en iyi oyun coinleri

Business2Community olarak sizin için hazırladığımız en iyi oyun coinleri listemizi inceleyeceğiz. Blok zinciri oyun sektörü son aylarda hızlı bir büyüme göstererek oyuncu sayısını ikiye katladı.

Piyasanın yükseliş trendinde olduğu dönemde, bu sektörün geliri 476 milyon doları buldu. Oyun coinleri, bu yıl da kripto oyun dünyasında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Makalemizde, bu dijital varlıkların neden değerli bir yatırım fırsatı olduğunu ve nereden satın alabileceğinizi de açıklıyoruz. En iyi oyun coinleri listemizdeki kripto projelerinin parçası olmak için makaleyi birlikte inceleyelim.

En İyi Oyun Coinleri 2024 – Hızlı Bakış

Araştırmalarımıza göre en iyi oyun coinleri aşağıdaki gibidir. Detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

  1. Shiba Shootout – Yaratıcılığı, Rekabeti ve Arkadaşlığı Birleştiren Kripto Oyun Jetonu
  2. Sponge V2 (SPONGEV2) – Sponge’un gelişmiş bir versiyonu olarak piyasaya çıkan oyun temalı meme coin projesidir.
  3. Tamadoge — Hemen yatırım yapılabilecek yeni bir meme oyun jetonu
  4. Battle Infinity — Heyecan verici kazanç fırsatlarına sahip popüler oyun kripto parası
  5. Decentraland — Sanal gerçekliği oyunla birleştiren kripto projesi

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En İyi Oyun Coinleri 2024 – Detaylı İnceleme

En iyi oyun coinleri ile ilgili yaptığımız değerlendirmeleri aşağıda bulabilirsiniz. Bu rehber, oyuncuların ve yatırımcıların blok zinciri tabanlı oyunların dünyasında bilinçli kararlar alabilmeleri için hazırlanmıştır.

Size en uygun oyun coinleri keşfetmek ve portföyünüzü bu heyecan verici ve hızla büyüyen alanda nasıl genişletebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

1. Shiba Shootout — Yaratıcılığı, Rekabeti ve Dostluğu Birleştiren Kripto Oyun Token’ı

ShibaShootout ($SHIBASHOOT), Shiba cowboy’un zekası ve çevikliğiyle dalgalı kripto piyasasında yol almayı hedefleyen oyun coinleri arasındaki bir projedir. Kullanıcılar, bu projede yüksek riskli savaşlara girerek kazançlı fırsatlarla karşılaşabilirler.

Projenin en heyecan verici özelliklerinden biri ‘Lucky Lasso Lottery’ sistemidir. Bu sisteme katılan kullanıcılar, büyük kripto ödülleri kazanırken hayır projelerine de katkı sağlayabilirler.

en iyi oyun coinleri - shiba shootout

Kullanıcılar ayrıca ‘Token Governance Roundups’ aracılığıyla önemli proje kararlarına katılabilirler. Bu sistem, Vahşi Batı kasabalarındaki vatandaş katılımına benzer bir yapıdadır.

Yakında çıkacak olan bir P2E (Play-to-Earn) oyun da projenin önemli bir parçasıdır. Bu oyun, Google Play ve Apple App Store tarafından zaten onaylanmıştır ve en iyi kripto oyunlardan biri olma potansiyeline sahiptir.

Toplam token arzı 2.2 milyar olup, bunun %20’si yani 440 milyon token staking için ayrılmıştır. Yıllık %2268 oranında staking ödülleri, her Ethereum blokunda 125.5 token olarak dağıtılmaktadır.

$SHIBASHOOT fiyatı yalnızca $0.0194 olup, bu da onu en ucuz kripto para birimlerinden biri yapmaktadır.

Shiba Shootout fiyat tahminlerini öğrenmek istiyorsanız Shiba Shootout fiyat tahmini yazımızı inceleyebilirsiniz.

Projeyle ilgili daha fazla bilgi almak için Telegram kanalına girebilirsiniz. İlgili gelişmeleri yakından takip etmek için X (Twitter) hesabına bakabilirsiniz

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. Sponge V2 (SPONGEV2) – Sponge Oyunu ile Keyifli Vakit Geçirirken Pasif Gelir Yaratın

Sponge V2 son dönemin en popüler ve çok satın alınan meme tokenlerinden biri oldu. Bunu sebebi sunduğu birçok avantaj ve en iyi oyun coinleri arasında yer almasıdır. Bu nedenle sektörde öne çıkmaya devam ediyor.

Bu avantajların başında, farklı blok zincirleri arasında token transferi sağlayan entegrasyon, V1 tokenlerini stake etme zorunluluğu ile V2 tokenlerini kazanma imkanı, ön satışın olmaması ve işlemlerde vergi uygulanmaması geliyor.

Özellikler, geniş bir pazarlama bütçesiyle desteklenen proje, çeşitli sosyal medya platformlarında yürüttüğü reklam kampanyalarıyla da dikkat çekiyor.

en iyi oyun coinleri - sponge v2

Yatırımcıların yalnızca kazanç sağlamasını değil keyifli vakit geçirmesini de önemseyen proje ekibi toplam arzın %4,47’sini oyun geliştirme sektörüne ayırmıştır.

Toplam arzın %43,09’luk kısmı staking gelirleri, %26,93’lük kısmı $SPONGE ile köprüye, %10’luk kısmı CEX likiditesine, %8’lik kısmı P2E ödüllerine ve %7,5’i ise pazarlama için ayrılmaktadır.

Platformun üç farklı aşamadan oluşan yol haritası bulunmaktadır. Haritanın ilk aşamasında $SPONGEV2 stake etme süreci, lansmanı ve Sponge oyunu ile ilgili detaylar bulunmaktadır.

Yol haritasının ikinci aşamasına gelindiğinde borsa listelemeleri, daha fazla oyun geliştirmesi ve 10 bin yatırımcı hedefi bulunmaktadır.

en iyi oyun coinleri - tokenomik

Kripto para sektöründe hem oyun oynamak hem de kazanç sağlamak isteyenler için Sponge V2 projesi sıkça önerilir. Proje hakkında detaylı bilgi için Sponge V2 Telegram kanalına abone olabilirsiniz.

 

Token sembolü $SPONGEV2
Toplam arz 160 Milyar $SPONGEV2
Ön satış için ayrılan Yok
Ethereum (ERC20)
Satın alma yöntemleri ETH, USDT, Kredi Kartı

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3. Tamadoge — Şu Anda Yatırım Yapılacak Yeni Meme Oyun Token’ı

Tamadoge (TAMA), fayda ve ödüller sunan bir Doge ekosisteminin parçası olmak isteyen oyuncuların ilgisini çekecek bir projedir. En iyi oyun coinleri ile birlikte bu proje oldukça heyecan uyandırmaktadır.

Dogecoin gibi enflasyonist olan kripto paraların aksine, Tamadoge arzını azaltmaktadır. Harcanan tüm TAMA coin’lerin %5’i yakılır.

oyun coinleri - tamadoge

Tamadoge, kısa süre önce en yeni arcade oyunlarını piyasaya sürdü: Rocket Doge ve To The Moon. Bu oyunlar büyük bir ilgi uyandırdı. Tamadoge arcade serisinin üçüncü ve dördüncü bölümleri olan bu oyunlar, binlerce saatlik oyun süresi topladı.

Ancak Tamadoge sadece ses getiren bir proje değil. Oyuncular, oyun içi varlıklar (yemek, oyuncaklar) kullanarak evcil hayvanlarının gelişimini sağladıkça ödüller kazanırlar. Evcil hayvanlarına iyi bakan ve onları büyüten oyuncular en yüksek ödülleri elde eder. Oyun, Tamadoge ödüllerini platformda harcanan tüm token’lerin %5’inden oluşan ödül havuzundan dağıtır.

TAMA, şimdiye kadar düzenlediği ön satışta 19 milyon dolar topladı ve bu satış artık tamamen tükenmiş durumda.

Coin’i şu anda OKX borsasında satın alabilirsiniz.

Yatırımcılar, Tamadoge Telegram kanalına abone olabilirler (adminler abonelere önce mesaj atmaz).

4. Battle Infinity — Heyecan Verici Kazanç Fırsatları Sunan Popüler Oyun Kripto Parası

Battle Infinity, P2E (Play-to-Earn) savaş oyunlarının entegre olduğu, Metaverse dünyası Battle Arena’yı içeren bir oyun platformudur. Oyuncular, Battle Arena, IBAT Premier League ve Battle Stake gibi en iyi metaverse platformlarına erişebilirler.

Battle Infinity’de yer almak, oyunculara takımlar kurarak ödüller kazanma imkanı sunar. Ayrıca, Battle Stake’te diğer oyuncularla karşılaşarak en yüksek yıllık getiri oranını kazanmak için rekabet edebilirler.

oyun coinleri - battle infinity

Platforma başlamak için oyuncuların IBAT satın alması gerekmektedir. IBAT, Battle Swap üzerinden kolayca alınabilir ve kazanılan ödüller başka para birimlerine dönüştürülebilir.

IBAT, oyuncuların oyun içinde reklam panolarında reklam vermesini ve küresel stake havuzuna katkıda bulunmasını sağlar. Bu havuz, aktif oyuncuları ödüllendirir. Battle Games, oyunculara çeşitli oyunlara erişim sağlar ve oyun içi varlıklarını ve NFT’lerini alıp satmalarına olanak tanır.

Battle Infinity’nin ön satışı sadece 24 gün içinde tükendi ve PancakeSwap ve LBank’ta listelendikten sonra 40 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Bu oyun platformu, oyunculara Metaverse’ü keşfederken etkileşimde bulunma imkanı sunar. Battle Infinity güncellemeleri ise Telegram grubu aracılığıyla takip edilebilir.

5. Decentraland (MANA) – En İyi Oyun Coinleri

Decentraland, sanatçıların ve içerik oluşturucuların eserlerini paylaşıp para kazanmalarını sağlayan 3D sanal gerçeklik platformudur. İçerik üreticileri, işletmeler ve bireyler için sanatsal bir ortam veya eğlence kaynağı sunar.

Platformun yerel tokeni olan MANA, sanal gayrimenkul alımı, LAND politikaları üzerinde oylama ve ödül kazanma gibi işlemlerde kullanılır.

oyun coinleri -Decentraland

Decentraland, DAO kullanarak yönetişim kararları alan önde gelen kripto oyun projelerinden biridir. MANA sahipleri, LAND açık artırmaları ve Metaverse’de kabul edilen içerik türleri üzerinde söz sahibidir.

Platform, sanal gerçeklikte nasıl ilerleyeceğini araştıran oyun severleri bir araya getiren etkinliklere ev sahipliği yapmıştır. MANA’nın kullanımındaki artış, fiyatını yükselişe geçiren ve benimsenmesini artıran etkenler arasındadır.

Decentraland’in (MANA) mevcut fiyatı yaklaşık 0.46 dolar civarındadır. Bu değerlendirme CoinGecko kripto para borsalarında elde edilen bilgilere dayanmaktadır ve son 24 saat içindeki fiyat hareketlerini yansıtır​.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En İyi Oyun Coinleri Nasıl Bulunur?

İnternette en iyi oyun coinleri için arama yaptığınızda karşınıza birçok farklı sonuç çıkacaktır. İçlerinde önemli olanlardan bazıları ise şunlardır:

Topluluk Platformları

Kripto endüstrisi Reddit, Discord veya Ekşi Sözlük gibi topluluk platformlarında kendisine özel bir yer edindi. Bu nedenle bu tür platformlar, en iyi oyun kriptoları hakkında bilgi ararken göz önünde bulundurulması gereken en iyi yerlerden bazılarıdır diyebiliriz.

Haber Yayın Organları

Kripto haberleri platformları, en son kripto trendleri hakkında son dakika haberleri sunuyor. Yıllar geçtikçe, bu platformlar, en iyi kripto oyun paraları hakkında bilgi için en güvenilir kaynaklardan biri haline geldi. Business2Community’de kripto haberlerini takip edebilir ve en iyi NFT’ler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

YouTube

YouTube, kripto para hakkında bilgi edinmek için incelenebilecek kaynaklardan biri. Bazı kripto uzmanları kendi YouTube kanalları üzerinden özellikle yeni yatırımcılara faydalı bilgiler sunmayı amaçlıyor.

Sosyal Medya Influencer’ları

Sosyal medyada oyun kripto platformlarıyla ortaklığı olan birçok influencer var. Yeni yatırımcılar, ilgilendikleri varlıkla ilgili doğru bilgileri elde etmek için bu kişileri inceleyebiliyor.

Bazı durumlarda influencer’lar, genellikle kripto oyun platformunun erken yatırımcıları veya platformu ilk test edenler oluyor.

En İyi Oyun Coinleri İyi Bir Yatırım mı?

Hala oyun kriptoları satın alıp almama konusunda tereddüt eden yatırımcılar için, oyun kriptolarını değerli bir yatırım aracı olarak görülmesinin bazı nedenlerini derledik.

1. Metaverse Evreninin Büyümesi

Blok zinciri tabanlı oyun platformlarının sanal gerçekliği güçlendirme potansiyeli hiç bu kadar büyük olmamıştı. Oyun kriptoları Metaverse’de önemli bir rol oynuyor.

En iyi metaverse coinleri arasında yer alan MANA, oyun sektöründeki yatırımcılar için hala en iyi yatırım seçeneklerinden biri olmaya devam ediyor.

Daha yakın zamanda, Yuga Labs (Bored Ape Yacht Club NFT’nin yapımcıları) açıklanmayan bir miktar karşılığında rakipleri olan CryptoPunks’ı ve ortak NFT projesi Meebits’in haklarını satın aldı.

BAYC, o zamandan beri NFT’yi tamamen metaverse ekosistemine uyarlayan ApeCoin’i piyasaya sürdü.

Proje, o zamandan beri lansmandan birkaç saat sonra tükenen Otherside adlı başka bir başarılı NFT’yi tanıttı. BAYC ekibi, 55.000 Otherdeed NFT’nin her birini 305 ApeCoin karşılığında satabildi ve bu süreçte projeye 320 milyon dolar kazandırdı.

2. Kurumsal Fonlama

Oyun sektöründe blok zinciri teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesi nedeniyle, kripto oyun platformları ciddi kurumsal fonlar çekiyor.

Decentraland gayrimenkulüne yatırım yapan üst düzey kurumlardan bazıları şunlardır: NFT müzayede evi ve pazarı olan Porion; JP Morgan, Samsung ve PriceWaterhouseCooper (PWC).

Bu kurumsal yatırımcılar, büyüyen merkeziyetsiz ekonomiye dalmak için NFT’ler ve oyun kriptolarından yararlanıyor.

3. Güvenli Ödemeler

Oyuncular, oyun platformlarının native tokenlerini kullanarak oyun içi öğeler için ödeme yapabiliyorlar. Her ağ tokeni, blok zinciri ağına güç katar ve işlemler ve diğer tüm ilgili faaliyetler için uygun.

Herhangi bir blok zinciri tabanlı oyun platformuna girmeyi amaçlayan kullanıcılar, oyunu başarılı bir şekilde oynamak için bu tokenlere ihtiyaç duyuyor.

Örneğin Decentraland ekosistemini ele alalım. Ağda iki native token bulunur; LAND bir ERC-721 standardı ve MANA bir ERC-20 tokeni. LAND alımları MANA tokeni kullanılarak yapılıyor. Bu işlem dakikalar içinde gerçekleşiyor. Ayrıca tüm işlemler herhangi bir üçüncü tarafın müdahalesi olmadan gerçekleştiriliyor.

Yakın rakibi The Sandbox da, utility token SAND kullanarak işlemleri tamamlıyor.

4. Oyun İçi Fayda

Bir oyun platformunda, kripto oyun para birimleri çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Örneğin, Axie Infinity yerel tokeni AXS ile kullanıcılar ağı etkileyen politikaları oylayabiliyorlar. A

XS sahipleri, hazine fonlarının nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin teklifleri de oylayabilirler.

Bu durum daha demokratik ve ilgili bir kullanıcı grubunu teşvik ediyor. Oynarken kazanmanın yanı sıra, token sahipleri genellikle bir projenin ilerleyişinde söz sahibi oluyor ve bu da onlara oyun içinde çok önemli bir fayda sağlıyor.

Oyun Coinleri Nereden Satın Alınır?

Eğer kripto para satın almayı veya oyun coinlerine yatırım yapmayı düşünüyorsanız, güvenilir ve kullanıcı dostu olan bir kripto para borsası kullanmanızı öneririz. Eğer hangi borsayı kullanabileceğinizden emin değilseniz en güvenilir borsalardan biri olan Binance kullanarak rahat bir şekilde satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Binance oldukça kullanıcı dostudur ve kripto yatırımına yeni başlayacak kullanıcıların piyasayı tanıması ve kolayca yatırım yapmasına olanak sağlayan bir minimum yatırım tutarına sahiptir.

Diğer borsalar minimum satın alma işlemi için yüksek miktarlar isterken, Binance ile düşük bir miktarda yatırım yapabilirsiniz.

Ayrıca piyasadaki en düşük komisyon ücretlerinden birine sahip olan Binance, işlem başına oldukça düşük komisyon ücreti kesmektedir. Bunun yanı sıra, borsanın native tokenine sahipseniz ödeyeceğiniz komisyon ücreti daha da azalacaktır.

P2P borsasına da sahip olan Binance, kullanıcılara yerleşik kripto para cüzdanı da sunuyor. Aynı zamanda kullanıcılara farklı kripto tasarruf hesapları ve popüler kripto paralar için staking imkanı da veriyor.

Binance’nin en çok öne çıkan ve sevilen özelliği ise piyasaya yeni giren ve çoğu kripto borsasının listelemediği yeni coinleri ve oyun coinlerini barındırması diyebiliriz.

Bu özelliği sebebiyle yatırımcılar yeni kripto paralara Binance üzerinden kolay bir şekilde yatırım yapabiliyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Sonuç

Oyun kriptoları, oyun içi öğelere kolay erişim, daha hızlı işlem yapmak ve ödül vermenin güvenli bir yolunu sağlamak için tasarlanmıştır. En iyi oyun coinleri listesinde ise SPONGEV2, 5SCAPE, SMOG, TUK, MANA ve SAND gibi kripto paralar yer alıyor.

Bu popüler oyun coinlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, bunu kolay bir şekilde Binance üzerinden gerçekleştirebilirler. Bunun için güvenli altyapısı ve düşük işlem ücretleri başta olmak üzere en popüler kripto para borsalarından olan Binance platformunu ziyaret edebilirsiniz.

Oyun Coinleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Oyun coinleri nelerdir?

En iyi oyun coinleri hangileridir?

Oyun coinleri nasıl satın alınır?