Analistler, ABD Merkez Bankası Fed ve diğer merkez bankalarının bu hafta yapılacak politika toplantılarında faiz artırımlarını yavaşlatmaya devam etmesini bekliyor.

Fed’in, enflasyondaki soğuma işaretlerinin arttığı bir ortamda para politikasını sıkılaştırmayı hafifletmesi bekleniyor. Bazı analistler Fed’in piyasaların kontrolünü kaybettiği görüntüsü sebebiyle kripto endüstrisinin büyük bir gerilemeyle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor. Bu yeni statüko ile, geleneksel ve kripto para piyasalarını etkileyen daha da şahin önlemlerin önünün açılabileceği kaydediliyor.

“Fed Çok Geç Olmadan Geri Adım Atmalı”

Mott Capital’in kurucusu Michael J. Kramer 29 Ocak’ta yayımladığı bir makalede, FED’in “çok geç olmadan piyasaya karşı geri adım atması” gerektiğini öne sürüyor.

Aralık ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından bu yana finansal koşulların önemli ölçüde gevşediği görülüyor. Finansal koşullardaki bu gevşeme de emtia fiyatlarında artışa, mortgage oranlarında düşüşe, dolarda zayıflamaya, hisse senetlerinde, Bitcoin, Ethereum gibi önemli kripto varlıklarında bir ralliye neden oldu.

Şubat Ayındaki FOMC Toplantısı Önemli

Kramer, şubat ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının çok önemli olacağını çünkü FED’in finansal koşullardaki gevşemeyi durdurması gerekeceğini belirtiyor. Mott Capital’in kurucusu ayrıca piyasanın FED’in faiz oranlarını yükseltmeye başladığı dönemle aynı seviyede olduğunu düşünüyor. Kramer’e göre bu noktada geri adım atmak, daha karmaşık ve zor

Piyasa Enflasyonun Düşüş Eğilimini Sürdürmesini Bekliyor

Öte yandan, makaleye göre yatırımcılar Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna başından daha yakın olduğunu biliyor. Piyasa ayrıca enflasyonun düşüş eğilimini sürdürmesini beklerken Fed’in herhangi bir agresif eyleminin geleneksel ve kripto piyasalarını şaşırtabileceği, böylelikle beklenenden daha büyük kayıplara neden olabileceği söyleniyor.

Kramer analizinde FED’in önünde iki seçenek olduğunu belirtiyor: faizleri 50 baz puan artırmak ki bu piyasalar için büyük bir sürpriz olabilir ya da finansal koşulların çok fazla gevşediği sinyalini vermek. Bunun da faiz sıkılaştırma döngüsünü uzatabileceğini belirtiyor.

Kripto Piyasası Fed Kararına Nasıl Tepki Verecek?

Kripto sektörü bu haftaki Federal Piyasa Komitesi toplantısı ve Powell’ın konuşması için büyük umutları barındırıyor. 2023’ün başından bu yana yaşanan volatilite artışlarının ardından dijital varlıklar önemli direnç hatlarıyla karşılaşıyor.

Kripto piyasasının kapitalizasyonu genişlerken sıkılaştırma önlemlerinin başka bir kripto para piyasası erimesine neden olabileceği söyleniyor.

Bitcoin’de Korku ve Açgözlülük Endeksi

Bilindiği üzere kripto paraların büyük çoğunluğu Bitcoin’in fiyat hareketlerini takip ediyor ve hafta sonundan bu yana Bitcoin hafif bir düzeltme yaşadı. 24 bin doları zorlayan Bitcoin ocak ayı boyunca yüzde 44 değer kazanırken şu anda 22 bin 860 dolar civarında seyrediyor. Bu arada Bitcoin’de korku ve açgözlülük endeksi yüzde 61 seviyesine ulaştı. Açgözlülük seviyesine ulaşan yatırımcıların bu hareketleri piyasa içinde bir düzeltme yapması anlamına geliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.