İflas eden kripto para borsası devi FTX’in kurucusu ve istifa eden CEO’su Sam Bankman-Fried’in ABD hükümetinin talebi üzerine Bahamalar’daki konutunda tutuklandığı açıklandı.

Uzun süredir gündemi meşgul eden FTX kripto para borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in ABD yetkilileri tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında Bahamalar Kraliyet Polisi tarafından gözaltına alındığı ve iadesinin talep edileceğine dair resmi bir tebligat bulunduğu bildirildi.

Bahamalar Kraliyet Polisi yaptığı açıklamada, Bankman-Fried’in yerel saatle akşam 18.00’den kısa bir süre önce Mali Suçlar Araştırma Birimi güçleri tarafından Nassau’daki lüks apartman kompleksinde olaysız bir şekilde tutuklandığını söyledi. Sam Bankman-Fried’in salı günü Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılmasının planlandığı da aktarıldı.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “Bahamalar ve ABD, kamu güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı tüm bireylerin hesap vermesi konusunda ortak çıkarlara sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Davis ayrıca ABD’nin SBF’ye karşı suç duyurusunda bulunduğunu ve Bahamalar yetkililerinin FTX’in çöküşüne dair kendi düzenleyici ve cezai soruşturmalarına devam edeceğini belirtti.

ABD Başsavcılığı Sam Bankman-Fried Tutuklanmasını Doğruladı

Sam Bankman-Fried’in Bahamalar’da tutuklanması haberi, ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından doğrulandı.

Başsavcılığın resmi Twitter hesabından paylaşılan açıklama metninde, “Bu akşam erken saatlerde Bahamalar yetkilileri, SDNY tarafından hazırlanan mühürlü bir iddianameye dayanarak ABD hükümetinin talebi üzerine Samuel Bankman-Fried’i tutuklamıştır. İddianamenin mührünü sabah açmayı bekliyoruz. O zaman söyleyecek daha fazla şey olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Sam Bankman-Fried Dolandırıcılık ve Kara Para Aklamakla Suçlanıyor

Kardeş şirket Alameda Research bilançosunun sızdırılması sonrasında likidite krizi yaşayan ve kasım ayında ABD’de iflas sürecini başlatan FTX’in istifa eden CEO Sam Bankman-Fried’in hakkında çok sayıda suçlama bulunduğu belirtildi.

New York Times gazetesi, suçlamalar arasında para transferi dolandırıcılığı, para transferi dolandırıcılığı komplosu, menkul kıymetler dolandırıcılığı, menkul kıymetler dolandırıcılığı komplosu ve kara para aklamanın bulunduğunu aktardı.

FTX’in çöküşünden bu yana Sam Bankman-Fried pek çok kanal aracılığıyla dolandırıcılık girişiminde bulunmadığını ve müşteri fonlarının bilerek kötüye kullanılmadığını söylemişti.

Her gün yaklaşık 10 milyar dolar değerinde kripto para alım satımının gerçekleştiği ve dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in iflas dilekçesinde 10 ila 50 milyar dolar varlık, 10 milyar ila 50 milyar dolar arasında borç ve 100 binden fazla alacaklısı olduğu kaydedilmişti.

SBF: “Yakın Zamanda İfade Vermeyi Planlamıyorum”

Kripto para borsası devi FTX’in ani çöküşünden 31 gün sonra gerçekleşen tutuklamadan önce Sam Bankman-Fried’in ABD Mali Hizmetler Komitesi tarafından yapılan duruşma talebi ile ilgili verdiği yanıt dikkat çekmişti.

Tutuklamanın hemen öncesinde Twitter Spaces’ta katıldığı bir sohbette SBF, “Oldukça doluyum ve çok yakın bir zamana kadar ifade vermeyi planlamıyordum. Güvenlik açısından şu anda hareket etmem çok zor çünkü paparazzi etkisi oldukça büyük.” demişti.

Bunun üzerine tepki gösteren Senato milletvekilleri SBF’nin kararını “benzeri görülmemiş bir sorumluluktan kaçma girişimi” olarak nitelendirmişti.

Komite Başkanı Sherrod Brown ve Cumuhuriyetçi Senatör Pat Toomey, SBF’nin ifade vermeyeceğine dair bildirimde bulunması üzerine “Cumhuriyetçiler ve Demokratlar için neredeyse her CEO, mali düzenleyici ve idare yetkilisi, çağrıldığında hem Senato hem de Meclis önünde ifade vermeyi kabul etti. Kongre gözetimi bu şekilde çalışır.” demişti.

Bahamalar yetkilileri tarafından gerçekleştirilen tutuklama, ABD Mali Hizmetler Komitesi tarafından yapılması planlanan ve SBF’nin sanal ifade vereceği duruşmadan yalnızca bir gün önce gerçekleşti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.