FTX’in iflası sonrası yaşanan gelişmeler manşetlerde kalmaya devam ediyor. SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk çöken kripto para borsası FTX’in istifa eden CEO’su Sam Bankman-Fried’in Demokrat partiye yaptığı bağışlar ile ilgili önemli iddialarda bulundu.

Twitter’ı satın aldığı andan itibaren sosyal medya platformunun “en muteber bilgi kaynağı” olması misyonuyla hareket ettiğini sık sık dile getiren Elon Musk, ana akım medyayı, istifa eden FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ile ilgili haberleri sulandırmakla suçlayanlar kervanına katıldı.

Geçtiğimiz günlerde sağlık verileri platformu ScienceIO’nun CEO’su Will Manidis, FTX’in kardeş şirketi Alameda Research aracılığıyla müşteri fonlarını kötüye kullanmakla ve şaibeli yatırım uygulamaları yürütmekle suçlanan SBF hakkında ilginç bir Twitter gönderisi yayınladı.

Gönderide Manidis, SBF’nin doğru politikacılara 40 milyon dolar bağışlayarak “tüm zamanların en yüksek yatırım getirisine sahip” hamlesini yaptığını söyledi.

Manidis SBF’nin bu bağış sayesinde 10 milyar dolar tutarındaki dolandırıcılık iddialarından paçayı sıyırdığını iddia etti. ScienceIO’nun CEO’su Manidis’in paylaşımı Twitter’da hızla viral oldu ve verilen yanıtlar arasında en çok dikkat çeken Elon Musk’ın paylaşımı oldu.

Musk: “SBF’nin Demokratlara Yaptığı Bağış 1 Milyar Doların Üzerinde”

Twitter’ı en güvenilir haber kaynağı olarak konumlandırma çalışmaları yaptığını iddia eden ünlü milyarder Musk, Manidis’in paylaşımı sonrasında bu meblağın yalnızca halka açıklanan rakam olduğunu belirterek SBF’nin Demokratlara yaptığı bağışın 1 milyar doların üzerinde olduğunu iddia etti.

Musk, “Bu sayede kamuya açıklanan rakam. [SBF’nin] Demokrat seçimlerine verdiği asıl destek muhtemelen 1 milyar doların üzerinde. Para bir yere gitti ama nereye gitti?” dedi.

Maxine Waters’ın Talebine Polygon CEO’sundan Tepki

İflas ederek pek çok şirketi zora sokan ve kripto dünyasında şok etkisi yaratan FTX’in kurucusu ve eski CEO’su SBF’nin, ABD Meclis Mali Hizmetler Komitesi Başkanı Demokrat Maxine Waters ve kıdemli üye Cumhuriyetçi Patrick McHenry tarafından 13 Aralık’ta yapılması planlanan bir soruşturma duruşmasına katılmasının talep edilmesi tepki çekti.

Waters’ın SBF’yi etiketleyerek paylaştığı gönderide, “FTX’te olanlar hakkında yaptığınız tartışmalarda samimi olmanızı takdir ediyoruz. Kamuyla konuşmaya istekli olmanız, şirketin müşterilerine, yatırımcılarına ve diğerlerine yardımcı olacaktır.” diyerek SBF’yi duruşmaya davet etmesine Polygon CEO’su Ryan Wyatt, “SBF bir suçlu. Neler oluyor?” şeklinde yanıt verdi.

SBF’nin “Özür Turu” Cinayet Davasına Benzetildi

Sam Bankman-Fried’e yönelik tepkiler, eski FTX CEO’sunun geçtiğimiz günlerde verdiği New York Times DealBook Zirvesi ve Günaydın Amerika röportajlarından kısa bir süre sonra sonra geldi.

“Özür turu”na çıktığı iddia edilen ve kendisini bir kurban olarak tasvir eden SBF’nin DealBook Zirvesi’ndeki katılımının sonunda salondan alkış alması büyük tepki çekmişti.

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Twitter kullanıcılarından birinin “SBF’nin röportajını izlemek Casey Anthony belgeseli izlemek gibi. O kadar mekanikler ve ifadelerinde öyle gerçek dışılar ki. Herhangi bir duygu hissederseni bu sizi yavaşlatır.” dediği görüldü.

Yüzyılın davası olarak gösterilen olayda Casey Anthony, 2 yaşındaki kızının kaçırıldığını iddia ederek haftalarca güvenlik görevlilerine yalan söylemiş ancak bulunan deliller sonrasında kızını kendisinin öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.