ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, kripto para birimleri için daha iyi düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, FED’in dijital dolar çalışmasının zaman alacağını ifade etti.

Fransa Merkez Bankası tarafından Paris’te düzenlenen bir paneldeki ‘dijital finans’ konulu toplantıda konuşan FED Başkanı Jerome Powell, kripto paralar ve merkeziyetsiz finans (DeFi) hakkında fikirlerini dile getirdi.

Merkez bankalarının dijital piyasalardaki rolünün tartışıldığı panele video konferans ile katılan Powell, ABD Merkez Bankası Dijital Dolar (CBDC) ile ilgili beklentilere yanıt verdi.

Powell, merkez bankasının ‘dijital dolar’ çalışmasının zaman alacağını ve bu konuda henüz bir karara varmadıklarını belirtti. Powell, dijital dolar çıkarmak için merkez bankasının, hem Kongre hem de yürütme organının onayına ihtiyaç duyacağını dile getirdi. Powell, “Dolayısıyla bunu, en az birkaç yıllık bir süreç olarak görüyoruz.” dedi.

Powell, FED’in dijital dolarla ilgili ilk adımı attığı bu yılın Ocak ayında yayınlanan belgeye atıfta bulunarak, “Bugünün geleneksel bankacılık sisteminde de yapılması gereken, kimlik doğrulaması ile mahremiyetin korumasını dengelemek istiyoruz” dedi.

Powell’ın bu sözleri ABD Merkez Bankası Dijital Doların (CBDC) önümüzdeki birkaç yıl içerisinde gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Powell, Merkeziyetsiz Finans ve Stablecoinlere İşaret Etti

FED Başkanı konferansta, küresel faiz artışlarının merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminde yapısal sorunları ortaya çıkardığına da değindi. Powell, “Neyse ki merkeziyetsiz finansla geleneksel bankacılık ve geleneksel finans sistemi arasındaki etkileşim şu aşamada çok fazla değil” dedi.

Bu durumun uzun süre devam etmeyeceğini söyleyen Powell, Defi sektörünün daha geniş bir tabana yayılması ile uygun düzenlemelerin bir ihtiyaç haline geldiğinin altını çizdi.

Powell, bir itibari para birimine veya bir finansal varlığa endeksli olan stablecoinler ile ilgili de konuştu.

FED Başkanı bu konuda da düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek stablecoinlerin güveninin ihraççılara dayalı olduğunu ve çoğu dolar tabanlı stablecoin rezervinin kaliteli olmaması halinde hizmet kesintisi yaşanabileceğini ifade etti.

Powell, merkez bankasının temel görevinin ülkenin para birimi istikrarını korumak olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmedi.

FED, Dijital Dolar İhtiyacını Belirlemeye Çalışıyor

Bu ayın başlarında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, merkez bankasının dijital para birimi ihtiyacını belirleyecek bazı sorulara yanıt aradığını söylemişti.

Jerome Powell ise daha önce FED’in dijital doların, kimlik doğrulayabilme, gizliliği koruyabilme ve yaygın olarak kabul edilen bir ödeme şekli olma gibi özelliklere sahip olması gerektiğini dile getirmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.