Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, her iki platformdaki tüm ABD’li kullanıcıların dijital cüzdanlarını bağlayabileceklerini ve NFT paylaşımı yapabileceğini duyurdu.

Meta’nın dijital sanat girişimiyle ilgili gelişmenin duyurusu resmi blog sayfasından yapıldı. 29 Eylül tarihli gönderide Meta, uzun süredir testte olan özelliğin herkesin kullanımına açıldığını ve ABD’li tüm Facebook ve Instagram kullanıcılarının artık kripto cüzdanlarını sorunsuz bir şekilde bağlayarak sosyal medya platformları arasında çapraz şekilde NFT paylaşımı yapabileceğini açıkladı.

Meta ayrıca Instagram’da dijital koleksiyonların kullanımda olduğu 100’den fazla ülkedeki kullanıcıların da bu özelliğe erişebileceğini belirtti.

Gelişmeyle ilgili Meta resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, NFT yaratıcılarından biri olan Livia Elektra isimli sanatçının NFT’sine yer verildi. Görsel üzerinde yer alan “Digital collectible” ibaresi ilgili paylaşımın bir NFT olduğunu gösteriyor.

Kullanıcılar NFT özelliğinin bir parçası olarak içerik oluşturucularını ve koleksiyon yaratıcılarını da etiketleyebilecek. Ayrıca dijital koleksiyonlar, platformlar arasında herhangi bir ücret ödemeden çapraz olarak paylaşılabilecek.

Şirketin yeni özelliği Rainbow, MetaMask, Coinbase, Trust Wallet ve Dapper Wallet gibi üçüncü taraf kripto cüzdanlarıyla birlikte Ethereum, Flow, Polygon ve Solana blok zincirleri tarafından da destekleniyor.

Facebook ve Instagram’ın NFT Özelliği, Veri Güvenliği Endişesi Yaratıyor

NFT’ler, benzersiz bir dijital varlığın sahipliğini temsil eden ve onunla ilgili tüm verileri savunmasız hale getiren blok zinciri destekli tokenler olarak tanımlanıyor.

Meta’nın duyurduğu NFT özelliği bir grup kullanıcı ve NFT sanatçısı arasında heyecan uyandırsa da diğer taraftan bazı kullanıcılar bu tür savunmasız verilerin, sosyal medya platformları üzerinde güvenli bir şekilde iletilip iletilmeyeceği konusundaki endişelerini dile getiriyor.

Ağustos ayında pilot uygulama başladığında bir Twitter kullanıcısı, Nisan 2021’de gerçekleşen ve yarım milyardan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgilerinin sızdırıldığı olaya atıfta bulunarak ‘Meta’nın NFT özelliğine güvenmenin mantıklı olmadığını’ savunmuştu.

İddialara yanıt olarak Meta, platformların güvenli ve keyifli kalmaya devam etmesi için “kullanıcılar, hesaplarını güvende tutmak ve topluluk yönergelerimize aykırı dijital koleksiyonları bildirmek için araçlarımızı kullanabilir” demekle yetinmiş ve herhangi bir güvenlik önlemi açıklaması yapmamıştı.

NFT özelliğinin tüm kullanıcılara açıldığı bilgisine yer veren Twitter gönderisi altına yorum yapan bazı kullanıcıların bu endişelerinin halen devam ettiği görüldü. Kullanıcılardan birinin “cüzdanlarınızın gizliliğini korumak istiyorsanız platformlara bağlamaktan kaçının” uyarısı paylaşması dikkat çekti.

Meta’dan NFT Özelliği Atağı

Mark Zuckerberg yönetimindeki teknoloji devi Meta’nın, NFT’ler üzerinde uzun zamandır çalıştığı biliniyordu. Şirket, sosyal medya platformları üzerindeki NFT desteğini etkinleştirme planlarını ilk olarak Mayıs ayında duyurmuştu.

Şirket daha sonra ağustos ayında önce Instagram ve sonra Facebook olmak üzere kullanıcıların dijital koleksiyonlar yayınlamasına izin verecek NFT özelliğini, belirli sayıda kullanıcıyla hayata geçirdiğini açıklamış ve ayrıca Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika’da bulunan 100’den fazla ülkeye genişlettiğini belirtmişti.

NFT özelliği atağındaki son adım tüm kullanıcılara erişim verilmesi oldu. Meta’nın bundan sonraki aşamada kullanıcılara ne gibi bir yenilik sunacağı merakla bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.