Sosyal medya platformu Twitter ile dev elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından birçok köpek ve DOGE ile birlikte Noel ağaçlarının olduğu bir görüntüyü paylaşarak Dogecoin’i bu Noel’de de unutmadığını gösterdi.

Birden fazla teknoloji şirketinin CEO’su olan ve dünyanın en tanınmış insanları arasında yer alan Elon Musk, aynı zamanda popüler meme coin Dogecoin (DOGE) ‘in en büyük hayranlarından biri. Elon, 2020’den beri DOGE’yi en iyi kripto ödeme seçeneği olarak destekliyor. Elon’un CEO’su olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla da bazı Tesla ürünleri için Dogecoin ödemesini kabul ediyor.

Elon Musk dün, “Herkese Mutlu Noeller ve Bol Neşeler” paylaşımında bulundu. Milyarder isim, attığı tweet ile farklı köpeklerin üç fotoğrafını ekledi ve fotoğraflardan birinde büyük bir köpeğin üzerinde bir “Shiba Inu köpeği” vardı.

Musk’ın paylaştığı fotoğrafta Noel arifesinde süslenmiş bir köpeğin üzerinde Dogecoin logosu da bulunuyordu.

ABD’li yazılım şirketi Microstrategy’nin eski CEO’su olan ve Bitcoin maksimalisti olan tanınan Michael Saylor da Musk’a Bitcoin logolu bir Noel ağacı resmiyle yanıt verdi.

Kendisini “Dogecoin babası” olarak lanse eden Musk’ın 20 binden fazla retweet ve 340 binin üzerinde beğeni alan paylaşımın görüntülenme sayısı da 30 milyonu geçti.

Elon Musk Bunu Hep Yapıyor

Dünyanın en popüler Dogecoin hayranı, geçen seneki Noel’de de benzer bir paylaşım yapmıştı. Musk geçen sene Noel Baba kostümü giyen köpeğinin fotoğrafını “Floki Santa” başlığıyla paylaşmıştı. Musk sadece köpeğinin kostüm giymesine atıfta bulunmuş gibi görünse de Santa Floki’nin yaratıcıları coin’lerini tanıtmak için bu fırsattan yararlanmıştı.

Adını Musk’ın Shiba Inu cinsi köpeği Floki’den alan Santa Floki coin, Elon Musk’ın bu tweeti atmasının ardından yüzde 3 binden fazla değer kazanmıştı.

Hatta hatırlatmak gerekirse Twitter CEO’su, bu yıl Cadılar Bayramı’nda köpeği Floki’ye Twitter logolu tişört giydirip Cadılar Bayramı tweeti atmıştı. Musk’ın paylaşımı yeni satın aldığı sosyal medya platformunda ödemeler için memecoin kullanma niyetinin bir işareti olarak yorumlanmıştı.

Milyarder CEO, Cadılar Bayramı gecesiTwitter logosuyla oyulmuş bir balkabağının resmini paylaşmıştı.

Ancak balkabağının yanında, Musk’ınüzerinde Twitter logosu da bulunan bir tişört giyen Shiba Inu cinsi köpeği oturuyordu ve Musk fotoğrafın üzerine ‘göz kırpan’ bir emoji eklemişti.

Musk’ın Noel Paylaşımı DOGE’u Yükseltti Mi?

Elon Musk’ın söz konusu Noel paylaşımının ardından ise Musk’ın yakından desteklediği Dogecoin’de hatırı sayılır bir yükselme yaşanmadı. Geçtiğimiz yıl 0,77 dolara kadar ulaşan kripto para, tweet atıldığında 0.075 dolar civarında seyretti.

Dogecoin, dünyanın en eski kripto para borsalarından biri olan aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kripto para borsası olarak kabul edilen Bitstamp’te geçen hafta listelenmeye başladı. Bitstamp üzerinde artık DOGE/USD ve DOGE/EUR olmak üzere iki işlem çiftiyle alım satıma açılan Dogecoin’de 30 gün boyunca bin dolara kadarki işlemler için alım satım ücreti de sıfırlandı.

DOGE, dünyanın en büyük 5. kripto para borsası Bitsamp’da da listelenmesiyle birlikte, en büyük ilk 10 kripto para borsası listesinde yer alan bütün borsalarda alım satıma açılmış oldu.

Şu anda Dogecoin yatırımcıları en çok Twitter’da Dogecoin ile bir entegrasyonun olup olmayacağını merak ediyor. Twitter ile olan dava sürecinde de eski Twitter CEO’su Jack Dorsey gibi önemli isimlerle yaptığı yazışmalar ortaya dökülen Musk’ın özellikle Twitter üzerinde yapılan ödemelerde Dogecoin’i kullanabileceği ileri sürülüyordu. Konu hakkında pek bir somut gelişme olmasa da Musk’ın Dogecoin sevdası yakın vadede sona erecek gibi görünmüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.