Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in çöküşü ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İstifa eden CEO Sam Bankman-Fried’in FBI tarafından gözaltında tutulduğu belirtilirken SBF’nin iki ortağının savcılarla iş birliği yapmayı kabul ettiği kaydedildi.

ABD New York Güney Bölgesi Savcısı Damian William, eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang’ın suçlamaları kabul ettiğini duyurdu.

Williams, hem Ellison hem de Wang’ın savcılarla iş birliği yapmayı kabul ettiğini belirtirken diğer iş ortakları ile ilgili daha fazla suçlamada bulunmayı beklediğini sözlerine ekledi.

Savcı Williams ayrıca, çöken kripto para borsası ile ilişiği bulunan kişileri suçlamaların yapılmasını beklemeden öne çıkmaya davet etti.

Williams, “Sabrımız sonsuz değil” ifadeleri ile de olası suç ortaklarına uyarıda bulunurken “Durmadan çalışmaya devam ediyoruz ve çalışmaları bitirmekten çok uzağız.” diyerek FTX davası üzerine yaptıkları yoğun çalışmalara değindi.

ABD savcısı, FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in de şu anda FBI nezaretinde bulunduğunu ifade etti.

SBF’nin, 12 Aralık’ta Bahamalar’da tutuklanmasının ardından 21 Aralık tarihinde ABD’li yetkililere teslim edilmek üzere uçağa bindirildiği duyurulmuştu.

SEC ve CFTC’den Ellison ve Wang’a Dolandırıcılık Suçlaması

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) da eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX kurucu ortağı Gary Wang’a karşı yatırımcıları dolandırdıkları iddiasıyla dava açtığı aktarıldı.

Ellison ve Wang’ın bu soruşturmalar doğrultusunda da iş birliği yapma kararı aldığı ve her iki kurumla da anlaşmaya vardığı belirtildi. Anlaşmanın hakim tarafından onaylanması durumunda her iki ismin de FTX ve Alameda’dan kazandıkları paradan vazgeçeceği ve kendi kişisel yatırım hesapları dışında “herhangi bir menkul kıymet ihraç etmeleri, satın almaları, teklif etmeleri veya satmalarının” yasaklanacağı kaydedildi.

SEC konuyla ilgili olarak, “Aldatmacaların bir parçası olarak Caroline Ellison ve Sam Bankman-Fried’in dayanaksız işlerinin değerini artırmak amacıyla FTX’in ayrılmaz bir parçası olan borsa kripto güvenlik tokeni FTT tokenin fiyatını manipüle etmeyi planladıklarını iddia ediyoruz.” dedi.

Açıklamada SEC Başkanı Gary Gensler “Bayan Ellison ve Bay Wang’ın FTX müşteri varlıklarını Alameda’yı desteklemek ve marj işlemler için teminat göstermek amacıyla kötüye kullanma planında aktif bir rol oynadıklarını iddia ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gensler, FTT tokenin çöküşünden sonra Bankman-Fried, Ellison ve Wang’in “yatırımcıları elinde tuttuğunu” sözlerine ekledi.

SEC Başkanı: “Kripto Sektörünü Yasalara Uyumlu Hale Getirmek Önceliğimiz”

SEC Başkanı Gary Gensler, FTX davası ile ilgili açıklamalarında kripto para sektörü ile ilgili görüşlerine de yer verdi.

Gensler, “Kripto platformları, zaman içerisinde test edilmiş menkul kıymetler yasalarına uyumlu hale gelene kadar yatırımcılara yönelik riskler devam edecektir.” dedi.

Gensler, kripto sektörünü uyumlu hale getirmek için mevcut araçların kullanımının SEC’in önceliği olmaya devam edeceğini vurguladı.

FTX kripto para borsasının iflas süreci devam ederken mağdur olan on binlerce yatırımcının fonlarının bir kısmının veya tamamının iadesi için muhtemelen yıllarca beklemesinin gerektiği belirtiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.