Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin, Mayıs ayının başında yılın en yüksek seviyesi olan 14 dolara kadar çıktıktan sonra bu ay geçen aya göre yüzde 69 oranında düştü.

Piyasa değeri ile dünyanın en büyük ikinci kripto parası konumundaki ETH’nin ağı olan Ethereum, Mayıs ayını keskin bir düşüş ile kapattı.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment’ten elde edilen bilgilere göre Ethereum ağının ortalama işlem ücretinin bir ay içerisinde yüzde 69 oranında düştüğü görüldü.

Ethereum İşlem Ücretindeki Düşüş Ne Anlama Geliyor?

Mayıs ayının son günündeki Santiment verileri, Ethereum işlem ücretlerinin ayın başlarında ulaştığı ve yılın en yüksek seviyesi olan 14 dolardan yüzde 69 düşerek 5 doların altına gerilediğini gösterdi. 4,28 dolara gerileyen işlem ücretlerinin Ethereum kullanıcıları ve ekosistem için olumlu bir değişime işaret ettiği ifade edildi.

Son dönemlerde yaşanan meme coin çılgınlığı esnasında Ethereum işlem ücretlerinde ciddi oranda artış yaşanmış ve çeşitli analizler kullanıcıların yönünü Binance Smart Chain’e çevirdiğini göstermişti.

Bununla birlikte son verilere göre yalnızca 25 günlük zaman dilimi içerisinde işlem ücretlerinde yaşanan bu düşüşün, Ethereum’un ağ benimsenmesi ve kullanıcı katılımı için faydalı olduğu belirtildi.

Santiment analistleri, Ethereum’un kullanıcılar için daha uygun hala geldiğini ve ağ üzerinde daha fazla etkinliği teşvik ettiğini belirtti.

Daha düşük işlem ücretlerinin yalnızca yeni kullanıcıları ağa çekmekle kalmayacağı, aynı zamanda mevcut katılımcıları da Ethereum ekosisteminden tam anlamıyla yararlanmaya sevk edeceği ifade edildi.

İşlem ücretlerinin normalleşmesinin Ethereum’u, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT gibi çeşitli uygulamalar için daha makul bir platform haline getireceği bildirildi.

Ethereum Arzı ve Self Custody Trendi Dikkat Çekiyor

İşlem ücretlerinin yanı sıra göze çarpan bir diğer eğilim ise kripto borsalarında tutulan Ethereum arzının yüzdesi oldu.

Santiment verilerine göre borsalardaki Ethereum arzının tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 10,31’e ulaştığı belirtildi.

Bu düşüşün, merkezi borsalarla ilgili güvenlik endişeleri sebebiyle Ethereum sahipleri arasındaki self-custody çözümlerine yönelik talep artışından kaynaklandığı ifade edildi.

Bilindiği üzere self-custody, kripto ve diğer dijital varlıkların üçüncü taraf ve saklama kuruluşuna vermeden yönetilmesi anlamına geliyor ve yatırımcılar kendi varlıklarını kendileri yönetiyor.

Ethereum’daki self-custody yani kişisel saklama tercihlerindeki artışın, yatırımcıların dijital varlıklar üzerindeki kontrolü ellerinde tutmak istemesine ve bir güven artışına işaret ettiği bildirildi.

Uzmanlar, bu trendlerin Ethereum’un akıllı sözleşmeler için güvenilir bir platform olarak konumunu güçlendirdiğini analizlerine ekledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.