Tesla’dan ödeme planından elde ettiği 55 milyar doların üstündeki gelir ile ilgili bir dava sırasında ifade veren milyarder Elon Musk’a sosyal medya devi Twitter’ı satın alma süreci ile ilgili sorular da soruldu. Twitter CEO’sunun çıkışları ise herkesi şaşırttı.

The Wall Street Journal’ın aktardığı habere göre, milyarder isim Elon Musk’a, Tesla’da yalnızca 9 lot hisseye sahip olan Richard Tornetta isimli bir yatırımcı tarafından dava açıldı. Açılan davanın konusu ise Elon Musk’ın 2018 yılında Tesla’dan elde ettiği yaklaşık 56 milyar dolarlık kazanç.

Elon Musk, Twitter’a Başka Bir CEO Bulmayı Düşünüyor

Hâkim karşısına çıkan Musk’a Twitter’ı satın alma süreci de soruldu ve Twitter CEO’su, bir aydan kısa bir süredir sahibi olduğu sosyal medya platformunu yönetmesi için farklı bir yönetici bulacağını söyledi. Aynı zamanda çok daha büyük bir şirket olan Tesla’nın da CEO’su olan Musk, Twitter’ı yönetmenin son haftalarda zamanının çoğunu aldığını da sözlerine ekledi ve dev şirketi yönetecek başka birini bulmayı düşündüğünü söyledi. Haberin Twitter’da yayılmasıyla bir kullanıcı dev platformun eski CEO’su Jack Dorsey’e “Twitter’ın CEO’su olmayı kabul eder misiniz?” diye sordu. Dorsey, “Hayır” yanıtını verdi.

“Tesla Mı Yoksa Twitter Davası Mı?”

Musk, verdiği ifadede hiçbir zaman Tesla’nın başındaki isim olmayı düşünmediğini ve başka şirketlerin CEO’su olmak istemediğini, bunun yerine kendisini bir mühendis olarak görmeyi tercih ettiğini söyledi.

Ayrıca Twitter’ın organizasyonel olarak yeniden yapılandırılmasının önümüzdeki hafta içinde tamamlanmasını beklediğini söyledi. Tesla davasında okların Twitter satın alımına dönmesi sebebiyle Musk’ın hâkime dönüp “Tesla davasında mıyız yoksa Twitter davasında mı?” diye sorduğu da belirtildi.

“Ücret Paketi Sunulurken Bağımsız Davranılmadı”

Tesla aleyhine açılan davada ileri sürülen iddialara göre, performansa dayalı hisse senedi opsiyonu tahsisi, tazminat komitesi tarafından müzakere edildiği ve Musk’ın şirketlerindeki yatırımlar da dahil olmak üzere yönetim kurulu üyeleri tarafından onaylandığı ileri sürülüyor. Komitedeki bazı isimlerle yakınlığı olduğunu ve hatta tatile bile çıktığını ifade eden milyarder iş insanı, bazı kararları alırken bireysel davrandığını ve kurul kararını beklemediğini kabul etti. Davada, ücret planını onaylayan hissedar oylamasının yanıltıcı bir vekaletnameye dayandığını iddia ediliyor.

Eski bir Tesla yöneticisi ve Musk’ın uzun süredir arkadaşı olan Antonio Gracias verdiği ifadede, yurtd ışı aile gezileri de dahil olmak üzere yıllar boyunca girişimciyle birlikte tatil yaptığını, Musk ailesinin düğünlerine ve doğum günü partilerine katıldığını, ayrıca Musk’ı kendi çocuklarının doğum günü partilerinde de ağırladığını bildirdi. Gracias bunlara rağmen, 2018 ödeme planını gözden geçirirken bağımsız hareket ettiğini ifade etti. Gracias, Musk ile işle ilgili konularda düşüncelerini açıkça paylaşmasına olanak tanıyan sağlam bir iş ilişkisi olduğunu söyledi.

“Musk, Yarı Zamanlı Çalışıyordu”

Buna ek olarak, Richard Tornetta açtığı davada yönetim kurulunun 2018 yılında CEO için yeni bir ücret paketi hazırlarken Musk’tan bağımsız davranmadığını söyledi. Tornetta, yönetim kurulunun yarı zamanlı bir lidere dünyanın en büyük ücret planını sunduğunu bildirdi. Musk ise “Hemen hemen her zaman çalışıyorum. Böyle bir şey mümkün değil.” diyerek tüm iddiaları reddetti. Duruşma boyunca zaman zaman Tornetta’nın avukatına da çıkışan Musk, “Yanıltmak için karmaşık sorular soruyorsunuz. Avukat değilim ancak çok sayıda davaya dahil olursanız, avukatların tavrını öğrenebilirsiniz.” dedi.

Twitter’ın Başına Geçince İlk İşi Yöneticileri Kovmak Olmuştu

Twitter’ı devraldıktan sonra bir dizi yöneticiyi işten çıkaran Elon Musk, CEO olarak şirketin tek yöneticisi rolünü üstlendi. Kendisini eleştiren çalışanları işten çıkaran Twitter CEO’su, kalan çalışanlara da bir e-posta atarak, işlerini korumak istiyorlarsa yüksek yoğunlukta uzun çalışma saatleri konusunda karar vermelerini, aksi takdirde 3 aylık maaşlarını içeren tazminatlarıyla şirketten ayrılmalarını istemişti.

Elon Musk’ın sosyal medya platformunu satın almaktan vazgeçme girişimini de içeren çılgın bir yolculuğun ardından, şirketin yeni CEO’su Twitter’ın talihini döndürmek ve gelirlerini artırmak için hızla hareket etti. Hem iş dünyası liderleri hem de reklamcılar, sık sık övgüler alan girişimcinin Twitter’a yeni bir soluk getirip getiremeyeceği ya da bunun yerine çöküşüne neden olup olmayacağı konusunda kuşkularını sık sık dile getiriyorlar.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.