en iyi kripto oyunları

En iyi kripto oyunları, blok zinciri teknolojisinin sunduğu yeniliklerle oyun dünyasında büyük bir etki yaratıyor. 2024 yılı itibariyle, kripto oyunları, oyunseverlere ve yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. 

Kripto oyunları, oyuncuların oyun oynayarak kripto para kazanmalarını sağlayan oyna kazan (P2E) modeline dayanıyor. Bilindiği üzere kripto oyun furyası Axie Infinity ile başlamıştı. 

Blok zincir oyunlarının gelecekte daha da popüler hale gelmesi ve yeni oyunların piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Sizin için hazırladığımız bu rehberde, en iyi kripto oyunları listesini detaylı bir şekilde inceliyoruz. Yeni kripto oyunlarını, nasıl çalıştıkları, nerede oynayabileceğiniz ve sundukları avantajlar gibi konuları ele alacağız. Bekletmeden detaylara geçebiliriz.

En İyi Kripto Oyunları – 2024 Özet Liste

Bu bölümde kripto oyunlarının genel özelliklerine kısaca değiniyoruz.

  1. PlayDoge – Doge memesinden ilham alan Tamagochi temalı P2e oyunu
  2. Base Dawgz – Base ağında inşa edilmiş çok zincirli köpek temalı meme coin
  3. Sponge V2 – Kripto para kazandıran oyunuyla ön plana çıkan yükseltilmiş proje
  4. eTukTuk –  Tuktuk aracı sürüp ödüller kazanabileceğiniz yapay zeka kripto parası
  5. Shiba Shootout – Oyna kazan oyunlarının yanı sıra staking fırsatları sunan meme coin
  6. Pikamoon –  P2E oyunları ve metaverse platformu sunan yeni ön satış coini

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En İyi Kripto Oyunlarına Daha Yakından Bakış

Günümüzde, kripto ve NFT meraklılarını cezbedecek çeşitli özelliklere sahip yüzlerce kripto oyunu mevcuttur. 

NFT’ler, oyunculara oyun içi varlıklarını gerçekten sahiplenme imkanı tanıyor. Bu da dijital koleksiyonların ve oyun içi ekonomilerin daha anlamlı hale gelmesini sağlamaktadır.

The Sandbox ve Decentraland gibi metaverse tabanlı oyunlar da dikkat çekiyor. Bu platformlar, oyunculara sanal araziler satın alma, inşa etme ve ticaret yapma imkanı sunmaktadır. Daha fazla bekletmeden detaylara geçebiliriz.

1. PlayDoge – Tamagotchi Nostalji Oyun Konseptiyle Kripto Paralar Kazandıran Platform

PlayDoge, en iyi kripto oyunları listemizde öne çıkan bir oyundur. Proje, blok zincir teknolojisini kullanarak erken katılımcılara stake etme ve ödüller sağlamaktadır. 

$PLAY tokeni, Binance Akıllı Zinciri üzerinde çalışan çok amaçlı bir tokendir. Binance’de listelecek coinlerden biri olma ihtimali oldukça yüksektir. 

Tokenin tasarımı, modern özellikler sunmaktadır. Bunun yanı sıra, klasik Tamagotchi’yi anımsatan 8 bitlik bir dünyada 2D bir dogeye sahiptir. Oyuncular kripto para piyasasında $PLAY tokenleri kazanabilir ve kullanabilirler.

playdoge - en iyi kripto oyunları

Bilindiği üzere son zamanlarda coin kazandıran oyunlar trend haline gelmiştir. Küresel video oyunu pazarının hızlı büyümesi ve oyna-kazan oyunlarının artan popülaritesi dikkat çekmektedir. Bu bağlamda, PlayDoge önemli bir pazar payı elde etmeye hazırlanıyor. 

Global video oyunu pazarı 2033 yılına kadar 665 milyar dolara ulaşabilir. Bu da PlayDoge gibi mobil oyunları çok kazançlı yatırımlar haline getirebilir. 

Playdoge, 40 aşamalı bir ön satış için 4,7 milyar dolar ayırdı. $PLAY token 0,00509$ başlangıç fiyatıyla satışa sunulmuştur. Her aşamada kademeli olarak fiyat artacaktır.

Geleceğin en iyi coinleri arasında olması beklenen Playdoge’ye dair gelişmelere X(Twitter) ve Telegram hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. Base Dawgz – Paylaş Kazan Kampanyası ile Köpek Temalı Bir Madeni Para

Base Dawgz ($DAWGZ), popüler meme coin Shiba Inu ve ekstrem sporlardan esinlenmiştir. Token, base jumping kıyafeti ve gözlükleri giyen animasyonlu bir Shiba Inu’ya sahiptir.

Diğer Shiba Inu oyunlarının başarısı göz önüne alındığında, DAWGZ da en iyi kripto oyunları listesine girebilir. 

Proje, ayrıca stake havuzları sunuyor. Böylece yatırımcılar, ön satış sırasında satın aldığı tokenleri stake ederek pasif gelir elde edebilirler.

base dawgz

Base Dawgz’un birden fazla blok zincirinde birlikte çalışabilirliği yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Token Avalanche, Polygon, Solana, Ethereum ve BNB ağlarında çalışabilmektedir. 

Base Dawgz, ‘Be Social for Airdrop’ kampanyasını yayınlayarak pazarlamaya güçlü bir şekilde odaklanmaktadır. En iyi kripto airdroplarından birini yapmaya hazırlanan proje, Base ağının yıldızı olarak şimdiden birçok fanı bulunmaktadır.

Paylaş kazan özelliği, kullanıcıları proje hakkında içerik oluşturmaya ve yayınlamaya teşvik ederek karşılığında tokenler sunuyor. Kullanıcılar önce puan kazanacak ve daha sonra ön satış sona erdiğinde bu puanları gerçek coinlerle değiştirilecektir.

Base Dawgz hakkında sorularınızın yanıtlarını X veya Telegram kanalında bulabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3. Sponge V2 – En İyi Kripto Oyunları Sunarak Kazandıran Yenilikçi Meme Coin

Sponge V2, eski versiyonu Sponge’un ivmesinden yararlanarak daha da büyük adımlar atmayı vaat ediyor. 

Projenin öne çıkan en önemli özelliği, yayınlaması planlanan oyna kazan P2E oyunudur. Bu hamlenin yeni yatırımcıları çekmesi ve yerel $SPONGEV2 tokenlerine olan talebi artırması bekleniyor.

Sponge V2 kazanmak için V1 tokenlerini kilitlemeniz gerekmektedir.V2 tokenlerini aldıktan sonra ayrıca staking ederek de ek kazanç sağlayabilirsiniz.

spongev2 - en iyi kripto oyunları

V2 token satışı, token kazanımı iki katına çıkaran sınırlı süreli bonus sunduğu için erken yatırımcılar avantajlı durumdadır.

Ön satış fiyatı 0,000113$ seviyesindedir ve her aşamada fiyatın artacaktır. Proje, ön satıştan bu yana 800 bin$’ın üzerinde yatırım toplamıştır.

Sponge V2’nin Twitter hesabını takip ederek ve Telegramına katılarak bonus teklifleri ve gelişmelerinden haberdar olun.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

4. eTukTuk – Sürdürülebilir Ulaşımı Teşvik Eden Çılgın Taksi Tarzında En İyi Kripto Oyunu

eTukTuk, Sri Lanka’daki TukTuk endüstrisinde devrim yaratmayı amaçlamaktadır. Peki nasıl yapacak? Kripto para ödemelerini kabul eden EV şarj istasyonları kurarak ve tuktukları elektrikli muadilleriyle değiştirerek.

Proje aynı zamanda eTukTuk araçlarını içeren bir oyna kazan oyunu da sunuyor. Yarış mobil oyununda oyuncular Sri Lanka sokaklarında koştururken yolcu alıp bırakacaklar. Ödül olarak $TUK coinler kazanacaklar.

etuktuk

TUK coinler, oyun içi satın alımlar, yükseltmeler ve özel içeriklere erişim için kullanılabilir. Daha iyi skor daha fazla token demektir. Ayrıca yıllık ödüller için tokenleri stake edebilecekler. Projenin en çevre dostu coinlerden biri olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Tokeninin maksimum arzı iki milyar olup, bunun 120 milyonu erken yatırımcılar için ayrılacaktır. $TUK token, ön satışta 0,033 dolardan işlem görmektedir. İlerleyen aşamalarda fiyatın artması bekleniyor. 

Proje, ön satış başlangıcından bu yana 3,5 milyon doların üzerinde para topladı. eTukTuk’un heyecan verici oyunu yakında Android ve iOS cihazlarınızda yayınlanacaktır.

Detaylar ve güncel haberler için eTukTuk’un X ve Telegram kanalına abone olabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

5. Shiba Shootout – Eğlendirirken Kazandıran Çevrimiçi En İyi Kripto Oyunları Sunan Platform

Shiba Shootout, Vahşi Batı’dan ilham alan yeni bir meme coindir. Projenin ana karakteri Marshal Shiba’nın görevi Shiba Showdown’un kripto dünyasını yönettiğini kanıtlamaktır. 

Yatırımcılar Shiba Shootout mini oyununu oynamak ve token kazanmak için Marshal Shiba’yı kullanabilirler. $SHIBASHOOT sahipleri ayrıca, %18353 APY stake ödülleri de kazanabilecekler. APY oranları yatırımcıların artışına bağlı değişiklik gösterebilir.

shibashootout - en iyi kripto oyunları

Staking ödülleri, iki yıl boyunca ETH bloğu başına 125 $SHIBASHOOT token oranında dağıtılacaktır.

$SHIBASHOOT token ile yatırımcılar, oyun oynamanın yanı sıra Lucky Lasso çekilişine oy verebilir ve katılmak için kullanabilirler. Aynı zamanda, Campfire Story oturumları, topluluk üyelerinin kripto hikayelerini paylaşarak ek token kazanmalarına olanak tanır.

SHIBASHOOT tokeninin 2,2 milyarlık sınırlı bir arzı bulunuyor. Toplam arzın %35’i ön satışa ve %20’si stake etmeye tahsis edilecektir. Proje, yakım yaparak arzı sınırlı sınırlı coinler listesinde üst sıralara çıkmak istemektedir.

Proje 10 günden kısa bir süre içinde 146 bin dolardan fazla para topladı. $SHIBASHOOT tokeni 0,0193$ fiyatıyla satın alabilirsiniz. Kademeli olarak fiyat artışı olacağını unutmayın.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

6. Pikamoon – Metaverse Oyun Platformuyla Ödüller Kazandıran Yeni Ön Satış Coini

Pikamoon bir RPG ve oyna kazan (P2E) NFT oyun ekosistemidir. Oyuncular $PIKA tokenlerini ellerinde tutarak oyun içi NFT avatarları satın alabilir. Ayrıca birden fazla ödül kazanmak için Pikaverse’e girebilirler. 

Yatırımcılar $PIKA tokeni Pikamoon ön satış platformundan satın alabilirler. Son turda token 0,0006$ fiyatından satılacaktır.

NFT oyunu, Pokemon ve Fortnite gibi popüler oyunlardan esinlenmiştir. Pokemon gibi Pikamoon da oyuncuların farklı avatarları yakalamasına ve savaşmasına olanak tanımaktadır.

pikamoon

PIKA tokenlerinizle çevrimiçi pazardan yeni NFT avatarları satın alabilirsiniz. Oyun Dreva’nın sanal dünyasında gerçekleşmektedir. Oyun aşamaları, keşifler, görevler, turnuvalar ve savaşlardan oluşmaktadır. 

Avatarların savaşlarda daha başarılı olması için çeşitli NFT silahlarından ve güçlendirmelerinden yararlanılabilir. Diğer ücretsiz en iyi kripto oyunları gibi Pikamoon da, NFT veya coin satın almadan oynayabilme imkanı sunuyor. 

Çevrimiçi kripto oyun modunda ise mücadele savaşları ve çevrimiçi turnuvalar yer alacaktır. Pikamoon teknik dökümanında, pazarda harcanan tokenlerin %5’inin arzı sınırlamak için yakılacağını belirtiyor. 

Kalan tokenler ise pazarlama amacıyla kullanılacak. Axie Infinity gibi Pikamoon da oyuncuların bölgelerini genişletmek için metaverse içinde sanal arazi satın almalarına olanak tanıyor.

En İyi Kripto Oyunları Nasıl Çalışır?

Merkezi olmayan oyun alanı, blok zincir teknolojisinden yararlanmanın en popüler yollarından biri olarak ortaya çıkmaktadır. En basit ifadeyle, kripto oyunları token ödülleri oluşturmak için yenilikçi yollar sunar.

Genellikle görevleri tamamlayarak, savaşları kazanarak veya diğer mücadelelere katılarak oyun içi dijital varlıklar kazanabilirsiniz. Sonuçta ne kadar kazanacağınız seçtiğiniz P2E oyununa bağlı olacaktır.

Örneğin:

  • Geleneksel bir video oyununu ele alalım.
  • Oyuncular oyunda ilerledikçe silahlar, mülkler veya giyilebilir eşyalar gibi öğeler toplar.
  • Ancak, bu özellikler nihayetinde oyunculara değil, oyunun yapımcısına aittir.
  • İşte bu noktada kripto oyunları devreye girer.

En iyi kripto oyunları, türünün tek örneği olan NFT’ler yaratmak için blok zinciri teknolojisinin değişmezliğinden yararlanır. 

Kripto oyunları, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) veya benzersiz aktarılabilir diğer kripto varlıkları şeklinde piyasaya sürülür. Bu nedenle, NFT/kripto olan ödülleri topladığınızda, bunları satabilecek veya başkalarıyla takas edebilirsiniz.

Bazı oyunlarda NFT’leri satabilir ve karşılığında dolarla ödeme alabilirsiniz. Bununla birlikte, kripto oyunlarından bazıları, staking ve en iyi yield farming platformlarını destekleyerek getirilerinizi artırmanıza olanak tanır.

En İyi Kripto Oyunları Çeşitleri

NFT’lerin popülaritesi sayesinde, günümüzün en iyi kripto oyunları neredeyse her alanda kendini göstermektedir. Bu bölümde, trend oyun türleri üzerinde duracağız.

Fantezi Sporları

Fantezi spor oyunları birkaç yıldır çevrimiçi oyuncuların ilgisini çekiyor. Blok zincir teknolojisinin entegrasyonuyla bu oyunlar şeffaflık ve popülerlik getirecek yeni bir devrim yaratmıştır.

Fantezi oyunlarda, oyuncular gerçek hayattaki sporculardan oluşan sanal bir takım kurabilir ve takımlarını diğerlerine karşı koyabilirler. Sorare ve TradeStars, fantezi sporlarına katılmanıza olanak tanıyan popüler kripto oyunlarıdır.

Savaş Oyunları

Battle of Guardians ve Space Misfits keşif, hayatta kalma ve savaşlara odaklanan en iyi kripto oyunları projelerine popüler örneklerdir. Bunlar, zorlukları tamamlarken veya silah edinerek ödüller toplamanıza izin verir.

Sanal Dünya Oyunları (Metaverse)

En popüler kripto oyunları sanal bir dünyada gayrimenkul sahibi olmanızı sağlayabilir. Bu kategorinin satın alınabilecek en iyi metaverse coinleri Decentraland ve Sandbox’tır.

Metaverse oyunlarda, pazar yerlerinde alınıp satılabilen giyilebilir ürünler ve gayrimenkul NFT’leri gibi başka varlıklar satın alabilirsiniz.

Yarış Oyunları

RaceFi veya Chain Games’in bir parçası olan Crypto Kart gibi birkaç oyun, yarışlara odaklanmaktadır. Bu oyunlarda, yarışları kazanarak veya giyilebilir olarak NFT’ler satın alarak ödüller toplayabilirsiniz.

Bulmaca çözmenize, kayıp nesneleri bulmanıza ve kart oynamanıza olanak tanıyan uzun bir blok zinciri oyunları da bulunmaktadır. Daha fazla oyunlar piyasaya sürüldükçe, kripto oyun sektöründe daha fazla yenilik bekleyebiliriz.

Blok Zincir Oyunları Oynamanın Avantajları

Sizler için hazırladığımız bu rehberde, en iyi kripto oyunları ve bunlardan nasıl ödül kazanılacağına dair bilgiler verdik. 

Bazı yatırımcılar, blok zinciri oyunlarında deneyip denememe konusunda kararsız olabilirler. Ayrıca bunun sadece zaman kaybı olup olmadığını da düşünebilirler.

Daha net bir tanım için, kripto oyunları oynamanın bazı avantajlarını aşağıda listeliyoruz.

Dijital Varlık Sahipliği

Çoğu yatırımcının P2E kripto oyunlarını oynamayı tercih etmesinin ana nedenlerinden biri para kazanmaktır. Bununla birlikte, en iyi kripto oyunları çoğunun NFT şeklinde ödüller sunduğunu fark etmiş olabilirsiniz.

Oyun NFT’leri benzersiz ve şeffaftır. Başka bir deyişle, oyun içi varlıkları satın aldığınızda, bunların sahipliğini elde edersiniz. Oyuna bağlı olarak, topladığınız NFT’ler oyuncu avatarları, karakterler olabilir

Oyun Oynayarak Kripto Para Kazanın

NFT’ler dışında, bir dizi en iyi kripto oyunları da karşılığında size dijital varlıklar sunar. Buna bir örnek Coin Hunt World oyunudur. Bu kripto mobil oyununda, testlerin kilidini açmak için kullanabileceğiniz anahtarları aramak için mahalleleri keşfetmeniz gerekiyor.

Doğru cevap verildiğinde, Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimleriyle ödüllendirilme yapılmaktadır. 

Benzer şekilde, Police & Thief gibi oyunlar da platformun yerel tokenini stake ederek getirilerinizi artırmanıza olanak tanır. Bunun yanı sıra en iyi tıkla kazan coinleri yazımızı da bakabilirsiniz.

Adil ve Şeffaf Sonuçlar

Merkezi kuruluşlar genellikle geleneksel oyunlar oluşturur. Bu nedenle sonuçların değiştirilip değiştirilmediğini bilmenin bir yolu yoktur.

Öte yandan, en iyi kripto oyunları blok zincir teknolojisi kullanılarak oluşturulur ve tamamen şeffaftır. Bunun nedeni, akıllı sözleşmelerin değiştirilemez olması ve rastgele oyun sonuçları sağlamasıdır.

En İyi Blok Zinciri Oyunlarını Nasıl İnceledik?

Sizlere güncel ve güvenilir bilgileri sunduğumuzdan emin olmak için, yazımızdaki tüm kripto oyunları titiz inceleme sürecinden geçmiştir. Bu süreç, kalite ve güvenliği sağlamak için çeşitli kriterleri içermektedir:

  • İtibar ve Güvenilirlik – Bok zinciri oyunları listemizdeki tüm oyunlar, geliştiricinin sektördeki sicilinin yanı sıra oyunun incelemeleri ve geri bildirimlerini sağlamak için araştırılmıştır.
  • Oyun Kalitesi – Kripto oyunları oynanabilirlik, grafikler ve genel kullanıcı deneyimine göre değerlendirilmiştir.
  • Para Kazanma Modeli – Para kazanma modelinin sürdürülebilir ve adil olduğundan emin olmak için de incelenmişlerdir.
  • Teknik Performans – Bu makaledeki en iyi kripto oyunları, oyun deneyimini etkileyebilecek teknik sorunlar açısından test edilmiştir.
  • Topluluk ve Destek – Oyun topluluğunun büyüklüğü araştırılmıştır. Topluluk ne kadar büyük ve aktifse, genellikle daha iyi ve daha güvenli oyun deneyimi anlamına gelmektedir.
  • Ödüllerin Dağıtımı – Oyunlar, ödüllerin nasıl dağıtıldığına ve oyuncuların kazançlarını çekmelerinin ne kadar kolay olduğuna göre incelendi.
  • Güvenlik ve Adalet – Her oyunun güvenlik önlemlerini ve oyuncuların varlıklarını ve kişisel verilerini nasıl koruduklarını kontrol ediyoruz.

Sonuç

En iyi kripto oyunları, NFT’ler ve blok zinciri entegrasyonu gibi yenilikçi özelliklerle donatılmıştır. Ayrıca meraklılarına heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyim sunmaktadır.

Deneyimli veya yeni oyuncular için incelemelerimiz ve kripto oyunları hakkındaki görüşlerimiz umarız size yardımcı olmuştur. İncelediğimiz kripto oyunları arasında tercihimiz PlayDoge’den yanadır.

Gelişen trendler, blok zinciri oyunları ve kripto dünyasının değişen dinamikleri ve riskleri hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Kripto piyasasının yüksek riskler içerdiğini ve her zaman kendi araştırmanızı yapmayı unutmayınız.

Sıkça Sorulan Sorular

En iyi kripto para hangisidir?

Kripto oyunları ücretsiz mi?

Kripto oyunları oynamaya değer mi?

Gerçek para kazandıran kripto oyunları var mı?

Şu anda piyasadaki en iyi kripto oyunu hangisi?