Ethereum (ETH)’da açığa satışlar, Merge güncellemesine sayılı günler kala tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

15 veya 16 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanan Ethereum Merge güncellemesi  küresel kripto para piyasası gündeminde kalmaya devam ediyor.

Bugüne kadarki en büyük güncelleme olarak değerlendirilen Ethereum Merge öncesinde Ethereum’da açığa satışlar 5.1 milyon Ethereum ile rekor seviyelere ulaştı.

Kripto piyasası veri sağlayıcısı Kaiko’nun 5 Eylül tarihli raporuna göre kaydedilen rekor seviyenin ardından açık pozisyon değeri, 4.7 milyon Ethereum’a geriledi.

Ethereum Merge güncellemesi, ağın mutabakat mekanizmasını iş ispatından (PoW) hisse ispatına (PoS) taşıyacak ve merkeziyetsiz uygulama (dApp) ve NFT sektörünü sırtlayan ağın ölçeklenebilirliğini iyileştirerek enerji tüketimini kısıtlayacak.

Ethereum Merge Öncesi Hareketlilik 

Fiyatında yaşanan düşüşe rağmen Ethereum hala sürekli vadeli işlemlerde görülen en büyük açık pozisyon birikimlerinden birini görmeye devam ediyor.

Ethereum fiyatı ise Ağustos sonundaki aylık en düşük seviyeyi görmesinden bu yana toparlama kaydetti ve yüzde 7 oranında artış gösterdi.

Geçen ay en düşük 1422 doları gören Ethereum, Coingecko verilerine göre yazı yazıldığı saat itibarıyla 1519 dolardan işlem görüyor.

Veriler, daha fazla Ethereum satın almak için istikrarlı bir şekilde artan kısa pozisyonların tasfiye edilmiş olabileceğini gösteriyor. Ethereum fonlama oranları ise son birkaç gün içerisinde pozitif yönde gelişim gösteriyor.

Bu durum, yatırımcıların Merge yaklaştıkça Ethereum’la ilgili fikirlerinin iyileştiğine ve birleşmenin başarıyla tamamlanacağına dair iyimser bir bakış açısına işaret ediyor olabilir.

Bitcoin fonlama oranları karşılaştırıldığında ise, kripto topluluğunun Ethereum Merge’ün başarılı olup olmayacağını beklediği bu dönemde sürekli vadeli işlem piyasalarında ayı piyasasının etkilerinin görüldüğü söylenebilir.

Kripto Kışı Devam Ediyor

Küresel kripto piyasaları başarısız bir haftayı daha geride bıraktı. Bitcoin, 20 bin dolar seviyelerinde kalmakta zorlanırken Ethereum 1500 dolar bandında seyrediyor.

Ağustos ortasından bu yana her iki kripto para birimi de kritik direnç seviyelerini aşmakta zorluk yaşıyor.

Kripto piyasalarındaki gerileme, geleneksel piyasaların yaşadığı belirsizlikle paralellik gösteriyor. 

Belirsizlik halinin sebepleri arasında Avrupa’da yaşanan enerji krizi de yer alıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ülkeye uygulanan yaptırımlar sonucunda Rusya, yaptırımlar kaldırılana kadar Kuzey Akım boru hattını süresiz olarak kapattığını açıklamıştı.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası’nın enflasyon kararlarının da piyasalarda bir çöküşü tetikleyebileceği tahmin ediliyor. 

Kripto piyasası ise haber gündemini kendi başına yaratmayı başarıyor.

En büyük kripto yatırımcılarından biri olan Michael Saylor’ın vergi dolandırıcılığı davasıyla karşı karşıya kalması sektörde büyük yankı uyandırdı.

Avalanche blok zincirinin arkasındaki şirket Ava Labs ise rakiplerini dava etmesi için Roche Freedman hukuk bürosuna ödeme yapmakla suçlanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.