Dünyanın en zengin insanı unvanını lüks tüketim ürünleri firması LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault’a kaptıran Elon Musk, Twitter’ın başındaki isim olarak yaptığı iş hakkında dev sosyal medya platformu kullanıcılarından görüş aldı. Elon Musk’ın Twitter CEO’su olarak görevine son vermeye yakın olabileceği söyleniyor.

Twitter’ın sahibi Elon Musk zaman zaman anketler açarak sosyal medya kullanıcılardan görüş alıyor ve ona göre hareket ediyor. Musk pazar günü kullanıcılara, popüler sosyal medya platformunu çevreleyen bir dizi tartışmanın ortasında Twitter’ın CEO’luğundan istifa edip etmemesi gerektiğini sorduğu bir anket paylaştı.

Musk söz konusu tweet’inde, “Twitter’ın başkanlığından istifa etmeli miyim?” diye sordu. SpaceX ve Tesla’nın da CEO’su olan Musk, “Bu anketin sonuçlarına uyacağım.” diye de ekledi.

Musk anketi yayınladıktan sonra şaka yollu bir tweet daha atarak “Ne demişler, ne dilediğine dikkat et, başına gelebilir.” diye yazdı.

Bu haberin yazıldığı saat itibarıyla Twitter kullanıcılarının yaklaşık yüzde 58’i Musk’ın istifa etmesi yönünde oy kullanırken, yüzde 42’si kalmasını istedi. Anketin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bu sebepten dolayı anket sonucunun bu saatten sonra değişmeyeceği görülüyor.

Musk, bu yılın başlarında Twitter’ı milyarlarca dolara satın alarak, yöneticilerinin çoğunu işten çıkarmış ve yönetim kurulunu feshetmişti. Satın alma işleminin finansmanına yardımcı olan alacaklılara hâlâ milyarlarca dolar borcu bulunuyor.

Diğer Sosyal Medya Platformlarının Tanıtımını Yasakladı

Bu arada anket, kullanıcıların Twitter’da diğer sosyal medya platformlarını tanıtmasını yasaklayan yeni bir politikaya yanıt olarak, platformu değişken bir şekilde ele almasıyla ilgili son tartışmaların ortasında geldi. Geçtiğimiz hafta başında Musk, kendisiyle ilgili eleştirel haber yapan teknoloji gazetecilerinin hesaplarını askıya almıştı. Diğer sosyal platformların tanıtımına getirilen yeni kısıtlamalar, birçok liberal Twitter kullanıcısının bir alternatif bulmakta zorlandığı bir dönemde geldi.

51 yaşındaki CEO ayrıca, gelecekte önemli şirket politikalarına karar vermek için anketler yapılacağını da Twitter hesabından paylaştı.

Milyarder ismin kitlesinden biraz daha ilgi beklerken gelecekte “büyük politika değişiklikleri” konusunda oylama yapılacağına dair bir söz verdi. Musk, şirkete sahip olmadan önce bile, Twitter’ın CEO’su olarak sadece geçici bir süre faaliyet göstermeyi planladığına dair manşetlere çıkmış ve yalnızca bir ay önce şirketi yönetecek başka birini bulmayı planladığını söylemişti.

Tesla Hisse Senedi Fiyatları 52 Haftanın En Düşük Seviyesinde

Tweet’lerinde bahsetmediği, ancak bu haftanın tüm olaylarına damgasını vuran gerçek, Tesla’nın hisse senedi fiyatının bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 50 düşerek hisse başına 150 dolar ile 52 haftanın en düşük seviyesine inmiş olması. Musk, kısa bir süre önce Forbes’un dünyanın en zengin insanları listesinde iki numaraya düşmüştü.

Tesla’nın en büyük üçüncü bireysel yatırımcısı ve kendini Musk hayranı ilan eden KoGuan Leo’nun bu hafta başında “Elon, Tesla’yı terk etti ve Tesla’nın çalışan bir CEO’su yok” şeklinde bir tweet atmıştı.

Leo, dün sabah erken saatlerde tekrar bir tweet atarak “Elon’un Twitter’ın yeni CEO’sunu çabucak bulmasını diliyorum.” dedi.

Musk, şirketin sahibi olduğu süre boyunca (çoğunlukla) kendi Twitter hesabına gönderilen anketlerin sonuçlarına göre hareket etti. Ancak milyarder iş insanının kuralları değişken olabiliyor. Ayrıca geçmişte de içerik moderasyon konseyi olmadan “önemli içerik kararlarının alınmayacağını ya da hakların iadesinin” yapılmayacağını söylemişti. Ancak daha sonra bunun artık geçerli olmadığını çünkü aktivist grupların “anlaşmayı bozduğunu” belirtti.

Anket Yaptı, Yasakları Kaldırdı

Bu arada, Twitter’ın yeni politikalarının durumu belirsizliğini halen koruyor. Musk, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Mastodon dahil olmak üzere bazı rakip sosyal medya sitelerine bağlantı vermesini yasaklayan yeni bir politikadan U dönüşü yaptığını duyurmuştu.

Gazetecilerin hesaplarını askıya alan Musk, Twitter kullanıcılarının yüzde 59’unun bu hesapların derhal geri yüklenmesini istediği bir anketi yaptıktan sonra yasaklarını kaldırdı.

Musk, düzenlemenin sadece “hesabın birincil amacı rakiplerin tanıtımı olduğunda” hesapları askıya alacak şekilde “ayarlanacağını” yazdı ve “İleriye dönük olarak, büyük politika değişiklikleri için oylama yapılacaktır. Özür dilerim. Bir daha olmayacak.” şeklinde devam etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.