Ethereum tarihinin en büyük güncellemesi olarak görülen Ethereum Merge, dolandırıcılık faaliyetlerinin de hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, sahte linkler aracılığıyla ‘parayı ikiye katlama’ vaadinde bulunarak yüzbinlerce dolar para çaldı.

15 Eylül tarihinde İş Kanıtı (PoW) mutabakat mekanizmasından Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçişin gerçekleştirildiği Ethereum Merge güncellemesinin yarattığı coşku, siber suçluları harekete geçirdi.

Blok zinciri tabanlı teknolojiler ile ilgili haberlere yer veren web3isgoinggreat.com blog yazarı Molly White, paylaştığı ekran görüntüleri ile dolandırıcıların ‘klasik’ yöntemini ifşa etti.

Ethereum Merge güncellemesi ardından Twitter’de mantar gibi çoğalan sahte hesapların, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin adını kullanarak potansiyel yatırımcıları kandırmaya çalıştığı tespit edildi.

Ele geçirilen onaylanmış Twitter hesapları aracılığıyla yapılan dolandırıcılık yönteminde, hesapların mavi tıklı olmasının kullanıcıların bu hesaplara güvenmesini sağladığı düşünülüyor.

Paylaşılan çoğu Twitter gönderisi, “Ethereum Vakfı 50 bin ETH dağıtıyor” ifadelerini kullanıyor ve kullanıcıları “paralarını iki katına çıkarma” vaadinde bulunan sahte internet sitesine yönlendirme yapıyor.

36 Doğrulanmış Twitter Hesabı Ele Geçirildi

Ethereum Merge dolandırıcılarının çok sayıda doğrulanmış Twitter hesabını ele geçirdiği ve bu sayede yüzbinlerce dolar çaldığı belirtildi.

Molly White, yalnızca 14 Eylül öğleden sonra ve akşam saatlerinde bulduğu internet siteleri ve Twitter hesapları aracılığıyla en az 195 ETH ( yaklaşık 314 bin dolar) çekildiğini belirtti.

Aralarında dünyaca ünlü Manchester City futbol kulübünün Arapça konuşan taraftarları için paylaşımlar yapan @Cityarabia hesabı da dahil olmak üzere 36 doğrulanmış mavi tıklı Twitter hesabının dolandırıcılık faaliyetleri için kullanıldığı kaydedildi.

Ele geçirildiği sırada hesaplardan alınan ekran görüntülerinde profil isminin vitalik.eth olarak değiştirildiği ve Vitalik Buterin’in profil fotoğrafının kullanıldığı görülüyor.

Hesaplardan paylaşılan mesaj ise çoğunlukla aynı: “Merge’ü kutlamak için Ethereum Vakfı 50.000 ETH dağıtıyor. İlk gelen ödülü kapar. Sadece bir sefer başvurabilirsiniz.”

Dolandırıcıların daha fazla kişiye ulaşmak için Twitter gündemindeki popüler hashtagler olan #Ethereum, #EthereumMerge ve #ETH etiketlerini de kullandığı gözlerden kaçmadı.

White’ın paylaştığı liste üzerine diğer Twitter kullanıcıları da dolandırıcılık tweeti paylaştığını tespit ettikleri hesaplarla ilgili ekran görüntüleri yayınladı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.