Platformer’ın bildirdiğine göre Twitter, sözleşmesi bu ay yenilenecek olan Google Cloud faturalarını ödemeyi reddetti. Haberde “Twitter ödeme yapmaz ya da bir çözüm bulmazsa, “sözleşmelerinin sona ereceği 30 Haziran’da erişimi kesilebilir.” dendi.

Elon Musk’ın geçen yıl ekim ayında mikro blog platformunu 44 milyar dolara satın almasından önce şirket, spam ile mücadele, çocuk cinsel istismarı materyallerinin (CSAM) kaldırılması ve hesapların korunmasıyla ilgili hizmetlere ev sahipliği yapmak üzere Google ile çok yıllı bir sözleşme imzalamıştı.

Twitter’ın 2018’de satın aldığı ve taciz ve istismarı durdurmaya yönelik araçlar sunan Smyte, şu anda Google Cloud Platform üzerinde çalışan hizmetler arasında yer alıyor.

Platformer’ın Genel Yayın Yönetmeni Zoe Schiffer pazar günü attığı bir tweet’te, Smyte’ın olası kapanma süresinin Twitter’ın Musk’ın kamuoyuna açıkladığı iki hedefi, yani CSAM ve botları ortadan kaldırma kapasitesini engelleyebileceğini söyledi.

Platformer raporunda, şirketler arasındaki anlaşmazlığın Twitter’ın güven ve güvenlik ekiplerini nasıl engelleyebileceği konusunda ayrıntı verilmedi.

Twitter’ın Amazon’a Borcu Artıyor

Platformer konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, ilk olarak mart ayında Twitter’ın satış ve pazarlama personelinin meslektaşları tarafından “Amazon’un Twitter’da yayımladığı reklamlar için ödeme yapmamakla tehdit ettiği” konusunda bilgilendirildiğini açıkladı. Bunun nedeni Twitter’ın bulut bilişim hizmetleri için ödenmemiş Amazon Web Services faturalarını ödemeyi uzun süre reddetmesiydi. Ancak şirket, Amazon’un keskin tutumu ve alacağı yaptırım kararı sonrasında borçlarını ödemek zorunda kalmıştı. Çünkü platformun Amazon Web Services’e bulut hizmetleri için yaptığı diğer ödemelere ek olarak en az 70 milyon dolar borcu vardı ve bu da şirketin platformdaki reklamlar için para kesmekle tehdit etmesine neden oldu.

Ayrıca Twitter’ın bazı hizmetleri kendi sunucusunda barındırdığı, diğerlerini Amazon ve Google’ın bulut platformlarında barındırdığı bildirildi.

Musk Çok Sayıda Çalışanı İşten Çıkarmıştı

Musk’ın satın almasından bu yana Twitter maliyetleri önemli ölçüde düşürdü ve binlerce çalışanı işten çıkardı. Kasım ayında Reuters’a konuşan bir kaynak, Musk’ın şirkete bulut hizmetleri harcamaları gibi altyapı maliyetlerini 1 milyar dolar azaltma talimatı verdiğini söylemişti.

Elon Musk İçerik Oluşturucularla Gelir Paylaşımı Sözü Verdi

Şirket, Google Cloud için faturasını ödemeye istekli olmasa da içerik oluşturuculara reklamlar için ödeme yapmayı vadediyor. Elon Musk da bir tweet ile bunu doğrulamıştı. Ancak Musk Twitter Blue aboneleriyle reklam geliri paylaşımı sözünü ilk kez vermedi.

Musk bu yılın şubat ayında da benzer bir açıklama yapmıştı. “Bugünden itibaren Twitter, yanıt dizilerinde görünen reklamlar için reklam gelirlerini içerik oluşturucularla paylaşacak” diye yazmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.