ABD’li oyun üreticisi Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Minecraft’ın NFT yasağı kararına benzer bir adım atmayacaklarını ve oyun geliştiricilerin yaratıcılıklarında özgür olmaları gerektiğini savunduklarını açıkladı.

ABD merkezli popüler oyun üreticisi Epic Games CEO’u Tim Sweeney, Minecraft NFT yasağı ile ilgili tarafını belli etti. Sweeney, Epic Games’in, NFT’lerin yasaklama konusunda Minecraft kararını “kesinlikle izlemeyeceklerini” söyledi.

Epic Games kripto para veya NFT taraftarı olmasa da şirket CEO’su Tim Sweeney, kullanıcılarına veya oyun geliştiricilere herhangi bir kararı dayatmayacaklarını kesin bir dille açıkladı.

Sweeney, “Geliştiriciler oyunlarını nasıl oluşturacakları ve oyuncular da bu oyunları oynayıp oynamamaları konusunda özgür olmalı. Mağazaların ve oyun üretici şirketlerin fikirlerini başkalarına dayatarak müdahale etmemeleri gerektiğine inanıyorum. Biz bunu kesinlikle yapmayacağız.” dedi.

Epic Games tarafından yayınlanan ve son yılların en popüler oyunlarından biri olan Fortnite, bir Metaverse platformu olarak kabul ediliyor. 2019 Şubat ayında türünün ilk örneği olarak Fortnite içerisinde düzenlenen interaktif Marshmallo konserine yaklaşık 11 milyon kişi katılmıştı.

Minecraft Geliştiricisi Mojang’tan NFT’lere Kısıtlama Kararı

Yazılım devi Microsoft’un sahibi olduğu Mojang Studios, dünyanın en çok satılan oyunu ünvanına sahip Minecraft’a NFT yasağı getirmişti.

21 Temmuz’da internet sitesinde yayınladığı bir blog gönderisinde oyun geliştiricisi, Minecraft oyununda NFT ve blok zinciri teknolojilerinin kullanımına izin vermeyeceklerini duyurmuştu.

Minecraft ve NFT’ler başlıklı duyuruda Mojang Studios, NFT’lerin Minecraft ruhuyla çelişen modeller yaratabileceğini, blok zinciri teknolojilerinin istemci ve uygulamalarına entegre edilmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

NFT Camiası İkiye Bölündü

Minecraft’ın NFT yasağı NFT camiasında tartışmalara yol açsa da NFT taraftarı olmayan oyunculardan kararı destekler nitelikte yorumlar da yok değildi.

Geçtiğimiz haftalarda Brezilya’da düzenlenen Uluslararası Oyun Festivali’nde konuşan ve Chroma Squad ile bilinen video oyun geliştiricisi Mark Venturelli, NFT’leri kabus olarak tanımlamıştı. Lakea ve Ripio gibi NFT/Blok zinciri şirketlerin sponsor olduğu etkinlikte Venturelli, NFT’lerin eğlence için oyun oynamak isteyenlerin deneyimini mahvettiğini savunmuştu.

Minecraft tabanlı NFT projesi NFT Worlds ise Mojang Studios kararı sonrasında oldukça zor günler geçiriyor. Minecraft’in NFT entegrasyonlarını yasaklamasının ardından NFT Worlds Koleksiyonu 3.33 ETH (Ethereum) ortalama fiyattan 1 ETH seviyesine kadar geriledi. NFT Worlds ekibi Minecraft yöneticileri ile iletişime geçmek ve sorunu çözebilmek için çıkış yolu aradıklarını duyurdu.

NFT Worlds’te hiçbir hissesi olmayan Animoca Brands Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu da konuyla ilgili paylaştığı bir tweet gönderisinde Microsoft ve Minecraft’ı “dijital diktatörlük” ile suçladı.

NFT (Non Fungible Token) Nedir?

Non Fungible Token kelimelerinin baş harflerinden oluşan NFT, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu onaylayan ve blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT’ye örnek olarak dijital sanat eserleri, internet alan adları, videolar, fotoğraflar veya bir tweet de verilebilir. NFT’ler Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraları destekleyen veritabanı olan blok zinciri teknolojisini kullanır.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.