğru alıcı bulunursa şirketi satacağını belirtti.

Milyarder iş insanı Elon Musk, çarşamba sabahı Twitter Spaces’te canlı olarak yayınlanan bir BBC röportajında bazı açıklamalarda bulundu. Röportajın, İngiliz yayıncının Twitter hesabının “hükümet tarafından finanse edilen medya” olarak etiketlenmesinden sonra gelmesi oldukça dikkat çekti. BBC, bu süreçte Twitter’ı arayarak her zaman bağımsız olduğunu vurgulamıştı. Yayın kuruluşu, “BBC bağımsızdır ve bu her zaman böyle olmuştur. Gelirimizi, Britanya halkının ödediği yıllık televizyon ruhsatı ödemeleriyle oluşturuyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Musk da röportaj sırasında “BBC’nin devlet medyası olarak etiketlenmekten pek hoşlanmadığını biliyorum” dedi ve söz konusu ibarenin ‘halk tarafından finanse edilen’ şeklinde değiştirileceğini söyledi.

“Hiç sıkıcı olmadı. Oldukça hareketliydi.” diyerek Twitter’daki süreci hakkında konuşan Musk, aynı zamanda Tesla CEO’su olarak son birkaç ayın “oldukça stresli” olduğunu ancak şirketi satın almanın doğru bir karar olduğunu ekledi.

“Oldukça Sancılı Bir Süreçti Ama Yapılmalıydı”

İş yükü nedeniyle bazen ofiste uyuduğunu söyleyen Musk, “kimsenin uğramadığı” ofis kütüphanesinde “bir yerinin olduğunu” da sözlerine ekledi.

Twitter’ın mali durumuna ilişkin soruları da yanıtlayan Elon Musk, reklamverenlerin çoğunun geri dönmesi sonrası şirketin ‘kabaca başa baş’ seviyesinde olduğunu söyledi.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı zaman neredeyse 8 bin çalışan bulunduğunu, bunu bin 500 civarına indirmenin hiç de kolay olmadığını savundu ve “Oldukça sancılıydı, ama bence… günün sonunda bu yapılmalıydı.” dedi.

Twitter Blue Abonesi Olmayanların ‘Mavi Tik’i Kaldırılacak

Musk, Twitter’ın önümüzdeki hafta şirketin ücretli Twitter Blue hizmetine aboneliği olmayan hesaplardan mavi tikleri kaldırmaya başlayacağını söyledi. Eskiden mavi tik paralı abonelik gerektirmiyordu ve kimin alabileceğine şirket karar veriyordu.

“Twitter Bağımsız Olmaktan Çıktı” İddiaları

Musk’ın mikroblog platformunu satma niyetine ilişkin spekülasyonlar, şirket tarafından Kaliforniya’daki bir mahkemede açılan davaya karşı sunulan belgelerin Twitter şirketinin X Corp adlı yeni kurulan bir firmayla birleştikten sonra bağımsız bir şirket olmaktan çıktığını göstermesinin ardından önem kazanmaya başladı. Belgede Twitter’ın “artık var olmadığı” belirtilmişti.

X.com, başlangıçta 1999 yılında Musk tarafından kurulan bir çevrim içi bankaydı. Bir yıl sonra yazılım şirketi Confinity ile birleşerek adını PayPal olarak değiştirmişti.

Musk’ın göreve gelmesinden bu yana kapsamlı bir revizyondan geçen Twitter için bu değişikliğin ne anlama geldiği henüz net değil. Ancak bağımsız bir yazılım mühendisi New York Times’a yaptığı açıklamada bu değişikliklerin “büyük ölçüde yüzeysel olduğunu” söyledi.

Son zamanlarda Musk, platformunun yaptığı değişiklerle şaşırtıyor. Geçenlerde, Twitter’ın web sürümündeki ikonik mavi kuş logosunu kısa bir süreliğine Dogecoin’in simgesiyle değiştirmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler