Twitter’ı satın almak için 13 milyar dolar kredi çeken ünlü milyarder Elon Musk, borsadaki panik ve ekonomideki volatil dönemler sebebiyle yatırımcılara uyarıda bulundu.

1 Şubat’ta aldığı bir karar ile 127 milyondan fazla takipçisi bulunan Elon Musk, erişimini artırıp artırmayacağını test etmek amacıyla Twitter hesabını takipçilerine özel hale getirdi. 2 Şubat’ta hesabını yeniden herkese açan Musk, bu test sayesinde bir takım problemlerin tespit edilebildiğini belirtti.

Bu deneyin ardından Elon Musk tarafından paylaşılan bir uyarı gönderisi ise dikkatleri çekti.

44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alan ünlü iş insanı, “Volatil ekonomik dönemlerde, kredili hisse senedi işlemleri yaparken dikkat olun.” uyarısı yayınladı.

Musk’ın 15 milyondan fazla görüntülenmeye ulaşan paylaşımına çok sayıda yanıt geldiği görüldü. Yanıtlar arasında Musk’a destek veren paylaşımlar olduğu kaydedildi.

Elon Musk, Daha Önce De Uyarmıştı

Twitter’daki paylaşımları ile gündemden düşmeyen Musk, aralık ayının başında da benzer bir uyarı yapmış ve riskin söz konusu olduğu durumlarda kredili hisse senedi kullanmaktan kaçınmak gerektiğini ifade etmişti.

Tesla hisselerinin neden düştüğüne ilişkin bir paylaşıma yanıt veren Musk, “Makroekonomik riskler olduğunda, hisse senetleri uzun vadeli potansiyellerinden farklı şekillerde hareket edebileceğinden, herhangi bir şirkette kredili hisse senedi kullanmaktan kaçınmak akıllıca olur.” demişti.

Musk’ın sık sık benzer uyarılarda bulunması, ünlü milyarderin bir kriz yaşayıp yaşamadığı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Twitter’ı Satın Almak İçin 13 Milyar Dolar Kredi Çekmişti

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için kişisel fonlarını kullanmış ve Morgan Stanley ile Bank of America da dahil olmak üzere bir grup bankadan 13 milyar dolar kredi çekmişti.

Twitter’ı satın alması sonrasında reklam gelirlerindeki düşüşe sık sık değinen ve şirketin kazancını artırmak için kolları sıvayan Musk, çalışanların işten çıkarılması ve ücretli profil onaylama hizmetleri de olmak üzere bir dizi değişikliğe imza atmıştı.

Şirkete yüklenen borçla ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda Wall Street Journal gazetesi, Elon Musk’ın ekibinin 13 milyar dolarlık borcun bir bölümünü geri ödemek üzere yatırımcılarla 3 milyar dolara varan yeni kaynak görüşmeleri yaptığını iddia etmişti. Ayrıca başarılı olunması halinde özsermaye artırımının 13 milyar dolarlık Twitter kredi paketinde en yüksek faiz oranını taşıyan borcun teminatsız kısmını ödemek için kullanılabileceği bildirilmişti.

Ancak Elon Musk konuya ilişkin haberleri yalanlamış ve “böyle bir şey olmadığını” ifade etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.